Skip to main content
Suplimente

Ce este Tribulus Terrestris | Cum funcționează? – Myprotein Blog

Ce este Tribulus Terrestris | Cum funcționează? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Cu așa o varietate mare de suplimente disponibile pe piață, poate fi dificil să le păstrezi pe toate în ordine  — iar următorul pare a fi ceva dintr-un film SF.  Însă, Tribulus Terrestris este de fapt un supliment bazat pe plante, total natural, plin de o varietate largă de compuși din plante care pot avea un impact asupra performanței atletice, libidoului și a sănătății generale.Citește mai departe pentru a învăța mai multe despre modalitățile prin care Tribulus poate fi de ajutor pentru tine. 

Ce este Tribulus Terrestris?

Tribulus Terrestris este o plantă pe care mulți pur și simplu o desconsideră ca fiind o buruiană, cu frunzele și fructele sale galbene și ghimpate. Crește în clime mai calde și zone tropicale din lume și a fost utilizată în medicina alternativă și antică timp de mulți ani pentru o varietate de afecțiuni.  

Din ce este realizat Tribulus?

Tribulus este realizat din fructul, frunzele și uneori rădăcina plantei de Tribulus Terrestris. Se găsește adesea sub formă de tablete pentru a fi consumate ca și supliment.

Cum funcționează?

Tribulus Terrestris conține mulți compuși din plante, numiți fitochimicale, care funcționează în diferite modalități. Acești compuși, precum alcaloizi, saponine, flavonoide și steroizi, influențează sistemul cardiovascular, imunitar și producția de hormoni în corp.Impacturile acestor compuși variază în funcție de cantitatea pe care o consumi, dieta ta și rutina de mișcare. Au un efect adaptogen, fiind de ajutor pentru a-ți menține corpul în starea ideală de echilibru.

Cine ar trebui să consume Tribulus?

Deși sunt o varietate mare de potențiale beneficii pentru tribulus, bazate pe compușii pe care îi conține, cercetările timpurii susțin folosirea de tribulus pentru creșterea hormonilor gonadotropi (hormonii care ajută la producerea de testosteron) atât la bărbați cât și la femei.  Bărbații care au consumat tribulus într-un studiu de cercetare au arătat niveluri crescute de testosteron. Acești hormoni pot îmbunătăți creșterea musculară și performanța în sală și în afara ei. Femeile care sunt însărcinate sau alăptează ar trebui să evite tribulus pentru a se asigura că nu are un impact asupra nivelurilor de hormoni.  Un alt motiv frecvent pentru care oamenii consumă tribulus este pentru durerile de piept sau angină. Dacă crezi că asta ar putea fi util pentru tine, prima dată discută cu medicul tău, pentru a te asigura că este o alegere bună pentru tine. În mod normal, tribulus îți scade și glicemia, așadar oamenii care sunt îngrijorați de controlul glicemiei ar putea vedea un beneficiu alături de un plan alimentar sănătos. Din nou, este important să cauți sfatul medicului tău prima dată, înainte de a încerca asta.  

Când ar trebui să îl consumi?

Pentru ca tribulus să funcționeze eficient, ar trebui să îl consumi între mese pe stomacul gol. Dacă dorești să îl consumi înainte de antrenamentul tău, fă-o înainte de gustarea sau shake-ul de pre-antrenament. Poate fi consumat de două ori pe zi. 

Există efecte secundare?

Sunt câteva potențiale efecte secundare, ca pentru orice supliment, dar sunt minore. Majoritatea sunt legate de imboldul natural de energie și de efectele de scădere a glicemiei. 
  • Te simți slăbit, amețit sau tremuri
  • Probleme în a dormi
  • Stomac deranjat

Întrebări frecvente despre Tribulus

Este Tribulus un steroid? 

Tribulus nu este un steroid. Conține compuși steroidieni dar chiar și atleții care suplimentează în mod regulat cu tribulus nu și-au afectat nivelurile din sânge suficient cât să cadă vreun test pentru droguri care îmbunătățesc performanța.

Cât durează pentru ca Tribulus să funcționeze? 

În funcție de cum consumi tribulus, pe stomacul gol sau nu, poate dura 1 sau mai multe ore pentru a funcționa. Însă, rezultatele au apărut când a fost consumat în mod regulat între mese. 

Ce parte a plantei este utilizată pentru a obține Tribulus? 

Florile și fructele spinoase sunt de regulă utilizate pentru a obține tribulus în timp ce unele suplimente conțin și parte din rădăcina plantei. Nu este recomandat consumul plantei în sine din cauza spinilor.  

De reținut

Tribulus este un supliment natural din plante cu multe componente puternice. Deși este încă investigată, arată semne promițătoare pentru cei care caută să-și îmbunătățească libidoul, energia și performanța în mișcare, alături de alte potențiale beneficii. 
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein