Skip to main content
Nutriție

Consumul de avocado poate modifica distribuirea tesutului adipos la femei, au arătat studiile

Consumul de avocado poate modifica distribuirea tesutului adipos la femei, au arătat studiile
Emily Wilcock
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Emily Wilcock

Consumul de avocado poate modifica distribuirea tesutului adipos la femei, au arătat studiile

Un studiu recent, realizat de către cercetătorii din cadrul Universității din Illinois, a demonstrat faptul că dietele alimentare care presupun consumul unui avocado zilnic, au dus la reducerea unui tip specific de țesut adipos din zona abdominală, la femei.

avocado

Studiul propriu-zis

În cadrul acestui studiu au fost testați 105 de adulți supraponderali și obezi. Aceștia au luat parte la o testare care le asigura o masă pe zi, timp de 12 săptămâni. Potrivit acestui studiu, există două tipuri de țesut adipos la nivelul abdomenului. Primul tip de țesut adipos este cel care se găsește imediat sub piele și se numește țesut adipos subcutanat, iar celălalt tip se găsește în jurul organelor interne, cunoscut drept țesut adipos visceral. Studiile susțin faptul că o cantitate mare de țesut adipos visceral poate crește riscul de diabet.

Participanti

Participanții au fost împărțiți în două grupuri. Primul grup a respectat o dietă care presupunea consumul unui avocado proaspăt zilnic. Celălalt grup a respectat aceeași dietă însă fără a conține avocado. Înainte și la finalul acestui studiu, cercetătorii au măsurat atât cantitatea de țesut adipos abdominal pentru fiecare participant, cât și toleranța la glucoză, un indicator al diabetului, pentru a înțelege modul în care consumul de avocado influențează organismul.

Rezultatele

Potrivit studiului, participanții de sex feminin au observat o reducere a țesutului adipos visceral și de asemenea au observat reducerea rației de țesut adipos visceral - țesut adipos subcutanat, în timp ce participanții de sex masculin nu au observat nicio diferență. Niciun participant nu a observat îmbunătățiri la nivelul toleranței de glucoză. Deși acest studiu s-a dovedit a fi valoros prin demonstrarea faptului că în funcție de sexul persoanei, răspunsul la anumite diete va fi diferit, mai multe studii sunt necesare pentru a fi înțeles pe deplin impactul pe care consumul de avocado îl are asupra sănătății organismului și țesutului adipos.

Mesaj de reținut

Vești minunate, pâine toast cu avocado în fiecare zi! Integrarea unui avocado în planul alimentar zilnic poate fi de folos. În timp ce acest studiu a scos la lumină beneficiile pe care consumul de avocado le are în cadrul femeilor, acest fapt nu înseamnă că bărbații ar trebui să evite acest aliment. Avocado este un aliment bogat în nutrienți și poate fi de folos pentru menținerea sănătății cardiace și nivelului normal de colesterol, așadar nu vă dați înapoi de la consumul de avocado.

Emily Wilcock
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Emily Wilcock
After completing an internship with Myprotein, Emily returned to university to finish her Bachelor of Science degree in Business Management and Marketing. With experience in lifestyle writing, Emily aims to entertain and educate through her work. Her focuses include recipes, real and inspiring stories, and working with writers to help provide easy-to-digest evidence-based research. Her work on recipes has been previously featured in The Supplement magazine, with a particular focus on high-protein, nutritious meals, plus advice on how to properly fuel your body. Outside of work, Emily’s top priority is food. She’s a self-professed star baker and a connoisseur of all things baked. In her spare time, she’s either cooking up a storm, our looking out for the opportunity to try out Manchester’s newest restaurants. But as a huge fan of carbs, if it’s not pasta or pasta-adjacent, she’s not interested. If she’s not in the kitchen, she’s tucked up with a book for an early night, or you’ll find her in the gym working up a sweat. Afterall, all those carbs require quite the appetite.
myprotein