Skip to main content
Suplimente

Ce este Tribulus Terrestris | Cum funcționează? – Myprotein Blog

Ce este Tribulus Terrestris | Cum funcționează? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Cu o varietate atât de largă de suplimente pe piață, poate fi greu să le urmărești pe toate - chiar și următorul supliment sună ca ceva dintr-un film SF.Cu toate acestea, Tribulus Terrestris este de fapt un supliment natural, pe bază de plante, plin de o varietate largă de compuși vegetali care pot avea un impact asupra performanței atletice, libidoului și sănătății generale.

Ce este Tribulus Terrestris?

Tribulus Terrestris este o plantă pe care mulți o disconsideră ca buruiană, având frunzele și fructele galbene. Crește într-un climat cald și zone tropicale din întreaga lume și a fost folosit în medicina alternativă și antică de mai mulți ani pentru diverse afecțiuni.

Din ce este făcut Tribulus?

Tribulus este făcut din fructe, frunze și uneori din rădăcina plantei Tribulus Terrestris. Se găsește adesea sub formă de tablete pentru a fi consumat ca supliment.

Cum funcționează?

Tribulus Terrestris conține mulți compuși pe bază de plante, numiți fitochimici, care funcționează într-o varietate de moduri diferite. Acești compuși, cum ar fi alcaloizi, saponine, flavonoide și steroizi, influențează sistemul cardiovascular, sistemul imunitar și producția de hormoni din organism.Impactul acestor compuși variază în funcție de cantitatea pe care o luați și de dieta și rutina de exerciții fizice. Are un efect adaptogen, ceea ce îl ajută să vă mențineți corpul în starea sa echilibrată ideală.

Cine ar trebui să consume Tribulus?

Deși există o gamă largă de beneficii potențiale ale suplimentului tribulus pe baza compușilor pe care îi conține, cercetările timpurii susțin utilizarea tribulusului pentru creșterea hormonilor gonadotropi (hormonii care ajută la producerea testosteronului) atât la bărbați, cât și la femei.Bărbații care au luat tribulus într-un studiu de cercetare au arătat niveluri crescute de testosteron. Acești hormoni pot îmbunătăți construirea și performanța musculară în sala de sport și în afara acesteia. Femeile însărcinate sau care alăptează ar trebui să evite tribulus pentru a se asigura că acesta nu afectează nivelul lor hormonal.Un alt motiv obișnuit pentru care oamenii iau tribulus este pentru durerea toracică sau angina pectorală. Dacă credeți că acest lucru vă poate fi util, discutați mai întâi cu medicul de familie pentru a vă asigura că este o alegere bună pentru dvs.Tribulus scade, de asemena, nivelul zahărului din sânge, astfel încât persoanele care sunt îngrijorate de controlul glicemiei ar putea vedea un beneficiu împreună cu un plan de alimentație sănătoasă. Din nou, este important să solicitați sfatul medicului dumneavoastră înainte de a încerca acest supliment.

Când ar trebui să consumi acest supliment?

Pentru ca tribulus să funcționeze eficient, ar trebui să îl consumați între mese pe stomacul gol. Dacă doriți să-l luați înainte de antrenament, faceți acest lucru înainte să consumați pre-workout sau shake-ul proteic. Se poate lua de două ori pe zi.

Există efecte adverse?

Există mai multe efecte secundare potențiale, ca în cazul oricărui supliment, dar sunt minore. Majoritatea sunt legate de creșterea energiei naturale și de efectele de scădere a zahărului din sânge- Stare generală slabă, ușoară sau tremurată- Probleme cu somnul- Stomac deranjat

Este Tribulus un steroid?

Tribulus nu este un steroid. Conține compuși steroizi, dar chiar și sportivii care au consumat în mod regulat tribulus nu au avut un impact suficient asupra nivelului sanguin pentru a nu trece un test antidoping sau care să îmbunătățească performanța.

Cât durează până Tribulus începe să funcționeze?

Depinzând în funcție de dacă luați sau nu tribulus pe stomacul gol, poate dura 1 sau mai multe ore pentru a simți efectele. Cu toate acestea, rezultatele au fost mai eficiente atunci când a fost consumat în mod regulat între mese.

Ce parte a plantei este utilizată pentru a crea tribulus?

Florile și fructele spinoase sunt de obicei utilizate pentru a face tribulus, în timp ce unele suplimente conțin, de asemenea, o parte din rădăcina plantei. Nu este recomandat să consumați planta ca atare datorită spinilor.

Mesaj de încheiere

Tribulus este un supliment natural pe bază de plante cu multe componente puternice. Deși este încă investigat, acesta arată promițător pentru cei care doresc să îmbunătățească performanța libidoului, a energiei și a exercițiilor fizice, având și alte beneficii potențiale pentru sănătate.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein