Skip to main content
Antrenament

Crestere masa musculara – Sfaturi pentru antrenament

Crestere masa musculara – Sfaturi pentru antrenament
Myprotein RO
Scriitor si expert6 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Crestere masa musculara - Sfaturi pentru antrenament

Vrei să știi mai mult despre cât de mult trebuie să te antrenezi săptămânal? Probabil nu trebuie să te antrenezi mai mult pentru rezultate mai bune.

Frecvența antrenamentelor este un subiect fierbinte între culturiști și atlelți de forță recreaționali - unii cred că trebuie să se antreneze mai mult pentru rezultate maxime, alții cred că mai multe sesiuni de antrenament vor duce la supraantrenament - cu potențialul de a le încetini progresul.

Poate fi dificil să ajungi la sală de șase ori pe săptămână. Munca, familia, ploaie care nu se oprește - toate te pot face să ajungi la sală mai puțin decât ți-ai dori.

Ei, ultimele cercetări au observat că mai multe sesiuni de antrenament nu înseamnă neapărat progres mai mare.

În cadrul unui studiu recent publicat în Journal of Strength and Conditioning Research, 28 de bărbați tineri și sănătoși, cu experiență în antrenament, au fost împărțiți în două grupe. Primul s-a antrenat de trei ori pe săptămână, al doilea de șase ori, timp de șase săptămâni.

Volumul de antrenament a fost același, adică cei care s-au antrenat mai des au făcut mai puțin la fiecare antrenament.

Cercetătorii au măsurat forța maximă a participanților la genuflexiuni, împins orizontal, și îndreptări, masa lor slabă, și masa de țesut adipos.

Au observat că la sfârșitul studiului ambele grupuri au avut creșteri similar în forță și masă musculară, ceea ce înseamnă că frecvența antrenamentelor nu a afectat rezultatele..

Vești minunate pentru cei care nu pot ajunge la sală în fiecare zi. Partea mai greu de acceptat? Cercetările au observat că sportivii cu experiență probabil or să aibă rezultate mult mai lent decât cei care abia încep, deoarece corpul lor s-a adaptat deja la antrenament.

Dacă nu mai ai rezultate bune, s-ar putea nevoie să antrenezi fiecare grupă mai mult.

O recenzie științifică recentă a observat că pentru rezultate maxime, a antrena fiecare grupă de două ori pe săptămână dă rezultate mai bune decât a o antrena o singură dată. Aceasta deoarece sinteza proteică în mușchi crește doar 36-48 de ore după antrenament, ceea ce înseamnă că după acest punct mușchiul nu mai crește și este gata să fie antrenat din nou.

Așadar, halatele albe au vorbit. Pentru cele mai bune rezultate, te poți antrena mai rar, dar asigură-te că antrenezi fiecare mușchi de câteva ori pe săptămână.

 

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein