Skip to main content
Antrenament

Cât durează să mergi o milă? – Myprotein Blog

Cât durează să mergi o milă? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Sănătatea cardiovasculară nu este doar o componentă importantă a fitness-ului, dar menținerea fitness-ului cardiovascular constituie un rol major în sănătatea generală și longevitate. Ca regulă de bază, este rezonabil să țintești un obiectiv de aproximativ 10.000 de pași pe zi (care va echivala cu aproximativ 5 mile de mers pe jos, care variază în funcție de lungimea pasului tău). Mersul pe jos poate oferi o metodă accesibilă, cu impact redus și prietenoasă pentru începători de a vă crește consumul caloric, care vă poate ajuta să vă accelerați călătoria către atingerea oricăror obiective de compoziție corporală.În medie, este nevoie de 15 până la 20 de minute pentru a merge pe jos pe o milă, dar citiți mai departe pentru informații mai detaliate și sfaturi despre mers pe jos pentru a rămâne în formă și sănătos.

Care sunt timpii realiști pentru a parcurge o milă?

Adulții merg de obicei cu o viteză de 3-4 mile pe oră, așa că majoritatea pot presupune că va dura aproximativ 15-20 de minute pentru a merge 1 milă. Desigur, acest lucru depinde de câțiva alți factori, cum ar fi intensitatea (mergi mai repede sau mai încet decât de obicei?), lungimea membrelor (picioare mai lungi = lungime mai mare a pasului, care este probabil să reducă puțin timpul necesar), vârsta și fitness de bază. Pot exista, de asemenea, unele diferențe ușoare între sexe, dar în general, timpul obișnuit pentru a merge o milă este mai probabil să fie influențat de condiția fizică, vârstă și lungimea membrelor.

Cât de mult timp ia pentru a parcurge o milă (aproximativ)?

Vârstă Rapid(Minute) Mediu(Minute) Încet(Minute)
20 la 29 11 20 24
30 la 39 14 20 25
40 la 49 15 24 28
> 50 20 28 35

 

Alte distanțe de mers și timpi

Distanță Timp (ore și minute)
1 kilometri 10mins
1 milă 20mins
3 kilometrii 30mins
3 miles 45mins
5 kilometrii 45mins
5 mile 1hr 15mins
10 kilometrii 1hr 30mins
Jumătate de maraton 3hrs 15mins
Maraton 6hrs 30mins

 

Cum să-ți calculezi ritmul de mers

Există câteva moduri diferite care vă pot ajuta să vă urmăriți ritmul de mers. Puteți utiliza un ceas inteligent și îl puteți conecta la smartphone - această metodă vă va înregistra automat ritmul împreună cu alte lucruri precum ritmul cardiac și o aproximare a caloriilor arse. Un ceas GPS folosit pentru alergare poate ajuta, de asemenea, fără a fi nevoie să-l împerechezi cu un smartphone. Această metodă implică ceasul GPS care vă urmărește locația, astfel încât veți primi informații în timp real în ritmul dvs. fără a fi nevoie să vă aduceți telefonul cu dvs.Alternativ, dacă știți distanța exactă dintre două puncte (de exemplu, dacă știți că casa dvs. se află la exact 1 milă de plajă pe o anumită rută), atunci o puteți calcula singur calculând distanța parcursă și împărțind-o la cantitatea de timpul necesar pentru a parcurge această distanță. Acest lucru vă va oferi ritmul.

Care sunt beneficiile mersului pe jos?

Sănătatea cardiovasculară:

Atunci când alte metode, cum ar fi alergarea sau ciclismul etc. sunt inaccesibile (sau poate pur și simplu nu vă bucurați de ele), atunci mersul pe jos poate oferi o alternativă excelentă care vă permite să vă creșteți ritmul cardiac pentru perioade susținute. Acest lucru este cheia pentru dezvoltarea fitness-ului cardiovascular, dar și pentru menținerea sănătății inimii și a sistemului vascular, contribuind în cele din urmă la prevenirea bolilor legate de obezitate, cum ar fi ateroscleroza, atacurile de cord sau accidentul vascular cerebral. Deși unele exerciții fizice vor fi întotdeauna mai bune decât deloc, este important să rețineți că ar trebui să urmăriți să vă creșteți ritmul cardiac pentru o perioadă susținută de timp (de exemplu, dacă ritmul cardiac în repaus este în jur de 70 bpm, apoi ajungeți la aproximativ 120 bpm pentru aproximativ 30 de minute vor avea beneficii masive pentru sănătatea ta).

Recuperare:

Este posibil să vă bucurați de antrenamente de rezistență sau de alte forme de antrenament cardiovascular, cum ar fi triatlonurile sau maratoanele. Deși nu este absolut esențial să fii activ în zilele de odihnă, a face sângele să curgă puțin poate ajuta la creșterea aportului de nutrienți pentru mușchii în refacere - maximizând capacitatea acestora de a se recupera eficient. Încălzirea mușchilor vă poate oferi, de asemenea, o bună oportunitate de a efectua apoi câteva exerciții de mobilitate care sunt susceptibile de a vă sprijini atunci când vă întoarceți la antrenamentul normal.

Compoziția organismului:

Dacă dorești să slăbești puțin, dar nu îți place să alergi sau nu ai acces la alte lucruri pentru înot sau ciclism etc., atunci mersul pe jos oferă o metodă accesibilă pentru a-ți crește consumul caloric zilnic. În cele din urmă, acest lucru va contribui la o pierdere în greutate mai rapidă și mai durabilă, deoarece nu vă veți limita să vă bazați doar pe reducerea aportului caloric pentru a vă gestiona greutatea. Alternativ, acest lucru vă permite să mâncați puțin mai mult decât dacă v-ați baza doar pe un deficit caloric alimentar.

Mesaj de încheiere

Timpul necesar pentru a merge o milă depinde, ca întotdeauna, de mulți alți factori. Ar trebui să fie considerată o metodă eficientă de a-ți gestiona greutatea și de a-ți îmbunătăți sau menține starea fizică.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein