Skip to main content
Suplimente

Când secretul forței nu stă numai în muşchii mari. Suplimentul la care cei mai mulți apelează prea târziu

Când secretul forței nu stă numai în muşchii mari. Suplimentul la care cei mai mulți apelează prea târziu
Myprotein RO
Scriitor si expert6 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Când secretul forței nu stă numai în muşchii mari. Suplimentul la care cei mai mulți apelează prea târziu

"Aș împinge mai mult la piept, dar mă cam doare umărul". "Aș încerca să fac genuflexiuni cu haltera, însă o durere de genunchi nu îmi dă pace". "Nu prea mai pot să alerg, pentru că simt o înțepătură la genunchi". De câte ori nu ai auzit lucrurile astea venind din partea unor cunoscuți? Sau poate ai fost chiar tu acolo...

Mușchii puternici și relația cu oasele sănătoase

Fiecare sportiv, profesionist sau amator, își dorește să își depășească limitele. Fie că este vorba despre un progres în forță, fie că vorbim despre o mai bună și mai armonioasă dezvoltare musculară.Se poate întâmpla din pricina unei neatenții. Ori a neglijării unei încălziri corespunzătoare. Însă de multe ori te poate lovi când te aștepți mai puțin și te simți mai puternic. Asta pentru că forțarea corpului într-o direcție a performanței poate veni cu uzura mai accentuată, mai ales în condițiile unei neglijări a aspectului ce ține de sănătatea generală a oaselor și a unui focus accentuat pe obținerea cu orice preț a dezvoltării forței.
Deși este ciudat sa începi cu o concluzie, vine de la sine înțeles că forța și dezvoltarea musculara se afla într-o strânsă relație cu structura osoasă și cu un schelet puternic.

Precauția și prevenția te feresc de "Cum să scap de discomforturile de umăr/genunchi/șold?"

În căutarea celei mai bune versiuni a lor, majoritatea sportivilor se lasă absorbiți de mirajul forțării corpului către depășirea limitelor sale. Și fac acest lucru fără măsuri de precauție, pentru ca mai apoi să caute pe Google diverse tratamente, substanțe ori chiar rețete descoperite de cine-știe-ce alchimist pentru a le lua discomforturile.Absolut orice doctor ori specialist îți va spune însă că prevenția este cheia. Și nu ar greși cu nimic. Pentru că, la urma urmei, nu pleci la drum cu roțile pe jumătate dezumflate, nu?!

"Bun! Vreau să previn! ...Dar cum?"

Pentru a-ți păstra oasele sănătoase este nevoie de o atenție sporită asupra antrenamentelor. Iar aici readucem în discuție importanta unei încălziri corespunzătoare, dar și a executării corecte și în deplină siguranță a exercițiilor fizice, fie că sunt cu greutăți sau nu.Totuși, pe lângă acest aspect, o alimentație și o suplimentare adecvată sunt necesare.Iar printre substanțele recomandate pentru sănătatea generală a oaselor și articulațiilor se află glucozamina și condroitina.

Ce reprezintă glucozamina, condroitina și MSM-ul

Glucozamina și condroitina sunt parte integrantă a cartilajului normal. Cartilajul se comportă ca un tampon între oasele ce formează o articulație. Glucozamina, denumită și citosamină, este o substanță naturală ce se găsește în cochilia scoicilor. Ea se găsește sub diferite forme și are o biodisponibilitate ridicată.Condroitina se găsește, de asemenea, sub forma naturală în cartilajul de rechin sau sub forma sintetică. Condroitina este, de asemenea, întâlnită sub diferite forme, cum ar fi sulfatul sau acidul condroitin-sulfuric sau consurid.Împreună, aceste două substanțe sunt recomandate pacienților care suferă de osteoartrită.Atenție, există, însă, studii care arată că ele, utilizate fără altă medicație, nu prezintă o eficiență sporită în vindecarea bolilor osteoarticulare, ci au rol în păstrarea și protejarea oaselor și articulațiilor sănătoase prin menținerea hidratării cartilajiilor.Pe de alta parte, MSM (Metilsulfonilmetanul) conține 34% sulf, al treilea mineral ca importanță și cantitate în organism, precedat doar de calciu și de fosfor. Sulful menține permeabilitatea membranei celulare, favorizând eliminarea compușilor de metabolism din interiorul acesteia. Totodată, el intra în compoziția colagenului, esențial în menținerea sănătoasă a pielii, tendoanelor și articulațiilor.

Beneficii cheie, pe scurt

-Ajută la stimularea creșterii cartilajelor-Poate îmbunătăți mobilitatea încheieturilor și încetini deteriorarea cartilajelor-Poate ajuta la reducerea discomforturilor de încheieturi prin stimularea producerii de celule sănătoase și flexibile

Cine nu trebuie să ia acest supliment

Glucozamina și condroitina administrate fie separat, fie împreună au puține efecte secundare. Un consult de specialitate și recomandarea unui medic sunt necesare, întrucât ar putea interfera cu metabolismul glucozei.

Concluzii și "bonus"

În concluzie, glucozamina, condroitina și MSM-ul reprezintă o combinație forte care te poate ține departe de problemele cu oasele și articulațiile în cazul administrării corecte cu scop preventiv. De asemenea, pot contribui la ameliorarea unor discomforturi, în cazul folosirii fără suport medicamentos, pentru vindecarea pacienților cu stadiu avansat de osteoartrita..

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein