Skip to main content
Uncategorised

Care sunt cele mai sportive țări din lume? – Myprotein Blog

Care sunt cele mai sportive țări din lume? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Sportul joacă un rol important în viața de zi cu zi a oamenilor din întreaga lume, piața mondială a sporturilor este estimată la 599,9 miliarde USD până în 2025.Fie că ești un participant activ care încearcă să se mențină în formă, fie că ești un spectator care urmărește divertisment, există un sport pentru toată lumea.

Dar care sunt cele mai competitive națiuni ale lumii? Pentru a afla mai multe detalii, am investigat istoricul sportiv din peste 130 de țări, comparându-le pe baza a 10 criterii diferite, acoperind atât performanța profesională, cât și participarea personală:
Click aici pentru a explora clasamentul complet al celor 134 de țări.

Cea mai sportivă țară din lume este… Germania!

Germania deține titlul de cea mai sportivă țară din lume cu un scor de 70,42 din 100. Națiunea europeană s-a clasat în top 10 pentru cinci categorii diferite, deținând, de asemenea, primul loc pentru clasamentul sportului de elită și medaliile olimpice de iarnă, cu un total de 408 – 150 de aur, 145 de argint și 113 de bronz.Statele Unite ale Americii ocupă locul doi cu un scor de 67,96 din 100, precum și primul loc pentru totalul medaliilor olimpice de vară, cu 2.522 – 1.022 medalii de aur, 795 de argint și 705 de bronz.Pe locul trei se află Suedia, cu un scor de 66,16, urmată de Norvegia cu 64,47 și Finlanda cu 61,45.

Care țări sunt cele mai active?

În timp ce Germania și Statele Unite ale Americii domină categoriile de performanță sportivă, avem o imagine diferită când ne uităm la participarea personală.Taiwan ocupă primul loc pentru participarea la sport, cu un impresionant 81% din populația taiwaneză participând la o anumită formă de sport sau activitate fizică în mod regulat. Norvegia și Noua Zeelandă nu sunt departe în urmă, ambele țări bucurându-se de o rată de participare la sport de 79%, urmate de Australia cu 77% și Islanda și Mongolia cu 75%.

Care țări petrec cel mai mult timp în sălile de antrenament?

Când vine vorba de antrenamentul în sală, Suedia iese pe primul loc, aproape un sfert din populație având un abonament la sală – un total de 22.239 de abonamente la sală la 100.000 de persoane.Norvegia se află pe locul secund, cu 21.600 de membri ai sălii la 100.000 de persoane, urmată de Statele Unite ale Americii cu 19.393 la 100.000 de persoane. Danemarca și Țările de Jos completează primele cinci, cu 18.957 și, respectiv, 17.508 abonamente la sală la 100.000 de persoane.

Care țări au cele mai sportive pasiuni?

Când vine vorba de activități recreative, 48% dintre locuitorii Finlandei consideră sănătatea și fitness-ul drept hobby, urmați de 43% dintre oamenii din India și Africa de Sud și 42% dintre cei din Suedia și Mexic.Între timp, 48% dintre oamenii din Turcia le place să facă sport ca hobby, urmați de 43% dintre oamenii din Maroc, 42% dintre cei din Austria și 41% dintre cei din Argentina.India ocupă primul loc pentru ultimele trei categorii, cu 38% având un sport ca hobby, 37% folosind un tip de aplicație de fitness și 38% cheltuind bani pe un serviciu de sănătate și fitness în ultimul an.

Mesaj de încheiere

Nu putem nega faptul că Germania și-a câștigat titlul de cea mai sportivă țară din lume, cu o rată de succes profesional impresionantă, precum și o dragoste generală pentru sport și fitness. Dar nu contează de unde ești, toată lumea se poate bucura de beneficiile fizice și mentale oferite de sport, atât prin participare, cât și prin vizionare.

Metodologie

Am analizat 134 de țări din întreaga lume, colectând date din 10 categorii diferite. Folosind un sistem de clasare ponderat, fiecare țară a primit apoi un scor pentru fiecare dintre cele 10 criterii, care au fost apoi combinate pentru a crea scorul final din 100. Fiecare dintre cele 10 criterii a reprezentat 10% din scorul final. Dacă unei țări lipseau date pentru o anumită categorie, o medie internațională a fost calculată și dată acelor țări cu date incomplete.Pentru numărul de medalii, am folosit totaluri istorice combinate pentru Germania (Germania, Germania de Est și Germania de Vest) și Rusia (Imperiul Rus, Uniunea Sovietică și Federația Rusă).Categoriile de clasare au fost următoarele:
  • Medalii olimpice: numărul total de medalii de aur, argint și bronz câștigate la Jocurile Olimpice de vară.
  • Medalii Olimpice de iarnă: numărul total de medalii de aur, argint și bronz câștigate la Jocurile Olimpice de iarnă.
  • Elite Sport Ranking: Un clasament anual bazat pe rezultatele internaționale în toate sporturile recunoscute de Global Association of International Sports Federation.
  • Rata de participare la sport: ponderea populației totale care participă la un sport sau o activitate fizică în mod regulat (cel puțin lunar).
  • Abonamente la sală: numărul de abonamente la sală la 100.000 de rezidenți.
  • Hobby-uri (sănătate și fitness): procentul din populație care listează „sănătate și fitness” drept unul dintre hobby-urile lor.
  • Hobby-uri (jucat de sport): procentul populației care înscriu „jucatul sportiv” drept unul dintre hobby-urile lor.
  • Hobby-uri (vizionarea sportului): procentul populației care înscriu „vizionarea sportului” drept unul dintre hobby-urile lor.
  • Aplicații de fitness: procentul de populație care utilizează în mod regulat o aplicație pentru smartphone-uri legate de sănătate și fitness.
  • Cheltuieli de fitness: procentul populației care a achiziționat servicii de sănătate și fitness în ultimele 12 luni.
Printre sursele de informare am folosit Statista, Global Wellness Institute, World Sport Ranking și Wikipedia. Toate datele sunt exacte de la 1 iulie 2021.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein