Skip to main content
Rețete

Burgeri din sfeclă gata în 15 minute – Myprotein Blog

Burgeri din sfeclă gata în 15 minute – Myprotein Blog
Jennifer Blow
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Jennifer Blow
Realizează această rețetă de burger pentru grătar din sfeclă în doar 15 minute.Cauți idei pentru o masă vegană rapidă? Această rețetă de burger din sfeclă poate fi realizată și gătită în exact 15 minute. Acoperit cu un sos vegan rapid de făcut pentru burger, realizat singur, aceștia reprezintă o cină rapidă copioasă pentru nopțile din timpul săptămânii. 
Ingrediente

Porții: 4

Pentru burger:

  • 1 ceapă albă mică
  • 2 căței de usturoi
  • 150g sfeclă gătită
  • 150g quinoa gătit
  • 150g pesmet integral (puteți pune toast în blender pentru a face pesmet)
  • 2-3 linguri de sos de barbecue
  • Vârf de sare și piper
Pentru restul:
  • 4 chifle de burger
  • 1 ceapă albă mică (tăiată subțire în inele)
  • 1 linguriță de ulei de cocos
  • 8 linguri de maioneză vegană
  • 1 linguriță de Sriracha sau sosul tău iute preferat 
  • ½ linguriță de muștar
Metodă
  1. Întâi, realizează ceapa caramelizată. Prăjește în tigaie felii de la o ceapă albă la foc mi spre mediu, cu un strop de ulei, pentru 10-15 minute, amestecând ocazional. Adaugă 1 lingură de zahăr nerafinat pe la jumătatea procesului pentru a ajuta procesul de caramelizare.
  2. În timp ce aștepți, adaugă ceapă și usturoi în blender și apasă pe pulse până sunt tocate în bucăți mari. Adaugă sfeclă, quinoa gătită, pesmet*, sos de grătar, sare și piper și procesează până sunt combinate complet. 
*Pentru a realiza ușor și rapid propriul tău pesmet, prăjește în toaster pâinea până e maro-aurie, dar nu arsă, pe urmă pune pâinea în blender până ai pesmet.
  1. Pune o tigaie la foc mediu spre mare cu uleiul de cocos pe urmă prăjește burgerii pentru 10-12 minute, întorcându-i la jumătate. 
  2. Pentru a realiza sosul tău vegan de burgeri, amestecă maioneză vegană, Sriricha și muștar într-un castron. Pune burgerii în chifle, adaugă peste ei ceapa caramelizată și toarnă sosul vegan pentru burgeri. Extaz. 
Valori nutriționaleCantitate per servire

Calorii 455kcal

Total Grăsimi 11g

Total Carbohidrați 68g

Proteine 21g

Jennifer Blow
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Jennifer Blow

Jennifer Blow este UKVRN a noastră Nutritionist inregistrat asociat – inregistrată ca si nutritionist profesional calificat. Ea are o diplomă de licență în științe nutriționale și un master în nutriție, iar acum se specializează pe folosirea suplimentelor pentru sănătate și fitness dar și prin evidențierea beneficiilor acestora prin cercetări.

Jennifer a fost citată sau menționată ca nutriționist în publicații online majore precum Vogue, Elle și Grazia pentru expertizele ei în domeniul științei nutriționale pentru exerciții fizice și un stil de viață sănătos.

Ea lucrează la experimente cu NHS în studiile de intervenții dietetice, la cercetarea științifică specifică a suplimentelor de acid gas omega-3 și de asemenea, la efectul fast-food-urilor asupra sănătății, pe care le-a prezentat la Nutrition Society Conference. Jennifer este implicată în foate multe evenimente de dezvoltare personală pentru a se asigura că practica ei rămâne la un nivel înalt. Aflați mai multe despre experiența lui Jennifer aici.

In timpul ei liber, Jennifer se plimbă cu bicicleta sau face drumeții, iar în publicațiile ei veți vedea că îi place să dovedească faptul că mâncatul sănătos nu înseamnă să stai tot timpul înfometat.

myprotein