Skip to main content
Suplimente

De ce și când ar trebui să luați BCAA? – Myprotein Blog

De ce și când ar trebui să luați BCAA? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Să vorbim despre aminoacizii cu lanțuri ramificate, cunoscuți mai frecvent ca BCAA. În acest articol, veți afla totul despre compoziția lor, cel mai bun raport de consumat, precum și momentele de consum.De asemenea, vom analiza cine ar trebui să ia suplimente de BCAA, de ce ar trebui să le luați și când să le luați.Începerea călătoriei în lumea fitness-ului nu este niciodată ușor, dar folosirea instrumentelor potrivite pentru a vă alimenta rutina este pe deplin esențială. BCAA-urile sunt necesare pentru recuperarea de după antrenament și pentru întreținerea mușchilor, făcându-i deopotrivă idealul culturiștilor și antrenorilor de greutăți.

Ce este BCAA?

În organism există 2 tipuri principale de aminoacizi: esențiali și neesențiali. În cei 9 aminoacizi esențiali despre care se știe că există, regăsim 3 BCAA, dar acest grup de aminoacizi au un set de proprietăți chimice specifice și unice.În ansamblu, organismul are nevoie de BCAA pentru susținerea mușchilor, menținerea unui mediu anabolic și, uneori, creșterea performanței atletice prin stimularea sintezei proteinelor – un proces important în creșterea și recuperarea mușchilor.

Compoziția BCAA

BCAA-urile există sub formă de 3 compuși individuali: leucină, izoleucină și valină. Fiecare dintre acești aminoacizi deține proprietăți unice, leucina fiind o componentă cheie. Spre deosebire de alți aminoacizi, BCAA au o structură chimică unică, permițându-le să fie absorbite și metabolizate direct în mușchi, mai degrabă decât în stomac. Aceasta înseamnă că sunt absorbiți mai repede decât orice alți aminoacizi.

De ce ar trebui să consum BCAA?

Să luăm în considerare un tip care dorește să obțină un fizic fără grăsime și aspiră la corpul perfect de plajă prin antrenament și alimentație bună. Pentru a ajunge acolo, un program de antrenament ar implica un exercițiu cardio extensiv cu o dietă cu deficit de calorii - ceea ce înseamnă că organismul tău nu primește cantitatea totală de calorii de care are nevoie pentru a-ți menține dimensiunea. BCAA-urile te pot proteja de catabolism, care apare atunci când corpul tău descompune mușchii, precum și grăsimea, pentru energie.

Deci, dacă urmați un deficit de calorii, atunci BCAA-urile sunt foarte importante pentru a preveni pierderea musculară. Exercițiile cu deficit de calorii înseamnă că nu există rezerve de glicogen disponibile pentru energie, astfel încât proteinele musculare sunt descompuse în aminoacizi care pot fi utilizați ca energie. Suplimentând cu BCAA, vă puteți satura mușchii pentru a oferi energie musculară adecvată și un mediu anabolic.

Când ar trebui să consum BCAA?

BCAA-urile sunt suplimente eficiente intra și post-antrenament. Aceasta înseamnă că ar trebui să consumați BCAA în timpul sesiunii de sală sau imediat după.Acest lucru se datorează faptului că BCAA-urile sunt eficiente pentru a ajuta la construirea și repararea mușchilor deteriorați în urma sesiunilor intense. Efectele BCAA se resimt la aproximativ 30 până la 60 de minute după consum.La rândul său, veți dori să consumați BCAA în acea fereastră pentru a maximiza recuperarea musculară și pentru a ajuta la construirea mușchilor. Acest lucru va ajuta la reducerea durerii musculară după antrenament.

Cine ar trebui să consume BCAA?

BCAA-urile sunt instrumente importante de nutriție sportivă pentru construirea și repararea mușchilor deteriorați de la antrenamentul de mare intensitate. Ele ajută la reducerea durerilor musculare.În acest fel, BCAA-urile sunt grozave pentru oricine se confruntă cu o recuperare dură de la antrenamentele săptămânale. Ele pot fi eficiente pentru a ajuta la ameliorarea durerii pe care o experimentați.BCCA, în combinație cu pudra de proteine, sunt eficiente în a ajuta la construirea mușchilor. Dacă dezvoltarea mușchilor sau menținerea acestora fac parte din obiectivele tale de antrenament, BCCA-urile sunt o soluție bună de explorat.Pe scurt, sportivii care se confruntă cu dureri musculare sau care doresc să-și dezvolte mușchi ar trebui să ia BCAA.Ele sunt deosebit de importante pentru culturisti, halterofili și antrenori.

Dozaj BCAA

Cardio

Mulți oameni includ exercițiile cardio în antrenamentele lor de mai multe ori pe săptămână, atât dimineața, cât și seara. În timpul cardio-ului, BCAA-urile pot fi utile – mai ales în cazul rutinelor cardio HIIT sau cardio-ului în stare de echilibru.Când efectuați niveluri intense de cardio, acest lucru poate arde adesea grăsimile și mușchii. Încorporarea unei diete sărace în calorii și mai mult de cardio va iniția defalcarea musculară într-un ritm accelerat, pe care vrem să o evităm. Pentru a contracara acest lucru, încercați să completați cu BCAA, în momentul în care începeți cardio. Adăugați 5 g în shaker și consumați pe tot parcursul antrenamentului cardio.

Înainte & După Antrenament

Există două momente cruciale pentru a completa cu BCAA: înainte și după antrenament. Multe formule pre-antrenament conțin BCAA. Asigurați-vă că, înainte de a merge la sală, luați BCAA împreună cu masa.

După antrenament, asigurați-vă încă 5-10 g de BCAA fie individual, fie într-un shake post antrenament. Mulți oameni beneficiază de suplimentarea cu BCAA la trezire și chiar înainte de culcare, pentru a promova recuperarea și creșterea musculară.

Surse

Puteți suplimenta zilnic 10-20 g de BCAA. BCAA vin în surse diferite, inclusiv sub formă de pastile, pudre sau în proteine din zer, cum ar fi Impact Whey.

În proteinele din zer, acești aminoacizi sunt legați de peptide. A fi legat de peptide oferă în continuare aceleași beneficii, dar se crede că acești BCAA sunt mai puțin biodisponibili decât cei găsiți în suplimentele BCAA. Asta înseamnă că nu sunt absorbite la fel de repede de mușchii corpului. Dacă intenționați să cumpărați un supliment de BCAA, este important să luați în considerare raportul Leucină: Isoleucină: Valină, care ar trebui să fie de cel puțin 2:1:1 - leucina fiind o componentă principală de recuperare musculară.

Cele mai bune suplimente BCAA

Essential BCAA 2:1:1Această pudră de BCAA este amestecul perfect de aminoacizi zilnici esențiali. Reconstruiți și reparați mușchii pentru a vă ajuta corpul să fie pregătit pentru următoarea sesiune.BCAA 4:1:1Acest produs conține un raport optim de 4:1:1 de Leucină, Isoleucină și Valină, care poate ajuta la îmbunătățirea capacității corpului de a construi mușchi.iBCAAAcest supliment a fost inovat pentru a preveni degradarea musculară, ajutându-vă să păstrați masa musculară.

Mesaj de încheiere

BCAA-urile sunt esențiale pentru a reduce procesul de catabolism și descompunerea celulelor pentru a elibera aminoacizi pentru alimentarea organismul. Consumul de BCAA reduce degradarea musculară și crește sinteza proteinelor, oferind în același timp energie pentru antrenamente. BCAA-urile ar trebui să fie încorporate în regimul alimentar și în antrenamentele dvs., indiferent dacă scopul dvs. este să câștigați în masă sau să reduceți.BCAA-urile sunt absolut esențiale pentru oricine se antrenează constant sau ridică greutăți. Dacă te antrenezi pe un program de exerciții consistent și intens, BCAA-urile sunt obligatorii.Ele ajută la prevenirea sau reducerea durerilor musculare prin repararea mușchilor deteriorați și chiar ajută la creșterea masei musculare.Dacă acestea sunt aspecte ale rutinei dvs. de antrenament pe care doriți să le îmbunătățiți, cu siguranță ar trebui să luați suplimente de BCAA.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein