Skip to main content
Antrenament

Ce este Vinyasa Yoga? | O Introducere – Myprotein Blog

Ce este Vinyasa Yoga? | O Introducere – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Ce este Vinyasa Yoga?

Există multe tipuri diferite de yoga, dar Vinyasa yoga implică un „flux” de la fiecare poziție la următoarea. Diferă de alte forme de yoga, deoarece altele implică în mod obișnuit un tutore care îndrumă indivizii prin detaliile fiecărei poziții, în timp ce Vinyasa implică „curgerea” direct dintr-o poziție în următoarea fără întrerupere.Această metodă determină în esență participanții să aibă o sesiune mai solicitantă din punct de vedere fizic, ceea ce o face o alegere bună pentru mobilitatea cu impact redus și întărirea mușchilor – ideală pentru o sesiune mai ușoară sau „recuperare activă”. Datorită cerințelor mai mari ale acestui stil de yoga, se recomandă în general ca începătorilor să-și ia timpul pentru a învăța posturile înainte de a participa la o sesiune Vinyasa Flow, deoarece altfel se poate dovedi a fi prea solicitant.

De unde provine Vinyasa ?

Vinyasa yoga este un stil modern de yoga, derivat din tradiția Ashtanga Vinyasa Yoga. Vinyasa poate fi interpretat în câteva moduri diferite, dar înseamnă practic „mod special”, ordine specială” sau „cu atenție” – adică mișcă-ți corpul într-un mod specific cu atenție.Acest stil de yoga a fost dezvoltat de-a lungul deceniilor de către practicieni care cred că yoga ar trebui să fie specifică nevoilor fiecărei persoane în parte.

Care sunt beneficiile Vinyasa Yoga?

Vinyasa este grozavă pentru începători

Deși această metodă este adesea asociată cu intensități mai mari, poate fi ușor adaptată pentru a satisface nevoile fiecărei persoane în parte. Vinyasa yoga se poate face mai lent, cu un accent mai mare pe execuția tehnică, ceea ce este excelent pentru a-i ajuta pe începători să se familiarizeze cu diferite ipostaze. În plus, poate ajuta la construirea unei baze de forță și mobilitate care va fi utilă atunci când treceți la sesiuni mai dificile.

Vinyasa Yoga poate fi folosită pentru recuperare

Dacă sunteți mai degrabă genul care să meargă la sală și să vă luați zilele obișnuite de odihnă, poate luați în considerare niște yoga în timpul liber. Este important să faceți ceva activitate, chiar și în zilele de odihnă. Făcând o sesiune mai lentă de Vinyasa yoga se poate dovedi a fi un mare atu pentru restul antrenamentului, ajutându-vă să obțineți o mobilitate și o stabilitate mai mare în mușchii voștri, construindu-vă următorul PB.

Vinyasa oferă o modalitate cu impact redus de a vă crește ritmul cardiac

Știm cu toții cât de important este pentru sănătatea noastră să ne creștem în mod regulat ritmul cardiac. Făcând acest lucru prin orice metodă de exercițiu preferată, poate ajuta la reducerea semnificativă a riscului de boli de inimă. Fluxul Vinyasa vă permite să vă deplasați prin posturi provocatoare, facilitând adaptările fiziologice și ridicându-vă ritmul cardiac, toate în același timp minimizând impacturile care altfel ar putea fi un factor limitator dacă suferiți de dureri articulare.

Oferă o ieșire excelentă pentru meditație

Meditația poate ajuta la gestionarea simptomelor de anxietate și la reducerea nivelului de stres. Concentrarea asupra respirației pe măsură ce parcurgeți sesiunea de yoga Vinyasa vă poate ajuta să vă limpeziți mintea, permițându-vă să ieșiți din sesiune cu o mentalitate mai pozitivă și mai liniștită. Reducerea stresului vă poate afecta recuperarea după alte sesiuni de antrenament, permițând corpului să se recupereze mai eficient.

Este distractiv

Oricât de simplu sună, este o modalitate distractivă de a vă mișca corpul, iar acest lucru, la rândul său, ajută la reținere, ceea ce înseamnă că veți dori cel mai probabil să o faceți din nou în viitor (și mișcarea corpului nu este niciodată un lucru rău!). Să te bucuri de exercițiul tău înseamnă că vei fi mai înclinat să-l faci mai des și astfel, vei avea mai multe șanse de a forma un cerc social în cadrul activității și vei culege și rezultatele fitness mult mai repede.Pentru a începe, de ce să nu aruncați o privire la videoclipul nostru de 35 de minute Vinyasa Flow Yoga cu Claudia Mirallegro?

Vinyasa Flow Yoga de 35 de minute

https://www.youtube.com/watch?v=-bZkDBZpJA0

La ce să te aștepți

Vinyasa yoga este prietenoasă pentru începători, dar poate fi și destul de provocatoare, în funcție de nivelul de fitness de la care porniți. Așteptați-vă la o mică provocare și poate la un pic de durere musculară în zilele următoare, pe măsură ce mușchii dvs. se adaptează la noul stimul.

Găsește un loc

Găsiți o zonă deschisă - un covoraș de yoga nu este absolut esențial, dar ajută la asigurarea unui pic de căptușeală între dvs. și podea. Încercați să găsiți un spațiu care să vă permită să vă întindeți fără restricții și fără pericole, cum ar fi obiectele din apropiere.

Echipament util pentru sesiunea ta de vinyasa

Echipamentele care vă pot face sesiunea mai ușoară sau mai plăcută includ un covoraș de yoga pentru a vă proteja de o podea tare, blocuri de yoga și îmbrăcăminte confortabilă, potrivită pentru activitate. Dincolo de asta, distrează-te!
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein