Skip to main content
Antrenament

Cum să îți păstrezi nivelul de fitness pe parcursul perioadei de Crăciun | 5 sfaturi simple

Cum să îți păstrezi nivelul de fitness pe parcursul perioadei de Crăciun | 5 sfaturi simple
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Așa cum se spune “este perioada cea mai frumoasă a anului” …și cu siguranță suntem de acord. Dar nu este un secret că este ușor să pierzi din vedere rutina ta obișnuită de fitness, rezultând în faptul că te simți puțin ca un porcușor învelit spre finalul perioadei festive și că îți este dor de rutina ta obișnuită.  Credem cu tărie că perioada festivă este aici pentru a fi savurată, inclusiv toate plăcintele, curcanul și monedele de ciocolată pe care le-ai furat de pe brad. Dar să menții o rutină poate fi foarte important pentru a te simți bine pe parcursul perioadei festive și este mult mai ușor să te ții de țelurile tale atunci când Ianuarie sosește.   Iată sfaturile noastre de top pentru a te menține de o rutină de fitness pe parcursul perioadei de Crăciun. 

1. Fii realist

În unele zile probabil vei sta în pijamale toată ziua și vei avea o dietă constând exclusiv din brânză și sărățele. Dar asta e ok! Să-ți permiți să ai aceste zile și să fii realist cu țelurile tale te va ajuta să te ții de orice rutină ai pregătit pentru tine. Asta evită riscul de a stabili țeluri nerealiste, asigurând că de îndată ce ai ratat o sesiune nu vei renunța total și să sfârșești prin a le rata pe toate. Fii realist cu țelurile tale, permite-ți zile libere și menține-te de o rutină realistă. 

2. Bucură-te de mișcare festivă

Să mergi la sală timp de o oră nu trebuie să fie singura ta formă de mișcare. Și în această perioadă a anului sunt atât de multe forme de mișcare cu temă festivă care îți permit să îți crești numărul de pași și să pompeze inima.  Gândește-te la plimbări lungi de iarnă, înfășurat într-o căciulă mare și mănuși. Sau încearcă patinaj pe gheață pentru a lucra forța centrului și echilibru. Sau dacă ești suficient de norocos să ai un Crăciun cu zăpadă, bătaie cu bulgări de zăpadă și construirea unui om de zăpadă cu siguranță pot forma o jumătate de oră bună de cardio.   Alergări în diminețile reci sunt de asemenea o formă de mișcare festivă sclipitoare, permițându-ți să îți faci antrenamentul în timp ce te bucuri de sezonul de iarnă în loc să fii blocat într-o sală.

3. Planifică

Dacă știi că marți după-amiază petreci ziua gătind pentru Crăciun și urmărind filme festive, planifică sesiunea ta pentru dimineață. Și dacă știi că familia ta are planuri toată ziua în ajunul de Crăciun, asigură-te că îți faci antrenamentul cu o zi înainte. Planificarea asigură faptul că îți faci antrenamentele pe care știi că dorești să le introduci în această perioadă dar și asigură că ești prin preajmă pentru toată distracția festivă și nu ratezi nimic. Asigură-te că prioritizezi și antrenamentele tale preferate deoarece s-ar putea să nu poți să incorporezi toate rutinele tale săptămânale obișnuite.   

4. Nu sări peste mese

Știm că mâncarea este o vedetă a Crăciunului. Și așteptăm cu nerăbdare în fiecare an. Dar asigură-te că nu sari peste vreuna din mesele tale obișnuite doar pentru că știi că va fi atât de multă mâncare delicioasă disponibilă. Adesea dacă te privezi de mâncare și ești flămând la ora cinei, vei mânca în plus și te vei simți balonat și probabil cu puțină durere de stomac.  Așadar, asigură-te că mănânci mic dejun, prânz și cină pe parcursul perioade festive și urmează semnalele tale de foame obișnuite.

5. Antrenează-te de acasă

Crăciunul este în totalitate despre petrecerea timpului cu cei iubiți. Așadar să mergi la sală în fiecare zi timp de o oră s-ar putea să nu se potrivească programului tău (sau al lor). Modificarea antrenamentelor tale obișnuite din sală la cele de acasă scade din timpul pe care l-ai petrece de regulă călătorind spre sală și îți permite să petreci mai mult timp făcând activități festive distractive, în timp ce încă rămâi pe drumul cel bun cu antrenamentele tale.  Și din moment ce ești mai mult decât obișnuit cu antrenamentele de acasă după 2020, suntem siguri că ai multe antrenamente de acasă sub mânecă...

Mesaj de luat acasă

Crăciunul este cu siguranță o perioadă să te relaxezi, să te bucuri de mâncare bună și timp cu familia. Dar știm că să te menții pe drumul cel bun cu nivelul tău de fitness este important pentru multe persoane și le aduce bucurie. Așadar, fiind un pic mai dificil să te menții pe drumul cel bun cu nivelul tău de fitness în perioada de Crăciun, să încerci câteva dintre aceste sfaturi poate asigura că îți păstrezi câteva rutine în materie de fitness, mâncat și antrenamente toate în timp ce te bucuri de sezonul festiv.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein