Skip to main content
Suplimente

Rolul Gainer-ului în timpul bulkingului

Rolul Gainer-ului în timpul bulkingului
Myprotein RO
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Rolul Gainer-ului în timpul bulkingului

Pentru a putea crește în greutate, în primul rând, trebuie să ne contorizăm pe cât posibil caloriile pe care le mâncăm și numărul de calorii arse de-a lungul zilei astfel încât la sfârșitul zilei să fim pe surplus caloric. Cum putem fi pe surplus caloric ? Mulți oameni greșesc spunând că pentru a luă în greutate nu contează ce și cât mănânci, ci important este să mănânci cât mai mult și eventual cât mai multe mese pe zi. Acest mit nu numai că este greșit dar este și periculos pentru corp și mai ales pentru stomac.  Problema fundamentală nu este numărul de mese dintr-o zi, ci totalul caloric adus de alimentele consumate într-o zi. Tot odată este important să ținem cont de balanța macronutrientilor și micronutrientilor. De exemplu putem avea 3 mese într-o zi care să fie bogate în proteine, fibre, grăsimi bune și vitamine, aducându-ne la sfârșitul zilei un aport de 3000 kcal. Sau putem avea 5 mese într-o zi, dar acestea să fie formate în mare parte din carbohidrați simpli, grăsimi rele și alimente cu un aport scăzut de fibre și proteine care la sfârșitul zilei să însumeze tot 3000 kcal. Așadar accentul cade atât pe cantitate cât și pe calitatea alimentelor pe care le consumăm. Pentru a nu avea zilnic probleme de genu „ Ce o să mănânc diseară ?” „ Câte calorii mai trebuie să mănânc ?” „ Oare am fost pe surplus caloric astăzi ?”, cel mai simplu și eficient lucru pe care îl puteți face este să va faceți un mic progam alimentar la începutul fiecărei săptămâni pe care să îl urmați astfel încât o să știți exact ce și cât ați mâncat în zilele respective.   

Ce este un gainer ?

Înainte să consumăm un gainer este important să înțelegem care este scopul acestuia în alimentația noastră și să vedem ce ar trebui să conțină un gainer de calitate.   Așadar ce este un gainer ? Gainer-ul este un supliment alimentar care ne furnizează o mare cantitate de energie ( kcal ) provenită în mare parte din carbohidrați și din proteine, în scopul creșterii în greutate sau efectiv în masă musculară. Putem recurge la un gainer în momentul în care nu reușim să ne atingem aportul caloric din alimentație și mai avem nevoie de o gustare pentru a fi pe surplus caloric. Acest produs nu ține locul unei mese și nu ne îngrășa prin simplul fapt că îl consumăm după cum susțin anumite mituri sau reclame. Scopul acestuia este doar de a ne ajută să ne completam progamul alimentar.

  După cum am spus și în articolele precedente, pentru a ne putea face o părere cât mai corectă legată de un anumit produs alimentar trebuie să ne uităm mai întâi peste ingrediente și peste valorile nutriționale ale produsului respectiv. Din păcate foarte multe produse de tip gainer conțin o cantitate mare de zahăr și o cantitate mică de proteine. Un gainer de calitate conține carbohidrați complecși și o cantitate infimă de zahăr, un aport proteic ridicat și dacă e posibil și alte minerale și vitamine. Evident prețul unui gainer calitativ este puțin mai ridicat datorită ingredientelor pe care le conține, dar incomparabil superior unui produs ieftin care conține doar zahăr, arome și euri.

  Produsul pe care îl recomand cu încredere este MyGainer de la MYPROTEIN. Îmi place acest produs deoarece conține ingrediente de calitate, foarte puțin zahăr ( doar 2.1 grame/ 100g de produs ), un aport proteic ridicat ( 23 de grame de proteine/ 100g de produs ) și un plus foarte mare la MyGainer este că ne oferă de asemenea multivitamine, minerale și un aport de BCAA. Este un supliment complet care conține tot ce avem nevoie pentru a ne completa alimentația.

Beneficii cheie - MyGainer

- 53g de proteine per porție (204g-1½ cupe mari  )

- Conține foarte puțin zahăr ( 4.2g/porție )

- Amestec de vitamine și multiminerale necesare unei alimentații complete

- 793 calorii per porție

- Aport de BCAA’s în raport 2:1:1

- 12g de fibre per porție

Concluzie

  Pentru a avea o perioadă de bulking corectă, în care să creștem mai mult în masă musculară decât în grăsime trebuie să ne focalizăm atenția atât pe necesarul caloric cât și pe balanța macro-micro nutrienți. Altfel spus, nu este suficient să mâncăm doar mult și des, trebuie să mâncăm sănătos în primul rând, și suficient, încât la sfârșitul zilei să fim pe surplus de 200-300 kcal.  

  În cazul în care nu ne putem lua din alimentație toate caloriile sau toți nutrienții necesari, ne putem completa progamul cu un gainer de calitate care ne va ajuta să ne atingem obiectivele.

 
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein