Skip to main content
Suplimente

Ce sunt Probioticele? – Myprotein Blog

Ce sunt Probioticele? – Myprotein Blog
Claire Muszalski
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Claire Muszalski
Probioticele sunt microorganisme vii (cum ar fi bacteriile și drojdia) care trăiesc în intestinul nostru și ne susțin sănătatea digestivă și imunitară.Prea multe bacterii rele pot provoca boli și infecții, în timp ce bacteriile bune sunt esențiale pentru a susține funcția intestinală zilnică. Mulți oameni folosesc probiotice ca supliment pentru a menține intestinul sănătos și pentru a menține o mulțime de bacterii bune.Sari la:- Tipuri de probiotice- Ce fac Probioticele?- Suplimente Probiotice

Tipuri de Probiotice

Probioticele pot fi găsite atât în alimente, cât și în suplimente. Există diferite specii de bacterii și tipuri de drojdie care alcătuiesc cele trei probiotice primare de pe piață, acestea fiind:- Bifidobacterium (bacterie) - Lactobacillus (bacterie) - Saccharomyces boulardii (drojdie) Există multe tulpini diferite ale acestor specii probiotice primare. Când verificați o etichetă a suplimentelor sau alimentelor probiotice, veți vedea adesea nume precum „L-acidofol ” sau „B- breve ”care indică specia (B pentru bifidobactirum, L pentru lactobacillus)Aceste probiotice se găsesc adesea în alimente care au fost fermentate, iar tulpina specifică a bacteriilor sau a drojdiei ar putea varia.

Ce fac Probioticele?

Fiecare tip probiotic funcționează puțin diferit pe baza chimiei sale. Iată câteva dintre diferitele moduri potențiale în care funcționează:- Oprirea agenților patogeni (bacterii și viruși) din a trăi în intestin- Oprirea agenților patogeni de lipirea pe peretele intestinal- Crearea unui echilibru sănătos al bacteriilor intestinale- Susținerea sistemului imunitar- Susținerea sănătății intestinale / digestiveAceste beneficii potențiale ale probioticelor au condus la cercetări privind utilizarea acestora ca tratament pentru afecțiuni precum sindromul intestinului iritabil, boala inflamatorie a intestinului și diareea asociată cu antibioticele.

Suplimente Probiotice

De ce să consumați suplimente probiotice? Mulți oameni le folosesc pentru a-și spori sănătatea intestinului și sistemul imunitar. Deoarece sistemul nostru digestiv ne poate ajuta să ne protejăm de boli, este important să menținem un echilibru între bacteriile sănătoase.Când trebuie să luați un antibiotic pentru o infecție bacteriană, de multe ori antibioticul are și impact asupra bacteriilor sănătoase (cum ar fi cele din intestin). Utilizarea probioticelor pentru susținerea și completarea bacteriilor sănătoase este un motiv popular pentru utilizarea probioticelor.Suplimentele probiotice nu sunt singura modalitate de a vă sprijini sănătatea intestinului - există, de asemenea, multe alimente probiotice care sunt disponibile. Multe dintre aceste alimente sunt fie fermentate (cum ar fi kimchi sau varza murată), iar altele au probiotice adăugate în timpul procesării.

Mesaj de încheiere

Probioticele reprezintă o modalitate de a vă sprijini intestinul - cheia digestiei noastre, a sistemului imunitar și chiar a conexiunii intestin-creier. Probioticele pot apărea în multe forme diferite, dar există o cantitate tot mai mare de cercetări care susțin impactul lor pentru a ne spori sănătatea, menținând bacteriile bune care funcționează în intestinul nostru
Claire Muszalski
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Claire Muszalski

Dietetician autorizat Claire este dietetician si antrenor autorizat de către Academia de Nutritie și Dietă  și de către Consorțiul International pentru Sănătate și Antrenament. Ea are licența în Știința și Biologie și diploma de Master în nutriție și dietă de la universitatea din Pittsburgh.

Vorbitul și scrisul despre mâncare și fitness - aceste două lucruri stau la baza cunoștințelor lui Claire. Ea iubește ideea de a ajuta pe alții să-și atingă obiectivele în materie de sănătate și bunăstare.

Claire este de asemenea certificată ca fiind instructor de ciclism indoor și iubește să alerge și să facă yoga. Atunci cand nu este preocupată de antrenament și nutriție, obișnuiește să meargă la diferite evenimente sportive din orașul ei natal, Pittsburgh sau sa gătească pentru familia sa.

Află mai multe despre experienta sa aici.

myprotein