Skip to main content
Antrenament

Antrenamentul fără aparate pe care poti să îl faci acasă

Antrenamentul fără aparate pe care poti să îl faci acasă
Myprotein RO
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Dacă ești în căutarea unui antrenament simplu care să pună sângele în mișcare, tocmai l-ai găsit. Acest antrenament pentru tot corpul este conceput pentru a te ajută să crești în forță și să scapi de grăsimea enervantă. Chiar mai bine, nu ai nevoie de aparate, ca atare te poți antrena oriunde te-ai afla.

AntrenamentGenuflexiuni cu greutatea corpului

● Stai cu picioarele la nivelul umerilor și tălpile puțin îndreptate spre lateral. ● Trage aer în piept și flexează corpul de la nivelul șoldurilor în poziție de genuflexiune, ținând genunchii în spatele nivelului degetelor, pieptul sus și spatele drept. ● Împinge în călcâie pentru a te ridica și expiră. Ține abdomenul încordat pe toată durata mișcării. De ce genuflexiuni? Sunt excelente pentru a dezvolta și a crește mușchii fesieri și abdominali.

Fandări în spate cu greutatea corpului

● Stai în picioare, cu mâinile pe șolduri. Fă un pas mare în spate (cu un singur picior). ● Flexează picioarele până când cel din față este paralel cu podeaua și genunchiul din spate este puțin peste nivelul solului.

Îndreaptă-te ușor și repetă mișcarea cu celălalt picior.Flotări

● Așează-te cu fața spre sol, cu mâinile la o poziție puțin mai lată decât nivelul umerilor și pe vârfurile degetelor de la picioare. ● Ține corpul drept încordând mușchii mijlocului, apoi împinge-te în mâini până când acestea sunt drepte, tinând coatele suficient de aproape de corp. ● Coboară către poziția inițială și repetă.

Simplifică exercițiul: Dacă nu poți face o flotare completă, încearcă să stai pe genunchi în loc de degetele de la picioare.

Flotări pentru triceps

● Poziționează mâinile în spatele corpului, la nivelul umerilor, pe o bancă stabilă sau un scaun. ● Îndreaptă mâinile, îndoind puțin coatele (pentru a nu pune presiune pe articulații), apoi coboară până la un unghi de 90 de grade. ● Ridică-te pentru a finaliza mișcarea, apoi repetă.

Genuflexiuni din săritură

● Stai cu picioarele la nivelul umerilor și tălpile îndreptate puțin către exterior. ● Inspiră și flexează de la nivelul șoldurilor, apoi flexează picioarele în poziție de genuflexiune. Ține genunchii în spatele degetelor de la picioare, pieptul sus și spatele drept. ● Împinge în călcâie pentru a te ridica, apoi sari folosind brațele pentru a te propulsa. ● Aterizează cât de lin poți, apoi repetă.

Planșă

● Ține mâinile direct sub umeri, la fel ca în cazul unei flotări. ● Strânge mușchii fesieri și abdomenul pentru a stabiliza corpul și a-ți ține spatele drept. ● Menține această poziție cât poți de mult fără a strica forma exercițiului (nu lăsa fundul să coboare!)

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein