Skip to main content
Antrenament

Realitatea virtuală este viitorul?

Realitatea virtuală este viitorul?
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

S-ar putea să fi crezut că VR este doar pentru jocurile fanteziste, dar la un antrenament VR cu siguranță nu v-ați gândit până acum. Realitatea virtuală a parcurs un drum lung și se dezvoltă din ce în ce mai mult. Acum, te poți bucura de o mulțime de antrenamente diferite și vă puteți simți chiar în centrul atenției. De când cu restricțiile, a fost destul de greu cu mersul la sală, așa că realitatea virtuală ar putea fi cea mai bună variantă de a-ți continua antrenamentele.

Te poate aduce VR-ul într-o forma mai buna?

Jocurile video nu sunt chiar potrivite atunci cand vrei sa slabesti, dar VR se bazează pe întregul corp, acesta devenind un controller. Asta înseamnă că, dacă te afli într-un ring de box virtual, nu te vei baza doar pe degete pentru a arunca pumni. Un sondaj recent efectuat pe 646 utilizatori VR a arătat că utilizarea acestui aparat a îmbunătățit starea de bine d.p.d.v mental și fizic în timpul pandemiei. Intensitatea fizică raportată automat a utilizatorilor VR a fost, de asemenea, semnificativ mai mare decât la utilizatorii de alte console. Deși este încă prea devreme pentru a știi dacă există beneficii pe termen lung când vine vorba de utilizarea VR-ul în fitness, cercetările inițiale sugerează că, dacă este utilizat la o intensitate ridicată pentru o perioadă decentă de timp, atunci acesta poate avea un impact pozitiv asupra antrenamentelor tale.

Transformă fitness-ul în distracție

Nu doar intensitatea antrenamentelor VR este un beneficiu, știm cu toții că cel mai important este consistența, aceasta fiind cea care te ajută să rămâi în formă. Un studiu recent care analizează importanța distracției în fitness, a arătat că lipsa de noutate sau entuziasm în acest domeniu poate induce un nivel scăzut de activitate fizică. Cu ajutorul VR-ul ai nenumărate antrenamente și scenarii în care te poți afla, astfel acea monotonie dispare imediat, indiferent de locul sau tipul antrenamentului pe care îl faci. Deci, dacă vrei să schimbi câteva chestii, VR-ul te poate ajuta să rămâi motivat.

Nu pare un antrenament

Fie că este vorba de competiție sau doar de ceea ce se întâmplă în jurul tău, fitness-ul VR este minunat pentru persoanele care urăsc rutinele obișnuite. De asemenea, numeroase recenzii arată că fitness-ul VR te distrage de la gândurile negative care îi determină pe oameni să evite sau să reducă activitatea fizică. Distragerea atenției poate fi elementul care te ține în urmă în timpul antrenamentelor, indiferent de tipul acestora. Dacă ți se pare distractiv, este logic să-ți dorești să continui acel lucru și astfel te vei putea bucura de antrenamente și profita de ele.

Este scump?

Dacă ești în căutarea unei alternative la sală, din cauza costurilor, fitness-ul VR nu este cea mai bună variantă. Deși sistemele VR sunt mult mai accesibile decât erau înainte, un set de bază costă totuși câteva sute de euro. Dacă ești în căutarea unei alte modalități de a te menține în formă deoarece sala nu mai este atrăgătoare și prețul nu contează, atunci fitness-ul VR ar putea fi o opțiune excelentă. Testarea unui sistem VR înainte de a-l achiziționa este recomandarea noastră.

Rețineți

Tendințele de fitness se schimbă întotdeauna - am văzut o schimbare masivă a activității fizice chiar în ultimele 12 luni - astfel încât VR-ul ar putea cu siguranță să joace un rol imens în viitorul fitness-ului. Să faci antrenamente distractive în camera ta este un lucru uimitor. Va fi vreodată modul în care se va antrena toată lumea? Va trebui să așteptăm și să vedem.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein