Skip to main content
Antrenament

Motivație în fitness | 10 sfaturi simple: de la motivat la dedicat

Motivație în fitness | 10 sfaturi simple: de la motivat la dedicat
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Așadar ai prins microbul motivației de ianuarie. Ai fost strălucitor cu antrenamentele tale și nu ai comandat mâncare din 31 decembrie. Impresionant! Dar am mai fost în această situație. O săptămână, poate două săptămâni de excelență înainte ca obiceiurile vechi să își facă iar loc. Așadar, ce poți face de data aceasta pentru a te asigura că rămâi motivat și angajat?Poate că a fost un plan de antrenament meticulos care a ținut până te-a ademenit canapeaua sau un bulk curat care s-a transformat rapid în murdar. Nu te îngrijora, avem câteva sfaturi ascunse pentru a te ajuta să treci de ”motivat” în lumea magică a ”dedicatului”.

1. Pregătirea mese pentru dimineață

Ai avut o zi proastă. Aproape ai leșinat de la antrenamentul tău și ți-a ajuns. Înainte să îți permiți să leșini pe canapea cu telecomanda TV/ cutia uriașă de Pringles, STOP.Pentru motivația de antrenament supremă, pregătește-ți mâncarea și echipamentul pentru mâine. Nu te așeza, nu te schimba, nu trece de start. Întrerupe orice rutină de ”dragă, sunt acasă” pe care o ai, până când mâncarea de mâine, suplimentele și echipamentul sunt pregătite, puse în cutii și așezate îngrijit, pregătite pentru ca tu doar să le ridici și să pleci. 

2. Nu-ți fie frică de imagini

S-ar putea să ai o poză cu Jake Gyllenhaal fără bluză, lipită pe oglinda din baie pentru...motive. S-ar putea ca numai ce ai văzut Southpaw și ai decis că trebuie să devii super fibrat. Indiferent care e inspirația ta pentru antrenament, suntem creaturi vizuale așadar folosește stimulente vizuale în avantajul tău. Folosește acea imagine pentru motivație pentru a te da jos din pat când sună alarma, pune-o pe ușa frigiderului sau privește-o cu dorință înainte de ziua de picioare. 

3. Sortează-ți playlistul

Dacă nu cumva radioul sau ce mizerie se abate asupra ta din boxele de la sală te pornește, să îți iei timp să-ți aranjezi cu finețe playlistul îți va oferi un avantaj. Playlistul tău de antrenament este coloana sonoră pentru antrenamentul tău. Ignoră-l pe propriul risc.Avem o grămadă de playlisturi care te așteaptă pe Spotify pentru a te trece prin fiecare antrenament. Încearcă alegerile noastre de top. 

4. Arată progresie

Să ai X zile în urma/ înaintea ta poate fi un șut în fund grozav. Șase săptămâni până la Ibiza cu băieții? Numără acele zile. Două săptămâni de când ai schimbat ultima dată antrenamentul tău cu o noapte pe canapea? Felicită-te și marchează-l.Să vezi progresie este o modalitate grozavă de a menține acea motivație de fitness și să te menții sincer. Folosește o tablă albă în bucătăria ta sau doar o cariocă și  oglinda ta din baie. Orice funcționează. Menține-l vizual și specific- 5 săptămâni dintr-un program de 16 săptămâni de fibrare este mult mai tangibil decât o țintă generală de a ”mânca mai curat până sunt la sub 10% grăsime corporală”.  

5. Numără repetările în jos nu în sus

‘Încă o repetare’ este mult mai probabil să te facă să încerci decât dacă ai numărat 9 repetări din 10 și să te lași liber pentru că ai făcut o muncă bună. Este de asemenea și mai captivant. 

 

6. Fă poze, nu măsurători

Cântarul nu merge în direcția în care îți dorești? S-ar putea ca dieta să nu funcționeze sau hidratarea ta sau pentru că ai demolat o cantitate neobișnuit de mare de cartofi dulci la cina de aseară…Practic pot fi o grămadă de motive diferite, în funcție de atât de multe variabile, pentru care cântarul tău încearcă să te indispună la prima oră a dimineții. Însă modestul selfie de comparație nu minte niciodată așadar folosește-l în schimb pe acesta pentru motivația ta în sală și pentru inspirație.

7. Încet și constant

Să mergi cu viteză maximă spre noul tău stil de viață/ dietă/ regim de antrenament poate să facă să fie mai dificil decât e necesar. Ai nevoie ca acesta să fie sustenabil pentru a nu te prăbuși după câteva săptămâni.Începe cu puțin și muncește în sus în loc să renunți pentru că nu merge totul 100%. O sesiune de sală pe săptămână este mai bine decât nimic (la fel este valabil și pentru zilele de picioare). Schimbările mici se adună în timp- și la fel va fi și motivația ta pentru antrenare.
  1. Abordează provocările
Sarah de la departamentul de marketing a avut ziua de naștere ieri și a adus un tort și va plânge dacă nu servești o bucată mică. Și este pizza gratuită în camera de pauză. Iar acum este duminică seara și ești băgat până la coate în desert de ciocolată de £2. Relaxează-te. Adaptează-te. Depășește. Recuperează.Să ai o deviere este complet normal – nu înseamnă că poți să renunți la tot. Aici trebuie să folosești acea motivație de fitness pentru a trece peste și să mergi înainte. Alimentează-ți propria inspirație în materie de fitness chiar dacă e cu ocazionala felie de tort de ciocolată.

9. Elimină tentațiile

Partenerul tău sosește acasă și caută dulciurile, fără să știe că tu le-ai aruncat pe geamul de la baie, aseară, în grădina vecinului. Scapă de tentații în mod proactiv înainte ca poftele să pună stăpânire, doar asigură-te că nu superi pe oricine trebuie să locuiască alături de tine. Joey s-ar putea să nu împartă mâncarea dar tu s-ar putea să trebuiască.  Acel ciclu de a fi motivat apoi nu prea, după care iar să repornești este comun pentru toată lumea. Toată lumea. Nu este un eșec personal așadar nu o lua atât de personal! Gândește-te la jocul pe termen lung și anticipează că nu va fi o călătorie lină pe parcurs.

10. Perseverență

Nu uita, motivația și dedicația sunt procese în derulare. Cel mai important lucru este să îți reamintești constant de ce ai început, cât de bine te descurci și să nu renunți!  

Mesaj de luat acasă

Primul pas spre succes este să începi. Așadar, mergi și folosește aceste sfaturi pe parcursul spre imboldul suprem pentru motivația ta în materie de fitness. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este nimic în sine așadar începe cu puțin și vei fi uimit până unde poți ajunge în doar câteva luni.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein