Skip to main content
Rețete

Pui cremos cu lămâie & cimbru – Myprotein Blog

Pui cremos cu lămâie & cimbru – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Veți fi nerăbdători să luați prânzul cu acest preparat delicios.

Acest pui cu lămâie și cimbru este alegerea perfectă pentru săptămâna care urmează. Este o rețetă surprinzător de simplă, absolut plină de aromă - o gustare din sosul cremos și vă veți convinge, fiți siguri de asta.

Pentru o masă nutritivă și echilibrată, vă recomandăm să serviți cu broccoli Tenderstem și quinoa proaspăt gătită, pufoasă. Ca alternativă, acest fel de mâncare se potrivește minunat pentru o masă de seară pe care o puteți savura cu prietenii și familia, servind direct din tigaie cu crutoane.

6 Porții

https://www.youtube.com/watch?v=3_gy8LwMESc&ab_channel=Myprotein

Ingrediente

- 2 lingurițe de cimbru proaspăt

- 2 lingurițe amestec de ierburi

- Sare & piper după gust

- 6 pulpe de pui dezosate

- 1 lingură de ulei

- 1 ceapă (tocată)

- 2 căței de usturoi (tocați)

- Suc de la o lămâie

- 100ml supă de pui

- 200ml smântână lichidă

- Felii de lămâie

- Cimbru proaspăt

Sugestii de servire:

- Quinoa (aproximativ 50g per porție)

- Broccoli Tenderstem 

Mod de preparare

- Mai întâi pregătiți mirodeniile amestecând cimbru proaspăt, mixul de ierburi, sarea și piperul într-un bol mic. Presărați cu generozitate peste pulpele de pui, asigurându-vă că acoperiți uniform și păstrați orice condiment rămas pentru folosire ulterioară.

- Apoi adăugați uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Odată ce tigaia este fierbinte, adăugați pulpele de pui și gătiți câteva minute pe fiecare parte. Ar trebui să fie crocante și rumenite la exterior și complet gătite în interior (fără porțiuni crude). Scoateți puiul din tigaie și puneți-l deoparte.

- În aceeași tigaie în care ați gătit puiul, adăugați ceapa și usturoiul și gătiți câteva minute până se înmoaie. Apoi adăugați sucul de lămâie, supa de pui și amestecul de condimente rămas, amestecați bine pentru a le îmbina și lăsați câteva minute pe foc.

- Adăugați smântâna lichidă, amestecați și gătiți încă 2-3 minute pentru a se îngroșa. Apoi adăugați pulpele de pui înapoi în tigaie și lăsați câteva minute.

- Se ia tigaia de pe foc și se ornează cu felii proaspete de lămâie și niște cimbru. Serviți cu quinoa și savurați imediat sau porționați pentru săptămână care urmează. Este pur și simplu delicios.

Informații nutriționale

Cantitate per servire

 

Calorii 227
Total Grăsimi 14.8g
Total Carbohidrați 5.6g
Proteine 21g

 

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein