Skip to main content
Suplimente

Ce este dieta cu smoothie? – Myprotein Blog

Ce este dieta cu smoothie? – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Când încerci să slăbești, poate fi greu să știi exact ce să mănânci și dacă primești sau nu toate alimentele sănătoase de care ai nevoie. Dieta smoothie este concepută pentru a slăbi mai ușor și pentru a fi mai sănătos.

Ce este dieta cu smoothie?

Dieta smoothie se bazează pe crearea meselor din două smoothie-uri și o masă normală în fiecare zi. Este conceput pentru pentru un ciclu de 21 de zile și include o zi pe săptămână cu alimentație „normală”.

Cum să urmezi dieta cu smoothie?

Regulile dietei smoothie includ două smoothie-uri pe zi (în loc de două mese) și o masă obișnuită timp de 21 de zile.Pe săptămână există o zi obișnuită de mâncare. Planul include rețete și liste de cumpărături pentru smoothie-uri. O versiune mai extremă sau un plan de „detoxifiere” include 3 smoothie-uri pe zi în locul meselor obișnuite.

Cât de mult timp poți urma dieta cu smoothie?

Dieta smoothie, așa cum este scrisă, este concepută să dureze 3 săptămâni, cu repetarea ciclului ori de câte ori se dorește o pierdere suplimentară în greutate.

Ce alimente sunt permise în dieta cu smoothie?

Rețetele cu smoothie includ:- Fructe- Legume- Proteine- Grăsimi sănătoase Există recomandări specifice pentru gustări și alimente pentru mesele obișnuite.

Există alimente interzise?

Deși niciun aliment nu este interzis în mod explicit, trebuie să renunțați la două mese solide pe zi și să le înlocuiți cu smoothie-uri. Deci, dieta ajunge să fie puțin restrictivă.

Care sunt beneficiile?

Beneficiile includ:- Bogată în fibre- Bogată în fitonutrienți (din legume și fructe)- Efort limitat de planificare a meselor sau de jurnal alimentar- Listă de cumpărături și rețete ușor de urmat

Care sunt dezavantajele?

Dezavantajele includ:- Restrictivă- Poate fi prea sărăca în proteine pentru unii- Costul de producere- Poate fi bogată în zahăr- Necesită blender cu viteză ridicată

Există efecte secundare?

Potențiale efecte secundare variază în funcție de condiția fizică- Preocupări legate de nivelul ridicat de zahăr din sânge- Te poți simți înfometat, obosit și fără putere datorită lipsei de calorii

Cât de mult poți să slăbești urmând dieta cu smoothie?

Persoanele care urmează dieta smoothie au raportat că au pierdut între 3-12 kilograme în perioada de 21 de zile. Pierderea în greutate poate varia dramatic în funcție de compoziția corpului și de nivelul de activitate.

Sugestii de rețete pentru dieta cu smoothie

În timp ce dieta oficială smoothie folosește 36 de rețete specifice, vă puteți face propriile rețete incluzând câteva ingrediente cheie:- Fructe- Legume- Grăsimi sănătoase- ProteineÎncercați câteva dintre rețetele noastre de smoothie de mai jos – multe dintre ele au un conținut ridicat de proteine și vă vor face să vă simțiți sătui și plini de energie. Toate smoothie-urile noastre sunt preparate într-un blender de mare putere.

Boluri sub formă de smoothie cu vitamine:

Avocado, Banană & Kale:Ingrediente:- 75g avocado congelat- 1 banană- O mână de kale - 200ml lapte

- 1 cupă Impact Whey Protein (Vanilla) 

- Niște cuburi de gheață 

Mango & Miere:

Ingrediente:- 150g mango congelat- 100g iaurt grecesc scăzut în grăsimi - 1 lingură de miere - 200ml lapte 

- 1 cupă Impact Whey Protein (Vanilla) 

Fructe de pădure:

Ingrediente:- 150g fructe de pădure congelate - 1 lingură unt de arahide 

- 1 lingură Protein Spread (Chocolate Hazelnut) 

- 1 cupă Impact Whey Protein (Vanilla) 

- 200ml lapte 

Mic dejun smoothie proteic cu cafea și ciocolată:

Ingrediente:- 200ml lapte - 100ml cafea măcinată 

- Impact Whey Protein cu aromă de Latte sau Ciocolată

- 1 lingură sirop de arțar- 100g banană- 1 linguriță pudră de cacao 

Smoothie proteic cu plante tropicale:

Ingrediente:- 2 fructe ale pasiunii - Câteva felii de ananas - Afine congelate- 250ml lapte de cocos 

- 1 cupă Vegan Protein & Greens (Nucă de cocos & Lime) 

Smoothie vegetal cu lapte auriu și turmeric:

Ingrediente:- ½ banană coaptă- 1 mână de gheață - ¼ linguriță ghimbir - ¼ linguriță scorțișoară

- 1 cupă Vanilla Vegan Protein Blend 

- 200ml lapte degresat 

- 1 linguriță Pudră organică de Turmeric 

Bol cu smoothie proteic omega și mango:

Ingrediente:- 200g mango congelat - 1/2 de banană- 150ml lapte vegetal- 1 lingură sirop de arțar - 1 cupă Vanilla Vegan Protein Blend - 1 lingură Vegan Liquid Omega - 1 mână de gheață 

Smoothie superalimentar revitalizant:

Ingrediente:

- 1 cupă Revitalising Superfood Blend 

- 200ml apă din nucă de cocos - 1 măr- 2 morcovi- ½ castravete- 2 tulpini de țelină- ½ lămâie (suc) - Câteva cuburi de gheață

Mesaj de încheiere

În timp ce dieta smoothie poate fi o modalitate rapidă de a pierde în greutate, poate fi dificil să mănânci o singură masă cu alimente solide pe zi timp de trei săptămâni. Urmând o rețetă care include fructe și legume, o sursă de proteine și grăsimi sănătoase este cea mai bună modalitate de a face un smoothie sănătos. Ele pot face parte din orice plan de alimentație sănătoasă și vă fac să vă simțiți mulțumiți.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein