Skip to main content
Suplimente

3 beneficii ale mierii de Manuka pe care trebuie să le cunoști

3 beneficii ale mierii de Manuka pe care trebuie să le cunoști
Myprotein RO
Scriitor si expert4 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Oamenii folosesc mierea de aproape 5500 de ani, lucru nesurprinzător dacă ne uităm la multiplele întrebuințări ale acestui nectar dulce și lipicios. De la a-l adăuga în terciul de ovăz și până la a-l folosi pentru numeroasele efecte asupra sistemului cardiovascular, gastrointestinal, respirator și nervos - cu siguranță trebuie să le mulțumim albinelor pentru asta!

În acest articol vei găsi:- Mierea de Manuka ca și antioxidant- Mierea de Manuka pentru vindecarea rănilor

1. Este un antioxidant nutritiv

Mierea de Manuka (MH) conține flavonoide și polifenoli într-o cantitate ridicată, care sunt plini de antioxidanți. Astfel, MH reduce oxidarea, care este efectul produs de radicalii liberi (atomi instabili la care le lipsește un electron care poate cauza reacții adverse și alte efecte negative la celule, proteine și ADN) și care poate afecta starea de sănătate.

Un studiu recent a arătat că atunci când celulele albe din sânge (macrofage) sunt supuse oxidării, mierea de Manuka inhibă producția specilor de oxigen reactiv (un tip de radical liber), care oferă protecție proteinelor și ADN-ului. În plus, tratamentul cu MH reduce inflamația.

De ce să nu-i oferi organismului un plus de antioxidanți prin adăugarea MH în micul dejun?

2. Poate ajuta la vindecarea rănilor

La suprafața rănilor se găsește o colecție de celule numite Biofilme. Aceste celule conțin microbi care sunt protejați de biofilme împotriva agenților antimicrobiani. Din fericire MH este capabilă să distrugă bacteria din aceste biofilme. Mierea de Manuka poate de asemenea să prevină formarea de biofilme noi dintr-o gamă largă de patogeni.

S-a dovedit faptul că MH reduce timpul de vindecare al rănilor de piele și îmbunătățește cicatrizarea.

De acum nu trebuie să te mai sperie tăieturile și juliturile - aplică un strat subțire de MH și vei fi ca nou.

Lucruri de care trebuie să țineți cont

Fiind o substanță naturală, mierea de Manuka este considerată sigură pentru consum. Totuși, în cazuri foarte rare, anumite persoane sunt alergice la ea și prezintă reacții adverse.

Din moment ce mierea este produsă din munca albinelor, nu este considerată strict vegană.

Mesaj de reținut

Mierea de manuka este o substanță naturală delicioasă cu potențial rol în vindecarea rănilor și combaterea radicalilor liberi - și acestea sunt doar cele descoperite până acum! Mierea de Manuka poate fi consumată pe o felie de toast, presărată pe terciul de ovăz sau pur și simplu direct din borcan!

Există un motiv pentru care folosim această substanță de peste 5500 de ani.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein