Skip to main content
Antrenament

8 articole esențiale pentru sala ta de acasă

8 articole esențiale pentru sala ta de acasă
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Pe parcursul perioadei de lockdown multe persoane care mergeau la sală au realizat că de fapt preferă să se antreneze de acasă mai degrabă decât la sală. Nu aștepți după aparate să devină libere, nu ștergi halterele după ce le-a folosit altcineva și fără navetă spre sală.  Așadar, dacă te-ai decis că antrenamentele de acasă sunt calea pentru tine și te gândești să îți aranjezi garajul cu o sală de acasă, avem câteva componente cheie pentru a te porni. 

1. Gantere ajustabile

În loc să investești într-un set de gantere care pot să ajungă să fie scumpe, încearcă unele ajustabile.  Aceste gantere îți permit să ai doar un set de gantere care-ți permit să atașezi la ele ce greutate ai nevoie. Asta înseamnă că un set de gantere poate fi oriunde între 1kg-15kg.  Nu doar că este mai plăcut pentru portofelul tău dar salvează și spațiu de depozitare deoarece un set complet de gantere poate ocupa un spațiu uriaș. Asta înseamnă și că ai nevoie doar de un set de gantere și de câteva greutăți diferite pentru a efectua o tonă de exerciții diferite.  

2. Benzi de rezistență

Acestea sunt o chestie logică pentru orice sală de acasă. Benzile de rezistență adaugă un nivel în plus de rezistență oricărui antrenament, ceea ce e cu siguranță necesar când nu ești în sală.  Sunt, de asemenea, perfecte să-ți încălzești mușchii și să-i pregătești pentru a-ți zdrobi sesiunea. 

3. Foam Roller

Cu siguranță ar trebui să ai unul chiar și dacă încă te antrenezi în sală; foam roller este ideal să relaxezi orice mușchi strâns și se simte grozav când încerci să ușurezi orice neplăcută DOMS. Pur și simplu se simt grozav și când spa-urile sunt închise și nu poți să ai parte de un masaj, acestea sunt opțiunea imediat următoare. 

 4. Saltea de Yoga

Dacă ești un Yoghin dedicat, probabil ai deja o saltea sau două de yoga de încredere. Dar acestea nu sunt doar pentru a-ți porni starea de Zen. Sunt grozave și dacă ai nevoie doar de un spațiu să te întinzi, să rulezi orice durere sau să faci niște muncă pentru abdomen. Cu siguranță de nelipsit pentru sala ta de acasă dacă nu dorești să te antrenezi pe podeaua rece a garajului tău!

5. Protecție pentru halteră

Orice persoană care iubește un set bun de ridicări de bazin în ziua de picioare știe cât de importantă e o protecție pentru halteră pentru a-ți proteja șoldurile. Este un element cheie dacă ai reușit să pui mâna pe o halteră pentru sala ta de acasă, chiar dacă e una mai mică. Nu rata acele ridicări de bazin intense doar pentru că ai uitat să comanzi o protecție pentru halteră.  

6. Coardă de sărit 

Săritul cu coarda este forma perfectă de cardio atunci când nu ai chef de o alergare. Și să recunoaștem, se întunecă acum la 4:30pm și o alergare în întuneric nu este mereu atrăgătoare, în special când temperaturile încep să se simtă sub zero. 10 minute de sărit cu coarda îți va crește ritmul cardiac și îți va încălzi corpul, fie că e pentru o sesiune de antrenament cu rezistență sau doar un antrenament direct de cardio. 

7. Bancă

Băncile simple, fără ajustare sunt perfecte pentru a-ți porni sala ta de acasă. Ai posibilitatea să efectuezi o gamă de exerciții diferite cu ea precum clasicul împins pentru piept precum și cardio cu exerciții ca ridicat în picioare pe bancă.  

8. Bară de tracțiuni pentru cadrul ușii

Nu poți rata să lucrezi la tracțiunile tale doar pentru că ai anulat abonamentul tău la sală în favoarea unei săli de acasă. Aceste bare de tracțiuni se atașează cadrului ușii și sunt foarte ușor de montat. Un sfat de top este să utilizezi benzi de rezistență dacă nu ai reușit încă o tracțiune completă singur. 

Mesaj de luat acasă

Ia câteva dintre aceste elemente esențiale și începe să îți creezi sala ta de vis de acasă. Mereu este mai bine să începi cu ceva mic și să crești de acolo și aceste elemente de bază cu siguranță te vor pune pe drumul cel bun către sala ta ideală de acasă.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein