Skip to main content
Suplimente

Cafeina înainte de antrenament | Avantaje & Efecte secundare

Cafeina înainte de antrenament | Avantaje & Efecte secundare
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Atunci când vine vorba de obținerea unui boost de energie, cafeina este prima opțiune. Este ingredientul cheie care se găsește în multe băuturi energizante și suplimente de pre-antrenament.Cât de eficientă este cafeina dacă vorbim despre realizarea antrenamentelor?Răspunsul: cafeina are un impact diferit în funcție de persoană, așadar, ceea ce funcționează pentru altcineva s-ar putea să nu funcționeze și pentru tine. Să dezvoltăm acest subiect. . .

Care sunt avantajele cafeinei consumată înainte de antrenament?

Cafeina funcționează prin facilitarea excitabilității la nivelul măduvei spinării și prin recrutarea de fibre musculare.Mai mult decât atât, reduce senzația de oboseală resimțită și durerea musculară. Așadar avantajele pe care le poate avea cafeina sunt considerabile și numeroase.

Stare de alertă îmbunătățită

Consumul de cafeină determină producerea de dopamină, un hormon care stimulează zona ta de materie cenușie. Dopamina este responsabilă de starea de alertă, de senzația de plăcere, cunoscută drept “hormonul fericirii”. Această creștere a dopaminei poate îmbunătăți abilitatea de a rezolva probleme și astfel ne dă senzația de control.Pe lângă creșterea nivelului de dopamină, cafeina blochează receptorii pentru adenozină, molecula care promovează somnolență. Mai multă dopamină și mai puțină adenozină, organismul tău va fi mai treaz și mai alert.

Reduce durerile musculare

Cafeina este unul dintre ingredientele principale care intră în componența calmantelor. A fost demonstrat faptul că unul dintre efectele cafeinei este acela de a ameliora durerea musculară post-antrenament, așadar vei fi capabil să te antrenezi intens în fiecare zi. Așadar, cafeina devine un supliment ideal care poate fi folosit înainte de antrenament.

Îmbunătățește viteza și anduranța

Consumul de cafeină pre-antrenament va face ca viteza ta să fie îmbunătățită, precum și anduranța, iar antrenamentul ți se va părea mai puțin obositor.

Accelerează frecvența cardiacă

Din moment ce cafeina influențează sistemul nervos central, te poate ajuta prin creșterea frecvenței cardiace și accelerarea respirației. Ca urmare, alimentarea cu oxigen a țesutului muscular va fi îmbunătățită, permițându-i să realizeze efort aerob și crescând astfel forța.

Reface rezervele de glicogen

Cafeina, atunci când este consumată împreună cu o sursă de carbohidrați, s-a demonstrat că va contribui la refacerea rezervelor de glicogen în urma antrenamentului.

Efectele secundare ale cafeinei

Precum multe alte suplimente, cafeina nu este în totalitate recomandată; există o serie de efecte secundare sau negative pe care le poate prezenta.

Deshidratarea

S-a dovedit că acest stimulent duce la deshidratarea organismului, având efect diuretic. Așadar, consumul unei cantități mari de cafeină pe parcursul zilei va necesita creșterea consumului de apă pentru evitarea deshidratării. Dacă folosești stimulent de pre-antrenament care are în componența sa cafeină, trebuie să te asiguri că vei consuma apă pe parcursul întregului antrenament.

Insomnia

Din moment ce cafeina reprezintă un stimulent puternic, este evident faptul că poate prezenta unele efecte secundare adverse, atunci când ne referim la calitatea somnului. În funcție de fiecare persoană, rezultatele pot varia. Prin urmare, este necesar să folosești responsabil acest stimulent înainte de antrenamentul realizat seara; poți lua în considerare administrarea stimulentului de pre-antrenament fără cafeină The Pump.

Unele persoane pot să nu fie afectate de consumul de cafeină atunci când vine vorba de somn. În cazul în care observi că acest stimulent are un impact negativ asupra ta, este important să nu consumi cafeină seara sau înainte de somn.

Dependența

Cafeina poate crea dependență – eliminarea consumul de cafeină poate prezenta simptome precum dureri de cap, anxietate și pofte. Acestea pot fi evitate prin reducerea treptată a dozajului de cafeină.

Dozaj

Doza recomandată zilnică pentru un adult nu trebuie să depășească 400mg. Această cantitate s-a dovedit a fi sigură în general, în cazul indivizilor sănătoși, însă există și categorii de persoane care nu trebuie să consume cafeină (femeile însărcinate sau care alăptează, copii, persoanele cu probleme de sănătate, etc). În funcție de înălțime și greutate, o doză mai redusă poate fi potrivită pentru tine.Mai jos vei găsi conținutul de cafeină din mai multe băuturi și alimente: Espresso – 100mgCafea instant – 65-100mgEnergizant – 80mgCoca-Cola 0 zahăr – 45mgCeai – 30mgCiocolată neagră (30g) – 20mgCeai verde – 15mg

Cafeina înainte de antrenament

Cafeina se recomandă a fi consumată înainte de antrenament deoarece poate produce un boost de energie excepțional care te poate ajuta pe parcursul antrenamentului. Asigură-te că nu o consumi târziu pentru a nu-ți afecta somnul.

Cafeina poate fi achiziționată ca supliment sub formă de tablete, sau sub formă de pudră. Este de asemenea o componentă principală în cadrul stimulentelor de pre-antrenament

Dacă observi că nu poți tolera cafeina, există de asemenea variante de stimulente de pre-antrenament care nu conțin cafeină, precum The Pump.

https://www.youtube.com/watch?v=dDm21b1kKj8&ab_channel=Myprotein

Mesaj de reținut

Cafeina poate fi un stimulent eficient, excelent dacă este consumat înainte de antrenament pentru a îmbunătăți efortul fizic depus și pentru a asigura energia necesară activităților zilnice.Totodată, este important să iei în considerare efectele secundare prezentate anterior care pot să apară atunci când doza zilnică recomandată este depășită. Dacă experimentezi oricare dintre efectele negative, adresați-vă unui medic specialist.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein