Skip to main content
Suplimente

Vitamina C Pastile vs Pudră | Care este cea mai bună variantă de Vitamina C?

Vitamina C Pastile vs Pudră | Care este cea mai bună variantă de Vitamina C?
Myprotein RO
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Vitamina C Pastile vs Pudră | Care este cea mai bună variantă de Vitamina C?

Sigur ați auzit că este important consumul zilnic de Vitamina C. Știu că totuși este dificil să regularizezi aportul constant. Totuși, Vitamina C este crucială pentru protejarea organismului de boli, fiind implicată în multe funcții ale acestuia. În plus, este o vitamină importantă pentru anduranța fizică și recuperarea musculară. În continuare vom analiza importanța consumului regulat de Vitamina C și vom analiza argumentele pro și contra pentru variantele pastile și pudră ale acestui supliment.

De ce ar trebui să consum suplimente cu Vitamina C?

Vitamina C este vitală pentru sănătatea și starea generală de bine. Ea ajută zilnic la fortifierea și întreținerea sistemului imunitar, ținând microbii sub control. Totuși, joacă un rol mult mai variat, crucial pentru majoritatea funcțiilor organismului.Vitamina C este o componentă vitală în repararea și regenerarea țesuturilor corpului, protejând împotriva bolilor de inimă, ajutând la absorbția fierului, prevenind apariția scorbutului și scăzând nivelul colesterolului și trigliceridelor.Vitamina C îndepărtează radicalii liberi și poate ajuta și în protecția împotriva nitriților (conservanților). Din aceste motive, Vitamina C este mult mai importantă pentru organism decât doar pentru a trata răcelile.Voi enumera cele mai importante funcții ale Vitaminei C pentru organism:
  • Este un antioxidant puternic care protejează împotriva oxidării celulelor care contribuie la dezvoltarea bolilor de inima. 
  • Suplimentele cu Vitamina C pot reduce tensiunea arterială.
  • Alimentele și suplimentele bogate în Vitamina C au fost asociate cu reducerea nivelului de acid uric din sânge
  • Vitamina C poate ajuta sistemul imunitar deoarece este vitală pentru funcționarea celulelor albe din sânge, care protejează împotriva bolilor.
  • Vitamina C ajută la absorbția fierului, care poate ajuta la combaterea simptomelor de deficiență de fier și anemie.
  • O deficiență de Vitamina C poate fi motivul pentru apariția următoarelor simptome: oboseală, slăbiciune musculară, sângerări ale gingiilor și iritații ale picioarelor.

 

Este o diferență între Vitamina C pastile și pudră?

Pudră vs pastile: deseori va conta doar preferința personală și ușurința la transport. Spre exemplu, consumul unei pastile poate fi mai simplu decât să transportați încă un supliment pudră în geantă. Totuși, puteți adăuga foarte ușor Vitamina C pudră în smoothie sau shake-uri.Totuși, care sunt diferențele în ceea ce privește valorile nutriționale pentru fiecare variantă?
  • Tabletele masticabile de Vitamina C conțin Vitamina C pură și 1000mg per porția de 2 table. Este o variantă foarte convenabilă, perfectă pentru a asigura aportul zilnic necesar.
  • Vitamina C pudră oferă 500mg per porție într-o variantă ușor de amestecat și adăugat la shake-urile și smoothie-urile zilnice.

Care este cea mai bună variantă de Vitamina C?

Absorbție și biodisponibilitate

Pudrele, pastilele și pastilele masticabile de Vitamina C sunt la fel de biodisponibile.

Ușurința în folosire

Pastilele de Vitamina C sunt mai ușor de consumat în călătorii, dar varianta pudră poate fi consumată ușor într-un pahar cu apă sau cu alte alimente și băuturi. Ca atare, este și mai ușor de înghițit, mai ales dacă aveți probleme de acest tip. Varianta pudră este de asemenea și mai ușor de dozat.

Cost

Vitamina C pudră este de regulă cea mai ieftină variantă, deoarece nu necesită alte ingrediente suplimentare în timpul producției (spre exemplu învelișul masticabil al pastilelor).

Concluzie

Vitamina C este importantă pentru întreținerea sistemului imunitar, ținerea la depărtare a bolilor, dar și pentru reconstrucția țesuturilor după antrenamentele intense. Suplimentele cu Vitamina C sunt modul ideal de a asigura consumul necesar de Vitamină C. Când este necesar să alegem între pastile și pudră, trebuie să ținem minte că ambele sunt la fel de bune din punct de vedere al biodisponibilității, deci contează mai mult preferința personală a fiecăruia.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein