Skip to main content
Suplimente

Avantajele suplimentelor cu Omega 3-6-9

Avantajele suplimentelor cu Omega 3-6-9
Raluca Mihaela
Scriitor si expert6 ani Ago
Vezi profilul lui Raluca Mihaela

Grasimile Omega 3-6-9

Grăsimile Omega 3-6-9, numite și acizi grași, sunt vitale pentru organism și au nenumărate beneficii. Ele alcătuiesc baza pentru fiecare hormon si pentru creier. Acizii grași intră în componența fiecărei membrane celulare exterioare, care este bariera majoră a celulei, ce facilitează transportul de nutrienți și protejează celula de toxine și de atacurile radicalilor liberi. Principalii acizii grași nesaturați sunt Omega 3, Omega 6 și Omega 9. Omega 3 și Omega 6 sunt acizi grași esențiali, adică organismul nu îi poate produce singur, ci trebuie să îi asimileze din surse externe ( produse vegetale, uleiuri de pește sau suplimente ). Omega 9 este diferit de Omega 3 și Omega 6 prin faptul că nu este esențial, adică organismul îl poate produce chiar dacă nu mănânci alimentele specifice pentru a-l obține.

Atunci când vorbim de acizii grași Omega 3-6-9, secretul constă în combinația lor într-un raport optim pentru corpul tău. Ca medie, raportul ideal dintre Omega 3 și Omega 6 este de 1:2. Din acest motiv, cel mai indicat ar fi să alegi suplimentele de acizi grași, care provin din surse sigure și au raportul optim de Omega 3-6-9 pentru sănătatea ta.

Beneficiile suplimentelor cu Omega 3-6-9

Joacă un rol important în buna funcționare a sistemului cardiovascularAcizii grași esențiali ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge, care asigură un transport fără blocaje. De asemenea, grăsimile sănătoase sunt recunoscute pentru beneficiile asupra sănătății inimii și pentru scăderea colesterolului.Sunt esențiale pentru dezvoltarea creierului și intră în componența membranei tuturor celulelorPrincipalul acid gras din creier este ADH-ul, care este un derivat al compusului ALA Omega 3 ( acid alfa-linoleic ), care se găsește în uleiurile de pește și în peștele de apă rece. Pierderea concentrației de ADH din membrane celulelor creierului duce la scăderea integrității funcționale și structurale a acestor țesuturi. Astfel, se pare că există o strânsă legătură între deficiența acizilor grași și hiperactivitatea mentală.Ajută la menținerea sănătății unghiilor, pielii și a păruluiCercetările au arătat că acizii grași au efect pozitiv asupra pielii, reducând ridurile și protejând împotriva radiațiilor UV. De asemenea, ajută la vindecarea eczemelor și psoriazisului.Ajută la asimilarea vitaminelor solubile în grăsimiVitaminele A, D, E și K sunt solubile în grăsimi, ceea ce înseamnă că acizii grași ajută intestinul subțire să absoarbă aceste vitamine. Ca și regulă simplă, pentru o absorbție optimă, luați suplimentele de multivitamine întotdeauna după masă.Echilibrează producția de hormoniAcizii grași controlează producția de hormoni sexuali, ceea ce explică de ce unele adolescente care au sub greutatea normală au probleme în dezvoltarea la pubertate.  Aceștia joacă un rol important în creșterea fertilității, atât la femei cât și la bărbați.  Suplimentele cu acizii grași sunt printre cele mai populare de pe piață. Acestea au ca sursă plantele și uleiurile de pește și nu au efecte adverse. Studiile recente au arătat că minim 10% din suplimentele consumate la nivel mondial sunt cele cu Omega 3. Singurele suplimente care au depășit acest procent sunt multivitaminele ( 32 % ) și calciul ( 12% ).
Raluca Mihaela
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Raluca Mihaela
Scopul principal al acestor articole este de a promova un stil de viață sănătos, prin sfaturi și recomandări despre nutriție, sport și un aport de suplimente nutritive. Ele se adresează atât persoanelor care își doresc să slăbească, cât și celor care vor să aibă o viată echilibrată, o stare de sănătate și un nivel ridicat de energie.
myprotein