Skip to main content
Antrenament

5 sfaturi pentru a preveni durerea de spate când lucrezi de acasă

5 sfaturi pentru a preveni durerea de spate când lucrezi de acasă
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Cocoșat peste un laptop pe canapea? Ai 20 de ani dar spatele tău se simte de parcă aparține cuiva aflat la 70 de ani? Da, asta chiar nu e ideal. Dar vestea bună este că sunt câteva lucruri mici pe care le poți face pentru a te asigura că spatele tău se simte mult mai apropiat de vârsta corectă și că nu suferă doar pentru că lucrezi de acasă. Urmează câteva din aceste sfaturi și te vei simți mai bine și cu mult mai puține dureri, numaidecât. 

 1. Începe cu o sesiune de stretching 

Nu doar acel ”nu vreau să mă dau jos din pat” stretching ci unul adecvat. Găsește o rutină care îți place și ia-ți 5 minute dimineața pentru a face stretching pentru tot corpul. Cu siguranță îți va ajuta spatele pe termen lung și îți va pregăti și mintea pentru ziua ce urmează. Pentru impact în plus, adaugă un foam roller la această rutină pentru a elimina orice tensiune în partea inferioară a spatelui. Încearcă una din rutinele noastre preferate de stretching de mai jos. https://www.myprotein.ro/blog/antrenament/exercitii-de-stretching-pentru-a-imbunatati-flexibilitatea/

2. Mișcă-ți biroul în jur 

Să te miști în jur poate ajuta ca spatele tău să nu se simtă de parcă e blocat la finalul zilei. Cât timp oriunde lucrezi oferă suficient sprijin pentru spate, ca în cazul în care cazi pradă farmecului canapelei să te asiguri că ai suficiente perne să îți susțină spatele. Poate fi benefic și să îți iei jumătate de oră să lucrezi din picioare. Asta va permite picioarelor tale să se întindă și mușchilor tăi să lucreze un pic mai mult, luând puțin din presiunea de pe coloana ta. Este de asemenea bine doar să circule un pic sângele.

3. Ia-ți pauze regulat 

Să iei pauze regulat de la laptop va asigura că spatele tău are parte de mult necesară mișcare. Dacă poți, folosește aceste pauze să îți miști blând corpul, fie într-o pauză de Yoga de amiază sau doar să faci câteva mișcări de stretching preferate care se simt bine. Asigură-te de asemenea că mănânci corespunzător în aceste pauze și că bei multă apă pentru ca mușchii și articulațiile tale să fie bine hidratate. 

https://www.youtube.com/watch?v=MxfOKwa7KGg&feature=emb_title

4. Mergi la o plimbare 

Să faci plimbări în mod regulat promovează mobilitatea spatelui tău și asigură că nu ai dureri de la statul jos toată ziua. Chiar și doar 15 minute pe zi este mai bine decât nimic și toate articulațiile și mușchii tăi îți vor mulțumi pentru asta. Să faci mișcare în mod regulat chiar și dacă e doar o plimbare scurtă în fiecare zi îți vor menține articulațiile în mișcare și spatele în formă.  

5. Menține-ți micronutrienții la nivel ridicat 

Să te asiguri că îți menții micronutrienții la nivel ridicat este cheia pentru a-ți menține articulațiile sănătoase.  Sunt o tonă de suplimente pe care le poți lua dacă simți că nu ai aportul de micronutrienți necesari doar din dieta ta.  Acestea cuprind lucruri precum diferite variante de glucozamină, printre alte multivitamine care țintesc sănătatea articulațiilor, încearcă unele din preferatele noastre de mai jos. 

Mesaj de luat acasă

Nu continua să suferi cu dureri de spate, fă câteva schimbări de la o zi la alta în rutina ta și cu siguranță vei începe să simți diferența. Mișcare în mod regulat, susținere pentru spate cât stai așezat și suplimentarea cu micronutrienți sunt cheie în menținerea unui spate sănătos.  Să te asiguri că ai obiceiuri pentru a-ți menține articulațiile sănătoase este mai important ca niciodată când lucrezi de acasă și nu ai acces la scaunul tău normal de birou, așadar este mai important ca niciodată să urmezi aceste sfaturi.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein