Skip to main content
Suplimente

Cele mai bune 6 suplimente de recuperare – Myprotein Blog

Cele mai bune 6 suplimente de recuperare – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

După un antrenament grozav, s-ar putea să fii puțin afectat în goana ta după endorfine. Dar nu uitați că aveți nevoie de o realimentare adecvată după aceea, cu anumiți macro și micronutrienți pentru a optimiza recuperarea.

Recuperarea joacă mai multe roluri – în creșterea și repararea mușchilor, prevenirea durerii și completarea surselor de energie pentru a vă pregăti pentru următoarea sesiune de antrenament. Recuperarea este esențială pentru a continua să vă continuați antrenamentele săptămâna după săptămână și este esențială pentru rezultatele dvs. în general.

Ce sunt suplimentele pentru recuperare?

Suplimentele de recuperare vin în multe forme – pot fi luate individual, în grup sau într-un amestec de recuperare all-in-one. Sunt concepute pentru a vă reface mușchii (și restul corpului) după un antrenament greu.

În unele cazuri, cum ar fi amestecurile pentru creștere în greutate, acestea sunt optimizate pentru recuperare și creșterea musculară.

Care sunt cele mai bune suplimente pentru recuperare?

Pudră proteică din zer

Proteina din zer, disponibilă în multe arome, forme și concentrații, este probabil cel mai comun supliment de recuperare.

Exercițiile fizice ne stresează mușchii, provocând micro-lacrimi, iar proteinele oferă elementele de bază necesare pentru a ne vindeca, repara și crește mușchii. În timp ce mușchii noștri sunt mereu într-un flux de descompunere și consolidare, furnizarea unei surse de proteine formată din toți aminoacizii esențiali a fost dovedită în mod repetat pentru o recuperare eficientă.

L-Carnitină

L-carnitina este o componentă cheie în arderea grăsimilor pentru energie. Este implicată în funcția inimii, mușchilor și creierului. Este produs de organism, dar și obținut din dieta noastră. Datorită implicării sale în metabolismul grăsimilor și sănătatea inimii și mușchilor, unii oameni îl iau înainte de antrenament, dar este util și pentru recuperare. Optimizarea capacității corpului de a arde grăsimi ajută la conservarea mușchilor.

Creatină

Creatina (sau creatina monohidrat) a fost un ajutor ergogenic preferat de mulți ani. În timp ce nivelurile de creatină variază în mod natural, s-a dovedit că suplimentarea este utilă în optimizarea rezervelor de creatină pentru a accelera recuperarea după antrenament. Utilizarea creatinei vă pregătește mușchii să fie puternici pentru următorul antrenament. Nivelurile optimizate de creatină pot crește în mod specific performanța în activitatea anaerobă de mare intensitate.

BCAA

Aminoacizii cu lanț ramificat (BCAA) sunt unici în structura lor moleculară, de unde denumirea de „lanț ramificat”.

Inclusiv valină, leucină și izoleucină, BCAA fac parte din grupul de aminoacizi „esențiali”, ceea ce înseamnă că trebuie obținuți din dieta noastră – corpul nostru nu poate produce suficient de unul singur. S-a demonstrat că BCAA ajută la schimbarea echilibrului proteic, la reconstrucția țesutului muscular și la încetinirea defalcării musculare.

L-Glutamină

L-glutamina este un alt aminoacid de care organismul nostru beneficiază de pe urma introducerii în dieta sau în regimul de suplimente. În timp ce toate aceste suplimente ajută la accelerarea recuperării, L-glutamina este cunoscută în special pentru reducerea durerilor musculare.

Cu cât simți mai puține dureri, cu atât poți trage mai greu în timpul următorului antrenament. L glutamina este unică prin capacitățile sale glucogenice, ceea ce înseamnă că poate fi transformată în glucoză, sursa primară de energie a corpului nostru.

Electroliți

În timp ce multe suplimente de recuperare se concentrează pe recuperarea musculară, este extrem de important să înlocuim electroliții pe care îi pierdem în timpul antrenamentelor.

Electroliții din corpul nostru includ calciu, magneziu, potasiu și nu numai. Acești micronutrienți sunt esențiali pentru multe dintre procesele care ne mențin în viață - inimile noastre care ne bat, plămânii care respiră și procesele metabolice. Mai ales dacă transpirați excesiv sau vă antrenați pe vreme caldă, asigurați-vă că electroliții sunt incluși în procesul de recuperare.

Mesaj de încheiere

Deși suplimentele nu sunt necesare pentru recuperare, ele pot accelera procesul de recuperare și vă pot permite să vă întoarceți la sală mai repede și cu mai multă putere și energie. În timp ce durerea și oboseala ne pot îngreuna, accelerarea recuperării este cheia pentru a-ți atinge obiectivele cât mai curând posibil.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein