Skip to main content
Rețete

Algoritm de creștere a musculaturii

Algoritm de creștere a musculaturii
Emily Wilcock
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Emily Wilcock

Algoritm pentru a prezice modalitatea cea mai bună de a crește musculatura în funcție de fiziologia individuală 

Oamenii de știință de la Universitatea Cambridge au realizat cercetări în privința modalităților prin care musculatura este construită. Studiul se bazează pe necesarul specific de efort care va face un mușchi să crească și cât de mult va dura, în funcție de persoană. Cercetătorii speră apoi să publice un algoritm despre cum un mușchi poate fi crescut, în mod specific de la persoană la persoană. Un compus din mușchi numit titină a fost dezvăluit de studiu ca fiind responsabil pentru crearea semnalelor chimice pe parcursul mișcărilor care stimulează mușchii- ajutându-i să crească.
algoritm

Cercetare

Descoperirile inițiale sugerează o greutate specifică la care ar trebui să faci antrenamente cu rezistență- care este specifică pentru fiecare persoană și este dependentă de anumiți factori fiziologici.Mușchii pot fi în apropiere de încărcarea maximă doar o perioadă scurtă de timp și pe parcursul mișcărilor, conform cercetătorilor. Greutatea apoi activează celula, semnalizând calea care duce la sintetizarea de noi proteine musculare dar dacă greutatea este sub un anumit nivel atunci semnalizarea nu ar avea loc- nerezultând astfel creșterea musculară.  Însă, valoarea acestei încărcări critice se presupune că variază în funcție de fiziologia persoanei și de mișcarea întreprinsă.  

Creșterea musculară

Conform articolului, când mușchii sunt sub forță, filamentele din mușchi sunt semnalizați de către titină. Apoi expun o regiune a mușchiului ascunsă anterior. O mare parte din titină este extinsă când mușchiul este întins dar o mică parte este sub tensiune pe parcursul contracției care generează semnalul chimic care afectează creșterea. Titina se pare că se deschide dacă este supusă unei forțe mai mari/ menținută sub aceeași forță pentru mai mult timp, care va rezulta în sinteza de noi proteine musculare, spun cercetătorii. 
muscle

Algoritmul

Modelul realizat de oamenii de știință de la Universitatea Cambridge va oferi predicții matematice asupra creșterii musculare. Vor reuși asta prin urmărirea deschiderii moleculelor de titină aflate sub forță, schimbul de energie metabolică, durata repetării și recuperarea.   Acest algoritm a fost validat folosind studii din trecut de lungă durată asupra creșterii musculare. Cercetătorii afirmă că: “Modelul nostru oferă o bază fiziologică pentru ideea conform căreia creșterea musculară apare la 70% din încărcarea maximă, ceea ce reprezintă ideea din spatele antrenamentelor de rezistență.” Cercetările din trecut au dezvăluit că la un anumit nivel de forță, titina se oprește din semnalat- nerezultând creșterea musculară. Epuizarea rapidă poate preveni de asemenea, creșterea musculară.  

De reținut

Oamenii de știință sunt pe cale să creeze un model care poate spune oricui care este încărcarea lor critică în legătură cu greutatea pe care ar trebui să o utilizeze pentru realizarea mișcărilor dintr-un antrenament de rezistență. Cercetările încă sunt în desfășurare asupra modului în care creșterea musculară funcționează pentru fiecare. 
Emily Wilcock
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein