Skip to main content
Suplimente

Cele mai bune 6 suplimente pentru recuperare – Myprotein Blog

Cele mai bune 6 suplimente pentru recuperare – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
După un antrenament excelent s-ar putea să fiți puțin luat prin surprindere de goana eliberării de endorfină. Dar nu uitați că aveți nevoie de o realimentare adecvată după antrenament cu anumiți macro și micronutrienți pentru a optimiza recuperarea.Recuperarea are mai multe roluri - în creșterea și repararea mușchilor, prevenirea durerii și completarea surselor de energie pentru pregătirea următoarei ședințe de antrenament. Recuperarea este esențială pentru a vă completa cu succes antrenamentele săptămână după săptămână și este esențială pentru a avea rezultate pe termen lung.

Ce sunt suplimentele pentru recuperare?

Suplimentele de recuperare vin sub multe forme - pot fi luate individual sau într-un amestec de recuperare totul-în-unul. Acestea sunt concepute pentru a vă repara mușchii (și restul corpului) după un antrenament dur.

În unele cazuri, cum ar fi suplimentele pentru creșterea în greutate, acestea sunt optimizate pentru recuperare și creșterea musculară.

Care sunt cele mai bune suplimente pentru recuperare?

1. Whey Protein

Proteina din zer, disponibilă în multe arome, forme și concentrații, este probabil cel mai frecvent supliment de recuperare.Exercițiile fizice ne stresează mușchii, provocând micro-leziuni, iar proteinele oferă elementele necesare pentru a ne vindeca, repara și crește mușchii. În timp ce mușchii noștri sunt întotdeauna într-un flux de descompunere și acumulare, furnizarea unei surse de proteine formată din toți aminoacizii esențiali a fost dovedită în mod repetat pentru o recuperare eficientă.

2. L-Carnitină

L-carnitina este o componentă cheie a arderii grăsimilor pentru energie. Este de asemenea, implicată în funcția inimii, mușchilor și creierului. Este produs de organism dar este obținut și din dieta noastră. Datorită implicării sale în metabolismul grăsimilor și sănătatea inimii și a mușchilor, unii oameni o consumă înainte de antrenamente, dar este utilă și pentru recuperare. Optimizarea capacității corpului de a arde grăsimi ajută și la conservarea mușchilor.

3. Creatină

Creatina (sau creatina monohidrat) a fost un ajutor ergogenic favorit de mulți ani. În timp ce nivelurile de creatină variază în mod natural, suplimentarea s-a dovedit a fi utilă în optimizarea depozitelor de creatină pentru a accelera recuperarea după antrenamente. Nivelurile optimizate de creatină pot spori în mod specific performanța pentru activități de intensitate ridicată, anaerobă 

4. BCAA

Aminoacizii cu catenă ramificată (BCAA) sunt unici în structura lor moleculară, de unde și denumirea lor de „catenă ramificată”.Incluzând valina, leucina și izoleucina, aminoacizii BCAA fac parte din grupul aminoacizilor „esențiali”, ceea ce înseamnă că trebuie obținuți din alimentația noastră fiindcă nu sunt produși de către organism. S-a demonstrat că BCAA ajută la schimbarea echilibrului proteinelor către reconstrucția țesutului muscular și încetinirea defalcării musculare.

5. L-Glutamină

L–glutamina este un alt aminoacid pe care organismul nostru îl obține din suplimentele alimentare sau din alimentație. În timp ce toate aceste suplimente ajută la accelerarea recuperării, L-glutamina este cunoscută în special pentru reducerea durerii musculareCu cât simți mai puțină durere, cu atât poți să te antrenezi mai intens data viitoare. Glutamina este de asemenea unică, datorită capacităților sale glucogene, ceea ce înseamnă că poate fi transformată în glucoză, sursa primară de energie a corpului nostru.

6. Electroliți

În timp ce multe suplimente de recuperare se concentrează pe recuperarea musculară, este de asemenea extrem de important să înlocuim electroliții pe care îi pierdem în timpul antrenamentelor noastre.Electrolitii din corpul nostru includ calciu, magneziu, potasiu și multe altele. Acești micronutrienți sunt esențiali pentru multe dintre procesele care ne mențin în viață - bătăile inimii, respirația plămânilor și procesele metabolice. Mai ales dacă transpirați excesiv sau vă antrenați la o temperatură înaltă, asigurați-vă că electroliții sunt incluși ca parte a recuperării.

Mesaj de încheiere

Deși suplimentele nu sunt obligatorii pentru recuperare, ele pot accelera procesul de recuperare și vă pot permite să vă întoarceți mai repede la sală cu o putere și energie mărită. În timp ce durerea și oboseala ne pot împovăra, recuperarea rapidă este esențială pentru atingerea obiectivelor dvs. cât mai curând posibil.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein