Skip to main content
Antrenament

Sfaturi pentru un antrenament corect si sănătos

Sfaturi pentru un antrenament corect si sănătos
Radu Telcian
Scriitor si expert6 ani Ago
Vezi profilul lui Radu Telcian

Sfaturi pentru un antrenament corect si sănătos

Ai hotărât că e nevoie de o schimbare în viața ta și e cazul să te apuci de mișcare, sport și un stil de viață per total mai bun și sănătos. Felicitări pentru acest pas, însă la fel ca multe alte persoane, nu ai cunoștințe foarte ample despre antrenamente și tot ce ține de execuție, repetări etc? Îți venim în ajutor.

Evită cele mai întâlnite greșeli, pentru un antrenament sănătos și corect

Vrei ca un antrenament să îți îmbunătățească sănătatea, nu să strici și mai mult corpul. Ține minte ca sănătatea să fie scopul pentru care faci mișcare și te antrenezi. În cele ce urmează îți voi prezenta o serie de sfaturi de care să ții cont înainte să începi antrenamentele și noul stil de viață, astfel ai informații importante în ajutor.

Ascultă sfatul unor persoane avizate și caută mereu informații pentru antrenamente si stil de viață sănătos

E posibil să întâlnești multe persoane care îți vor da indicații, sfaturi și alte cele. Ai grijă ca persoanele care te sfătuiesc să aibe reale cunoștințe în domeniu iar pasul următor, cauți tu și verifici informațiile primite. Informația este disponibilă, trebuie doar să cercetezi. Antrenează-te corect și inteligent și cere mereu explicații atunci când o persoană îți oferă indicații.

Sfaturi pentru un antrenament corect și sănătos

1. Alege greutatea potrivită în cadrul antrenamentului.

Așa cum spuneam vrem să îmbunătățim sănătatea corpului nostru, creștem și forța, ardem grăsimea nedorită, creștem masa musculară. Multe persoane apreciază greșit greutatea utilizată. Să nu îți fie rușine să alegi un set de greutăți potrivite indiferent de greutatea lor. Prin execuție corectă vei ajunge să crești treptat și greutatea utilizată iar corpul și sănătatea ta va fi îmbunătățită!

2. Execută mișcările corect!

Alegerea gretăților pentru execuție în cadrul unui antrenament este strâns legată de executarea corectă a mișcărilor. Scopul tău este sănătatea, pentru asta, indiferent de exercițiile pe care le alegi, mișcarea trebuie să fie executată corect, fără balans, menținând o poziție a corpului corectă, protejând coloana și articulațiile.

3. Corpul are nevoie de recuperare și odihnă.

O greșeală des întâlnită în rândul multor persoane dar mai ales a începătorilor dornici de o schimbare amplă și rapidă este ignorarea recuperării și exagerarea antrenamentelor. Da, la fiecare antrenament e bine să dai maxim, dar e necesar să înțelegi și că trebuie să te recuperezi și să înțelegi că e bine să oferi corpului un moment de respiro, mai ales că nu era obișnuit cu așa ceva. Somnul de noapte este deosebit de important, între 6-8 ore sunt recomandate pentru o recuperare dar e importantă și perioada. Încearcă să dormi undeva pe la ora 22 cel târziu. Dacă știi că nu te-ai putut odihni corespunzător cu o seară înainte, analizează bine dacă te antrenezi sau nu în acea zi, există riscul unor accidentări.

4. Mereu ascultă de corpul tău.

Corpul tău este complex și deosebit de inteligent. Trebuie doar să înveți să “asculți” ce îți spune. Lipsa de tonus, oboseala, toate sunt semne. Respectă-ți corpul, dacă apar orice fel de probleme întreabă urgent un medic!

5. Alimentează-ți corpul corespunzător.

Ține minte mereu care e scopul tău, scopul pentru care te-ai apucat de mișcare, de antrenamente etc. O alimentație sănătoasă nu înseamnă o alimentație fără gust sau identică mereu, sunt numeroase rețete sănătoase dar și gustoase. Într-un stil de viață sănătos o alimentație echilibrată este cheia, atât timp cât îți respecți corpul.

6. Utilizează suplimentele potrivite la momentul potrivit.

Obișnuiește-te cu noua viață, îmbunătățește-ți alimentația, cercetează domeniul și informațiile disponibile, permite-i corpului să reacționeze și pe urmă analizează ce suplimente ar putea veni în ajutorul tău.

Caută informații potrivite, respectă dozele recomandate și ține minte mereu că sănătatea e principalul tău scop. Iată câteva sfaturi rapide care să îți vină în ajutor pentru un antrenament corect, sănătos și per total un stil de viață activ și o sănătate îmbunătățită. Aveți grijă de corpul și sănătatea voastră și porniți pe un drum activ, sănătos, echilibrat. Spor și succes!

Radu Telcian
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Radu Telcian
Radu Valeriu Telcian, este scriitorul nostru. Radu este certificat ca instructor de fitness de către Asociația Europeană de Fitness ( EFA) și de către Ministerul Muncii, Familiei și protecției sociale și de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului din România. Pe lângă aceste certficări, este într-o continuă cercetare și studiu în ceea ce privește fitness-ul și sănătatea generală a corpului și minții. Radu este și atras de scris, fiind licențiat în Jurnalism, combinând în mod optim cele două domenii prin articole și postări în social media. Pasiunea pentru fitness și sport i-a adus și o colaborare cu Arsenal Romania Supporters Club, unde a scris editoriale, cronici și avancronici bazate pe analize sportive, evidențiindu-și calitățile de scriitor. Experiența sa ca și instructor de fitness se întinde pe mai mulți ani, timp în care a motivat și îndrumat numeroase persoane, oferindu-le informații și suportul necesar, adaptat în antrenamente pentru fiecare individ, pentru a obține rezultatele dorite și pentru a atinge si menține un stil de viață sănătos și activ. Călătoria sa în domeniul fitnessului și a sportului poate fi urmărită și în social media pe canale precum https://www.facebook.com/radu.telcian și https://www.instagram.com/radu_telcian/. În timpul său liber, Radu este mereu atent la cele mai noi detalii din domeniul fitnessului și al sportului, concentrându-se în ultima perioadă pe informații în domeniul antrenamentelor pentru mobilitatea corpului. Radu încearcă să își conducă viața prin aceste trei idei: Acționează, Motivează și Inspiră.
myprotein