Skip to main content
Antrenament

Cine cheltuie mai mult pe sănătate și fitness în Europa?

Cine cheltuie mai mult pe sănătate și fitness în Europa?
Jennifer Blow
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Jennifer Blow
Cine cheltuie mai mult pe sănătate și fitness în Europa?

‘Nu poți pune preț pe sănătate’ - sau poți? În cel mai extins sondaj al nostru, Myprotein a întrebat peste 16,000 de respondenți din 15 țări din Europa cât cheltuie în fiecare lună pe orice lucru legat de fitness, de la accesorii pentru antrenament, antrenor personal, abonamente pentru sală până la planuri alimentare și altele!

Iată câteva rezultate din cercetarea noastră

  • Un adult în România cheltuie 732 de RON în fiecare lună pentru a menține sănătatea și pentru fitness, adică în medie, 351377 de RON pe o perioada de 40 de ani!
  • Totuși, romanii se află pe locul 10 în acest clasament - foarte departe de ei se află italienii, care cheltuie 998 de RON în fiecare lună.
  • Abonamentele pentru sală sau suplimentele sunt cele mai scumpe, europenii cheltuind de la 175 de RON până la 360 de RON în fiecare lună

Pentru a afla mai multe detalii - consultă graficul nostru.

 

Ce țară cheltuie cel mai puțin și ce țară cheltuie cel mai mult?

Tabelul de mai jos arată care sunt cheltuielile anuale pentru sănătate și fitness împărțite în mai multe categorii. Rețineți faptul că în categoria ‘suplimente’ intră banii cheltuiți pe shake-uri proteice, alimente bogate în proteine și gustări, suplimente organice, suplimente vegane, vitamine și minerale sau suplimente pentru pierderea în greutate.

Italienii se află în topul nostru ca fiind cei mai mari cheltuitori în acest domeniu, cheltuind 12025 de RON pe an. Asta înseamnă în jur de 1000 RON pe lună doar pentru a se menține sănătoși și fit, dar totul crește atunci când cheltui 3330 de RON pe abonamente de sală și 5043 de RON pe suplimente alimentare în fiecare an. Costul astronomic al unui abonament de sală în italia este cu 65% mai mare față de Anglia și cu 80% mai mare decât bugetul mediu în Portugalia. În timp ce piața de 27,2 miliarde de euro a cluburilor de fitness în Europa are o creștere de 3,5% pe an, prezența unor săli de antrenament low-budget poate fi resimțită în țări precum Anglia și Portugalia, unde costurile se mențin la 396 de lire pe an. [Fig. 2] or screenshot from infographic

Graficul de mai sus arată care sunt cheltuielile anuale pe sănătate și fitness repartizate pe categorii. Rețineți faptul că în categoria ‘suplimente’ intră banii cheltuiți pe shake-uri proteice, alimente bogate în proteine și gustări, suplimente organice, suplimente vegane, vitamine și minerale sau suplimente pentru pierderea în greutate.Totuși, Italia nu se află pe primul loc în acest clasament - italienii sunt depășiți de francezi care cheltuie aproximativ 1090 de € pe suplimente în fiecare an. Cu 28 de € mai mult decât Italia și 222 de € mai mult față de media europeană.

Totuși, la ce ne referim atunci când spunem că noi cheltuim banii pe suplimente?

Graficul de mai sus arată cheltuielile anuale repartizate pe categorii pentru fiecare țară. Pe o piață globală așteptată să ajungă la 35 de miliarde de lire până în 2021, nu este surprinzător faptul că suplimentele alimentare joacă un rol important în acest domeniu - reprezentând 45% din totalul banilor cheltuiți pe fitness și sănătate. Aceste cheltuieli sunt realizate pe o gamă variată de produse, de la shake-uri proteice (o medie de 311 € pe an), gustări proteice (171 de €) și diferite amestecuri de vitamine și minerale (192 €), acestea reprezentând cele mai importante categorii.

Nutriționista noastră de la Myprotein, Jennifer Blow nu este surprinsă și adaugă:“Suplimentele au devenit o bază pentru fiecare om și oamenii descoperă din ce în ce mai mult și aleg să le folosească pentru a menține o dietă sănătoasă. Pudra proteică spre exemplu este foarte versatilă și poate fi folosită în multe moduri, chiar și în rețetele culinare și foarte multe companii oferă alternative potrivite pentru vegani, deci oricine se poate bucura de aceste suplimente.”

Cât de mult cheltuie românii pe sănătate și fitness?

Știai că români cheltuie o medie de 1865 € pe sănătate și fitness pe an? Chiar dacă români cheltuie mai puțin decât media europeană lunar pe sănătate și fitness. La categorii precum suplimente cheltuim mai mult decât englezii. Abonamentele de sală din România par a fi mai scumpe decât în Franța, Anglia sau Danemarca.

Pe sănătate și fitness femeile cheltuie pe an aproximativ 1700 RON mai mult decât bărbații Femeile cheltuie dublu pe produse vegane, o medie de 32 RON lunar.

Românii cheltuie mai mult pe haine și accesorii pentru sală decât pe planuri alimentare și servicii de antrenor personal adunate la un loc. Suplimentele ocupă cea mai mare investiție pentru cei care au participat la acest chestionar. O medie de 800 € pe an. Cu aproximativ 360 € mai mult decât salariul minim pe economie al țării.

 

La categoria suplimente cele mai populare sunt fără îndoială proteinele. Investiția este de aproape 300€ pe an în acest tip de produse. După proteine se pare că în România se cheltuie de persoană o medie de 180€ pe vitamine și minerale. Categoria de produse organice și vegane nu pare a fi la fel de populară între participanții acestui chestionar dar asta se întâmplă după cum arată rezultatele la majoritatea țărilor din Europa. Danemarca investește cel mai mult în produse vegane și Franța în cele organice. Cheltuim mai puțin decât Spania, Italia sau Franța pe suplimente pentru pierderea în greutate dar cu 13€ mai mult decât țări precum Anglia sau Rusia.

Investiții pentru fitness și sănătate per oraș.

După rezultatele chestionarului se pare că locuitorii din Bihor sunt cei care investesc cel mai mult pe sănătate și fitness și tot ei sunt cei mai interesați de îmbrăcăminte și accesorii pentru sală. La Brașov și la Sibiu se cheltuie cel mai mult pe abonamente de sală după cum arată datele. Motivele pot fi diverse, fie mai mare interes din partea populației către sale sau prețuri mai mari în aceste orașe.

Anumite date interesante: Cheltuim o medie de 315 RON pe luna pe suplimente sportive. Investim mai mult decat Anglia pe abonamente la sala. Romanii cheltuie 745 RON mai mult pe an decât țări precum Ungaria și Bulgaria. Cel mai mult investesc în vitamine și minerale persoanele de peste 36 de ani.

Jennifer Blow
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Jennifer Blow

Jennifer Blow este UKVRN a noastră Nutritionist inregistrat asociat – inregistrată ca si nutritionist profesional calificat. Ea are o diplomă de licență în științe nutriționale și un master în nutriție, iar acum se specializează pe folosirea suplimentelor pentru sănătate și fitness dar și prin evidențierea beneficiilor acestora prin cercetări.

Jennifer a fost citată sau menționată ca nutriționist în publicații online majore precum Vogue, Elle și Grazia pentru expertizele ei în domeniul științei nutriționale pentru exerciții fizice și un stil de viață sănătos.

Ea lucrează la experimente cu NHS în studiile de intervenții dietetice, la cercetarea științifică specifică a suplimentelor de acid gas omega-3 și de asemenea, la efectul fast-food-urilor asupra sănătății, pe care le-a prezentat la Nutrition Society Conference. Jennifer este implicată în foate multe evenimente de dezvoltare personală pentru a se asigura că practica ei rămâne la un nivel înalt. Aflați mai multe despre experiența lui Jennifer aici.

In timpul ei liber, Jennifer se plimbă cu bicicleta sau face drumeții, iar în publicațiile ei veți vedea că îi place să dovedească faptul că mâncatul sănătos nu înseamnă să stai tot timpul înfometat.

myprotein