Skip to main content
Antrenament

5 sfaturi pentru a adormi mai ușor – Myprotein Blog

5 sfaturi pentru a adormi mai ușor – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Foarte mulți dintre noi suferim de insomnii sau nu avem un somn odihnitor. Pare că mintea noastră aleargă cu 1000 km/h și somnul nu mai vine. Am trecut cu toții prin asta. Dar există cu siguranță lucruri pe care le puteți face pentru a adormi mai repede și pentru a avea și o calitate mai bună a somnului.Am adunat 5 sfaturi care vă vor permite să dormiți rapid și în liniște, odihnindu-vă și pregătindu-vă pentru o nouă zi.

Reduceți temperatura în cameră

V-ați trezit vreodată cu dureri de cap și v-ați simțiț amețiți după ce ați adormit cu radiatorul la putere maximă? Sau v-ați trezit în mijlocul nopții pentru că era prea frig? Există de fapt o legătură între aceste lucruri. Un studiu din 2012 a stabilit că temperatura a fost un factor cheie pentru a avea un somn liniștitor. Temperatura corpului tău scade în mod natural în timpul somnului, astfel încât temperatura prea ridicată din cameră poate face acest proces puțin mai dificil.Într-o notă similară, o baie caldă sau un duș înainte de culcare poate ajuta, de asemenea, la acest proces de scădere a temperaturii corpului pentru somn, deoarece corpul tău trece de la o baie fierbinte la un pat rece.

Trezește-te la aceeași oră în fiecare zi (și în weekend!)

Studiile au arătat că trezirea la aceeași oră în fiecare zi vă ajută să adormiți mult mai ușor. Dacă păstrați aceeași fereastră de 15 minute, vă veți obișnui corpul pentru somn. Trezirea cu o oră sau două mai târziu decât de obicei câteva zile pe săptămână poate reduce această obișnuință.Deci, chiar și atunci când nu ați dormit bine sau ați avut o noapte mai lungă decât de obicei, este totuși mai recomandat să vă ridicați din pat la ora obișnuită.

Antrenează-te în prima parte a zilei

Exercițiile fizice regulate reprezintă un obicei recomandat și de multe ori pot duce la un somn mai bun. Exercițiile precum alergarea stimulează nivelurile de serotonină sau „hormonul de bine”, un hormon care joacă un rol important în reglarea ritmului circadian. Deci, exercițiile fizice regulate vă pot ajuta să dormiți mai bine.Cu toate acestea, este important să ne amintim că unii oameni consideră că a face mișcare noaptea târziu cu doar o oră sau două înainte de culcare le poate perturba ciclul de somn. Așadar, cel mai bine este să urmați un antrenament dimineața devreme sau după-amiaza, dacă puteți, dar încercați câteva opțiuni pentru a găsi ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

Limitați timpul petrecut pe gadget-uri înainte de somn

Cu toții iubim gadget-urile și beneficiile aduse în viața noastră, dar când vine vorba de culcare, ele ar putea să ne facă mai mult rău. Ecranele de pe dispozitivele noastre ne expun la lumină albastră, care poate „trezi” creierul și descurajează relaxarea. La fel și faptul că ne distrage atenția și putem ajunge să dormim mult mai târziu decât ne-am propus.Dacă puteți, încercați să faceți altceva decât să vă petreceți timpul pe telefoane. Unele dintre cele mai bune exerciții de relaxare sunt citirea unei cărți, meditarea, ascultarea de muzică sau un podcast. Acest lucru vă permite mintea să înceapă să se oprească, promovând o somnolență optimă rapidă.

Creați mediul potrivit

Este timpul să luați în serios expresia „cameră ordonată, minte ordonată”. Menținerea ordonată a dormitorului vă poate ajuta să adormiți mult mai ușor. O cameră ordonată înseamnă un lucru mai puțin pentru care creierul tău trebuie să se gândească sau să se îngrijoreze și îți oferă un mediu confortabil și calm în care să dormi. Iluminatul joacă, de asemenea, un factor cheie în inducerea somnolenței.Iluminarea ambientală ca o lumânare (asigurați-vă că vă amintiți să o stingeți înainte de a dormi!), sau doar cu o lampă slabă sau lumini de veghe vă poate ajuta cu adevărat să stabiliți condițiile optime pentru somn. Această tehnică face ca ochii tăi să înceapă să se simtă greoi, așa că, atunci când vine de fapt momentul să adormi, totul se întâmplă mult mai repede.

Mesaj de încheiere

Adormirea poate fi una dintre cele mai dificile sarcini, chiar dacă pare atât de simplă, dar vestea bună este că există lucruri pe care le poți face pentru a ușura puțin această sarcină. Asigurați-vă de un mediu confortabil, încercați să vă păstrați ora de trezire la fel în fiecare zi, să vă limitați timpul petrecut pe gadget-uri, să vă mențineți temperatura dormitorul rece și să faceți exerciții fizice regulate sunt doar câțiva dintre cei mai importanți pași de urmat.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein