Skip to main content
Suplimente

Shake-uri pentru luare în greutate Vs. Shake-uri proteice | Care sunt diferențele?

Shake-uri pentru luare în greutate Vs. Shake-uri proteice | Care sunt diferențele?
Myprotein RO
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Shake-uri pentru luare în greutate Vs. Shake-uri proteice | Care sunt diferențele?

Creșterea masei musculare necesită dedicare intensă atât în bucătărie, cât și în afara ei. Multe persoane cred că pentru a dezvolta musculatura este necesar să ridici greutăți. Problema este că mulți se limitează strict la asta. Cea mai importantă parte în dezvoltarea musculară se regăsește în alimentație – și nu doar ce mănânci, dar și cât mănânci.

Pentru a crește în masă musculară, corpul trebuie să se afle într-o stare hipercalorică. Mai exact, trebuie să consume mai multe calorii decât arde. Totuși, pentru anumite persoane este grea atingerea acestui prag. Cauze precum lipsa apetitului sau un metabolism rapid pot duce la greutăți în atingerea obiectivelor calorice. Un shake pentru luare în greutate s-ar putea să fie exact soluția necesară.

Diferențele dintre proteinele pentru luare în greutate și cele normale

La fel ca shake-urile proteice normale, shake-urile pentru luarea în greutate nu îți vor adăuga centimetri la piept sau picioare peste noapte. Totuși, în timp vă vor ajută să vă atingeți obiectivele. Diferența dintre shake-urile pentru luare în greutate și shake-urile proteice normale constă în valoarea nutrițională diferită. Într-un shake proteic normal veți consuma de regulă 100-150 de calorii, cu 20-30g de proteine. În cazul shake-urilor pentru luare în greutate, sunt mult mai multe variante diferite pentru atingerea obiectivelor.

Pentru cei care caută să consume mai multe calorii pentru atingerea necesarului zilnic, există shake-uri cu 400 de calorii per porție. Pe de altă parte, pentru persoanele care au mari dificultăți în a pune în greutate, există shake-uri cu 1000+ de calorii per porție, pentru atingerea obiectivelor de 4000-5000 de calorii per zi.

Shake-urile create pentru luarea în greutate conțin de regulă proteine și carbohidrați și pot fi foarte eficiente. Spre exemplu, pe lângă shake-urile proteice normale, cele pentru luare în greutate au și carbohidrați cu acțiune rapidă – perfecți după antrenament.

Anumite shake-uri pentru luarea în greutate au chiar și creatină, care funcționează foarte bine în paralel cu carbohidrații cu absorbție rapidă deoarece ajută la asimilarea creatinei în organism.

Folosirea shake-urilor pentru luarea în greutate

Este important să avem în vedere care sunt cerințele persoanale atunci când discutăm de aceste shake-uri. Deși poate fi tentat să presupunem că oferă tot necesarul pentru a crește, ar trebui să ținem minte că sunt în fond suplimente. Ca atare vor face exact ce spun - vor suplimenta.

Shake-urile pentru luarea în greutate sunt similare cu shake-urile proteice, dar cu mai multe calorii. Atunci când aportul caloric necesar este greu de atins, shake-urile proteice vă pot ajuta. Același lucru este valabil și pentru cele de luare în greutate. Dacă aveți dificultăți în atingerea necesarului caloric zilnic pentru creșterea în masă musculară, shake-urile pentru luarea în greutate pot ajuta chiar foarte mult.

Totuși, dacă puteți atinge necesarul caloric de nutrienți zilnic din consumul regulat de alimente, shake-urile pentru luare în greutate pot dăuna progresului. Dacă consumați deja caloriile necesare pentru creștere și adăugați și acest tip de shake în dietă, nu veți face altceva decât să acumulați grăsime nedorită.

Concluzii

Shake-urile pentru luarea în greutate pot fi folositoare pentru persoanele care vor să crească rapid în greutate și să își atingă necesarul caloric. Sunt disponibile în multe variante diferite și pot fi foarte folositoare pentru atingerea obiectivelor nutriționale zilnice.

Toate shake-urile pentru luarea în greutate de la Myprotein precum Hard Gainer Extreme, Impact Weight Gainer și Hurricane Extreme au un gust grozav și sunt o metodă convenabilă pentru a suplimenta necesarul de nutrienți și creșterea eficientă în greutate.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein