Skip to main content
Suplimente

Suplimente pentru alergători

Suplimente pentru alergători
Evangeline Howarth
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Evangeline Howarth

Suplimente pentru alergători

Dacă alergi în mod regulat, vei știi că sunt atât de multe variabile implicate în a determina modul în care va decurge o alergare — ce ai mâncat, cât de tare te-ai antrenat, chiar și starea de spirit are un rol. A-ți asigura nutriția optimă - indiferent de distanță - este un pas simplu pe care îl poți face înspre o alergare bună. Și dacă chiar ești hotărât să concurezi, aceste suplimente pentru alergare pot face diferența când vine vorba de timpul tău de finiș.

Insert Q1 running video

Înainte de alergare

Creatină Monohidrat

Creatina probabil nu este primul supliment la care te duci cu gândul când vine vorba de alergare, dar vei fi surprins de beneficiile ei. Alergarea - în special pe distanțe lungi - cauzează inflamația mușchilor și deteriorări la nivel celular, precum și catabolism muscular1. Dacă vrei o pereche puternică de picioare pe care să alergi, atunci ai nevoie să îți menții și să dezvolți musculatura.

Principala funcție a creatinei este de a asigura mai multă energie pe care mușchii să o folosească ca să tragă un pic mai tare. Totuși, unele cercetări sugerează că permite organismului să folosească oxigenul într-un mod mai eficient — aceasta este o veste bună atât pentru picioarele tale cât și pentru plămânii tăi2. Dacă ești sprinter, atunci creatina te va ajuta să crești puterea din spatele mișcării explozive3.

Potrivită pentru toate distanțele

THE Pre-Workout+

Odată ce ai încercat THE Pre-Workout+, nu vei mai alerga fără el. Cu tehnologia unică și inovativă de eliberare treptată PhaseTech™ impulsul inițial de cofeină nu va duce apoi la o prăbușire bruscă, ci la o serie susținută de impulsuri de energie – te va ține alergând oricât de mult dorești.

Cofeina nu este singurul super-ingredient din acest pre-workout potent. Cu VASO6 și extract de păducel adăugate, acest complex este perfect pentru a asigura oxigenarea maximă mușchilor tăi. Aceste două ingrediente au efecte vasodilatatoare incredibile, ceea ce înseamnă că vor crește fluxul sanguin către mușchi, transportând toate moleculele necesare pentru producția de energie și nutrienții necesari pentru refacere. Nici o scuză să încetinești.4-7

Potrivit pentru distanțe medii spre lungi

Caffeine Pro™

Suplimentele pentru alergători nu ajung să fie mult mai directe de atât. Cofeina are o capacitate indiscutabilă de a întârzia apariția oboselii — de care lumea se folosește atât ca să treacă cu succes peste o zi de muncă, cât și printr-un antrenament8. Unele studii au observat că cofeina poate să îți ascută simțurile și accentueze concentrarea, să te mențină alert de la început până la sfârșit9. Pentru cel mai convenient impuls de energie care nu necesită să stai după o cafea încercați tabletele noastre de cofeină pură Caffeine Pro™.

Potrivită pentru toate distanțele

În timpul alergării

Gel Energy Elite™

A mânca în timpul unei alergări nu este necesar până nu treci de minutul 90. Atunci devine necesar să îți refaci rezervele de carbohidrați pentru a putea să continui. Desigur, nu vrei să fie nevoie să cari mâncare, așadar un gel energetic este soluția ideală care are loc în buzunarul tău. Plicurile din gelul nostru Energy Elite™ sunt soluția perfectă, oferindu-ți 25g de carbohidrați pentru a te ajuta să îți refaci glicogenul, precum și un complex de vitamine B pentru a reduce senzația de oboseală. Acesta este unul din cele mai fortifiante suplimente pentru alergătorii de distanță lungă.

Potrivit pentru toate distanțele

După alergare

Pudră proteică

Proteina este unul dintre cele mai importante suplimente pentru alergători. Este vitală pentru repararea mușchilor și dezvoltarea lor, așadar a o consuma cum ai terminat o alergare este modul perfect de a te asigura că picioarele tale sunt gata din nou de efort cât mai curând posibil10. Chiar dacă nu ai făcut un efort maximal, este important să îi oferi corpului tău nutrienții de care are nevoie ca să se repare și să continue să se îmbunătățească.

Proteina din zer este unul din cele mai simple moduri de a-i oferi imediat corpului tău proteina de care are nevoie, în special dacă nu stai bine cu timpul. Proteina noastră Impact Whey Protein vine într-o gamă foarte largă de arome delicioase și oferă 21g de proteine per servire, cu doar 103 calorii — ideală pentru a le oferi mușchilor tăi ce au nevoie după 10km duri.

Vrei ceva pe bază de plante? Avem și asta – încearcă gama noastră delicioasă de pudre proteice vegane.

Potrivită pentru toate distanțele

THE Whey+

Dacă ești în căutarea suplimentului perfect ca să îți atingi scopurile, tocmai l-ai găsit. Această pudră proteică exclusivistă conține un amestec de proteine cu digestie rapidă și lentă, atât pentru a le oferi mușchilor un impuls imediat după antrenament, cât și pentru a le oferi apoi un flux continuu încă multe ore după. THE Whey+ folosește sistemul nostru unic de livrare PhaseTech™ care permite eliberarea treptată a BCAA pentru a-ți maximiza refacerea, făcându-te mai puternic pentru încă multe alergări.

Potrivit pentru toate distanțele

Vitamina D3

Suplimentele pentru articulații pot face o diferență majoră pentru alergători. Vitamina D3 este binecunoscută pentru rolul ei în menținerea sănătății osoase, ajutând calciul să se asimileze din ceea ce mănânci11. Studiile au observat că o mare parte a populației este deficientă în vitamina D12, iar aici sunt utile capsulele noastre de vitamina D. 

Potrivită pentru toate distanțele

Pe scurt

Nu există nici un dubiu că alergarea este dură cu corpul tău - atât mental cât și fizic. Asigurând mușchilor, oaselor și minții tale nutrienții de care au nevoie te va ajuta să reziști mai mult și să îți reduci riscul de accidentare. Indiferent de capacitatea ta, de distanță, sau de tipul corporal, căutând puțin și încercând, vei descoperi că aceste suplimente pentru alergători îți pot ajuta performanța și refacerea.

   References

Clarkson, P. M., & Hubal, M. J. (2002). Exercise-induced muscle damage in humans. American journal of physical medicine & rehabilitation81(11), S52-S69.

Jones, A. M., Carter, H., Pringle, J. S., & Campbell, I. T. (2002). Effect of creatine supplementation on oxygen uptake kinetics during submaximal cycle exercise. Journal of applied physiology92(6), 2571-2577.

Mujika, I., Padilla, S., IbaÑez, J., Izquierdo, M., & Gorostiaga, E. (2000). Creatine supplementation and sprint performance in soccer players. Medicine & Science in Sports & Exercise32(2), 518.

4 U.S. Patent No 6,706,756 BI, Fig.7

Rigelsky, J. and Sweet, B. (2002). Hawthorn: pharmacology and therapeutic uses. American Journal of Health-System Pharmacy, 59(5), pp.417-422.

AstraGin; NuLivScience; “Clinically Demonstrated to Significantly Increase the Absorption of Amino Acids, Peptides, Vitamins, and Other Nutrients in Intestinal Cells to enhance the Nutritional Value of Targeted functional Foods and Supplements

Majeed, M., Badamaev, V. and Rajendran, R. (1998). Use of Piperine as a Bioavailability Enhancer. United States Patent.

Graham, T., Rush, J. and Soeren, M. (1994). Caffeine and Exercise: Metabolism and Performance. Canadian Journal of Applied Physiology, 19(2), pp. 111-138.

Hogervorst, E. E. F., Bandelow, S., Schmitt, J. A., Jentjens, R. O. Y., Oliveira, M., Allgrove, J. E., … & Gleeson, M. (2008). Caffeine improves physical and cognitive performance during exhaustive exercise.

10 Esmarck, B., Andersen, J. L., Olsen, S., Richter, E. A., Mizuno, M., & Kjær, M. (2001). Timing of postexercise protein intake is important for muscle hypertrophy with resistance training in elderly humans. The Journal of physiology535(1), 301-311.

11 Holick, M. F. (1996). Vitamin D and bone health. The Journal of nutrition126(suppl_4), 1159S-1164S.

12 Pearce, S. H., & Cheetham, T. D. (2010). Diagnosis and management of vitamin D deficiency. Bmj340(7738), 142-147.

13 Lappe, J., Cullen, D., Haynatzki, G., Recker, R., Ahlf, R., & Thompson, K. (2008). Journal of Bone and Mineral Research23(5), 741-749.

14 Bartoszewska, M., Kamboj, M., & Patel, D. R. (2010). Vitamin D, muscle function, and exercise performance. Pediatric Clinics57(3), 849-861.

 

 

Evangeline Howarth
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Evangeline Howarth

Evangelina a practicat sport de performanță de la o vârstă frage. În calitate de instructoare calificată de către RYA, ea știe care este importanța unei alimentații corecte pentru sporturile extreme și de anduranță, în special datorită experiențe sale în echipa GBR și fiind capitanul și antrenoarea primei echipe de la Universitate.

În timpul liber, lui Evangeline iubește alergatul - în special maratonul. Timpul liber și-l pretece practicând sporturile pe apă sau făcând drumeții. În nopțile ei favorite face sesiune de HIIT sau genuflexiuni în sală înainte de a se bucura de alimente picante și de o tonă de legume.

Vezi mai multe despre experiența lui Evie aici.

myprotein