Skip to main content
Suplimente

Pudră de colagen marin: beneficii, dozare și efecte secundare

Pudră de colagen marin: beneficii, dozare și efecte secundare
Claire Muszalski
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Claire Muszalski

Pudră de colagen marin: beneficii, dozare și efecte secundare

Până acum probabil ați văzut proteina de colagen vândută pe site-ul nostru, așa că s-ar putea să vă întrebați ce este și ar trebui să o încerc? Deși se găsește în corpul nostru, mai ales în păr, piele, unghii și articulații, nivelul nostru de colagen scade odată cu vârsta. Pe măsură ce nivelul nostru de colagen scade, apar semne de îmbătrânire – pielea noastră își pierde elasticitatea, iar unghiile și părul pot deveni plictisitoare și slabe.

Colagenul marin este o opțiune puternică de incorporat în regimul de suplimente pentru a stimula producția de colagen și a încetini semnele procesului de îmbătrânire. 

Ce este pudra de colagen marin?

Colagenul este o proteină structurală care joacă multe roluri în organism. Pulberea de colagen marin provine din surse de pește – inclusiv solzi, oase și piele. Nivelul de procesare variază, dar uneori este și hidrolizat (descompus parțial) înainte de a fi transformat în formă de pulbere.

Este mai ecologic și mai economic decât producția de colagen de mamifere.

Care sunt beneficiile pudrei de colagen marin?

În timp ce colagenul este o proteină, funcționează diferit decât zerul sau alte pudre proteice care stimulează în primul rând țesutul muscular.

Se crede că luarea de pulbere de colagen marin vă stimulează producția naturală de colagen, determinând organismul să crească producția de colagen. Deci, atunci când corpul tău simte colagenul pe care îl ingerezi, teoria spune că produce colagen suplimentar de la sine ca o reacție (corpul tău „crede” că simte descompunerea colagenului, nu ingestia de colagen).

Poate reduce semnele de îmbătrânire

Corpurile noastre încep să piardă colagen la vârsta de 20 de ani. Colagenul marin are potențialul de a declanșa celulele pielii să se repare singure.

S-a demonstrat că colagenul îmbunătățește elasticitatea, grosimea și hidratarea pielii. Pielea ta este cel mai mare organ al tău și deși poți cheltui mulți bani pe produse de îngrijire a pielii cu colagen – utilizarea unui supliment de colagen are puterea de a îmbunătăți sănătatea pielii din interior spre exterior.

Poate sprijini eliberarea disconfortului din articulații

Deși ne gândim adesea la colagen în produsele de frumusețe, unul dintre cele mai promițătoare beneficii ale sale este legat de articulațiile noastre. Studiile au demonstrat că colagenul poate sprijini un cartilaj sănătos în articulații și chiar poate reduce durerea la pacienții cu osteoartrită.

Poate ajuta la conservarea masei musculare

Proteina de colagen, ca toate celelalte proteine, este formată din aminoacizi. Când corpul nostru digeră proteinele în componentele mai mici de aminoacizi, acestea pot fi apoi folosite pentru a repara și a crește țesuturile musculare după un antrenament, inclusiv mușchiul scheletic. De asemenea, s-a demonstrat că țesutul muscular al inimii beneficiază de sinteza colagenului.

Dozaj

10 grame de colagen marin Myprotein sunt tot ce ai nevoie în fiecare zi. Se dizolvă cu ușurință în orice băutură, iar ora din zi în care o iei nu are mare importanță. Îl poți amesteca cu ușurință în cafeaua ta dimineața sau într-un smoothie după antrenament mai târziu în cursul zilei – sau pur și simplu cu apă.

Alimente cu colagen marin

În timp ce colagenul marin poate fi găsit în mod natural în piele, oase și solzi de pește, este probabil mai plăcut să-l luați sub formă de supliment.

Există unele surse de hrană, cum ar fi somonul conservat și fileurile de pește cu piele. În zilele în care peștele nu este în planul dvs. de masă, puteți beneficia în continuare de beneficiile proteinei puternice de colagen marin cu un supliment convenabil.

Efecte secundare

Deși nu sunt cunoscute efecte secundare sau negative ale consumului de colagen marin, poate doriți să îl evitați dacă aveți o alergie la crustacee, pește sau ouă. Există și alte opțiuni de colagen (versiuni pentru mamifere și vegane) care nu conțin acești potențiali alergeni.

Mesaj de încheiere

Indiferent dacă sunteți îngrijorat de sănătatea pielii, a unghiilor sau a părului, dacă doriți să preveniți durerile articulare sau doar să adăugați mai multe proteine în planul zilnic, colagenul este o alegere câștigătoare.

Pentru cei care doresc să evite sursele de colagen de la mamifere, dar totuși doresc o sursă puternică de colagen, colagenul marin este o alternativă excelentă. Este prietenos cu mediul și este constant cercetat pentru aplicații științifice și medicale suplimentare.

 

Claire Muszalski
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Claire Muszalski

Dietetician autorizat Claire este dietetician si antrenor autorizat de către Academia de Nutritie și Dietă  și de către Consorțiul International pentru Sănătate și Antrenament. Ea are licența în Știința și Biologie și diploma de Master în nutriție și dietă de la universitatea din Pittsburgh.

Vorbitul și scrisul despre mâncare și fitness - aceste două lucruri stau la baza cunoștințelor lui Claire. Ea iubește ideea de a ajuta pe alții să-și atingă obiectivele în materie de sănătate și bunăstare.

Claire este de asemenea certificată ca fiind instructor de ciclism indoor și iubește să alerge și să facă yoga. Atunci cand nu este preocupată de antrenament și nutriție, obișnuiește să meargă la diferite evenimente sportive din orașul ei natal, Pittsburgh sau sa gătească pentru familia sa.

Află mai multe despre experienta sa aici.

myprotein