Skip to main content
Suplimente

PROTEIN PANCAKE MIX- un desert sănătos si gustos

PROTEIN PANCAKE MIX- un desert sănătos si gustos
Andrei Oltean
Scriitor si expert6 ani Ago
Vezi profilul lui Andrei Oltean

PROTEIN PANCAKE MIX- un desert sănătos si gustos

În cele mai multe cazuri, pentru o persoană care vrea să își schimbe stilul de viață, să aibă o alimentație cât mai sănătoasă și să își atingă scopurile, cel mai dificil pas este reducerea consumului de zahăr și, implicit, a deserturilor pe care le consumă. Cu cât consumam mai mult, cu atât organismul cere mai mult. Pe de altă parte, acesta furnizează energie fără a aduce un aport nutrițional. Deci cum putem reduce consumul de zahăr bucurându-ne în același timp de deserturi delicioase care ne aduc și un aport nutrițional benefic?Amestecul pentru clătite proteice constituie cea mai bună soluție prin care putem înlocui clătitele clasice. Acestea ne satisfac pofta de dulce și ne asigură, în același timp, menținerea unei stări de spirit ridicate. Clătitele proteice conțin o cantitate mare de proteine: 34 g per 50 g de produs, astfel facilitând și atingerea cantității de proteine pe care trebuie să o consumăm într-o zi. Aceste proteine ajută la menținerea și creșterea masei musculare, la o refacere mai rapidă a țesutului muscular după antrenament si la prevenirea degradării țesutului muscular. Acest mix pentru clătite proteice conține proteine din zer, din lapte și din ouă, astfel asigurând organismului atât proteine cu absorbție rapidă, cât și cu absorbție lentă.

Informațiile nutriționale per 50 g: 

Energie: 191 kcalProteine: 34,3 g Carbohidrați: 5,9 gZaharuri: 2,1 gGrăsimi: 3,2 gSăturate: 1,1 gFibre: 0,7 gSodiu: 0,3 g

Aceste clătite au un aport mai redus de kcal în comparație cu clătitele clasice, au un conținut redus de grăsimi ( doar 3.2 g per porție ) și un conținut foarte scăzut de zahăr (2.1 g per portie), astfel nu afectează negativ alimentația.

Ingrediente:

Amestec proteic ( Concentrat proteic din zer, concentrat proteic din lapte, praf de albuș de ou), ovăz măcinat, Pudră de cacao (doar clătite cu aromă de ciocolată), Trigliceride cu catenă medie (uleiuri din plante), Bicarbonat de sodiu, îndulcitor (sucraloză).

Mod de preparare

Adăugați 1 lingură MP mare și jumătate (50 g) în 100-150  ml de lapte sau apă și amestecați. Preîncălziți tigaia și adăugați o cantitate mică de ulei/grăsime pentru rezultate optime. Adăugați amestecul pentru clătite în tigaie, asigurându-vă că acesta este distribuit uniform în tigaie. Gătiți pe fiecare parte timp de aproximativ 2 minute până când se rumenesc.Acest mix vine în trei arome: Sirop de Arțar, Sirop Auriu și Ciocolată. Clătitele proteice pot fi consumate la micul dejun, ca și gustare între mese sau desert dupa masă. Ele pot fi combinate cu fructe, ciocolată, frișcă, nuci, sau cu unturi de caju, migdale, arahide etc.

Concluzie

Mixul pentru clătite proteice este alternativa ideală a unui deșert, cu un conținut foarte scăzut de zahăr si de grăsimi, dar in acelasi timp, un aport semnificativ de proteine.

 

Andrei Oltean
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Andrei Oltean
Pasiunea mea pentru blogging a început din dorința de a aduce un aport pozitiv societății prin transmiterea unor informații concrete, corecte și cât mai pe înțelesul tuturor. Temele abordate sunt destinate tuturor oamenilor care își doresc un stil de viață mai sănătos și un corp mai armonios.
myprotein