Skip to main content
Recipes

Calzone cu pui BBQ – Myprotein Blog

Calzone cu pui BBQ – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Pline cu pui BBQ suculent și mozzarella din plin, aceste calzone sunt de un gust senzațional de care ai nevoie în viața ta. 

Calzone sunt un preparat tradițional italian de pizza pliată— coapte la cuptor și pline de brânză. Rețeta noastră care nu poate da greș este realizată cu o umplutură înțepătoare de pui BBQ, folosind sosul nostru delicios Sugar-Free Sauce care are un conținut scăzut de calorii și complet fără zahăr.  

În doar câțiva pași simpli, vei da buzna în aceste pachețele aurii de bucurie — și de îndată ce le-ai încercat, vor deveni o prezență regulată în planurile tale alimentare.Pentru 2 porții

https://www.youtube.com/watch?v=sKn65NWHD0M&ab_channel=Myprotein

Ingrediente

  • 1 foaie pre-preparată de aluat de pizza 
  • 25ml ulei de măsline 
  • 1 lingură de praf de usturoi 
  • Vârf de sare 
  • Sugar-Free Sauce (BBQ)
  • 1 piept de pui (gătit și mărunțit) 
  • 1 ceapă roșie (feliată) 
  • 50g mozzarella cu un conținut scăzut de grăsime
  • 1 ou (bătut) 

Metodă

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Rulează aluatul și taie 2 cercuri folosind un bol răsturnat pentru a tăia în jur. 
  3. Adaugă pieptul de pui mărunțit într-un bol alături de o cantitate generoasă de  BBQ Sugar-Free Sauce pentru a realiza un amestec bogat și plăcut de pui BBQ.
  4. Într-o farfurie separată, amestecă împreună uleiul, praful de usturoi și sarea. Adaugă cu lingura câte un pic de amestec pe fiecare cerc de aluat și întinde pentru a acoperi uniform.
  5. Mai departe, adaugă o cantitate generoasă de BBQ Sugar-Free Sauce în centrul aluatului alături de câteva linguri de pui BBQ. 
  6. Adaugă deasupra felii de ceapă roșie și bucăți de mozzarella cu un conținut scăzut de grăsime după care rulează o parte a aluatului pentru a crea o formă de semicerc cu toate ingredientele închise înăuntru. Folosește-ți degetele pentru a strânge și răsuci marginile aluatului împreună pentru a sigila calzone.   
  7. Periază fiecare calzone cu ou după care coace pentru 15-20 de minute până devin aurii.
  8. Lasă la răcit timp de 5 minute înainte de a servi — și ai grijă de mozzarella fierbinte și topită din interior!
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein