Skip to main content
Supplements

Ce este Clear Protein? | Beneficii, Concepții greșite & Dozaj

Ce este Clear Protein? | Beneficii, Concepții greșite & Dozaj
Myprotein RO
Scriitor si expert2 luni Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Clear Whey a făcut multe valuri de la lansare, devenind un favorit al sportivilor care preferă o băutură mai zemoasă în favoarea shake-urile tradiționale de proteine din zer. De atunci, familia Clear Protein s-a extins, iar noile adăugiri sunt un eveniment regulat. Cu Clear Gainer,Clear Whey Electrolyte și Clear Vegan care alcătuiesc gama, poate fi greu să ții evidența tuturor varietăților, a beneficiilor lor și a celei care este cea mai bună pentru tine.  

Am apelat la ajutorul nutriționistului Claire Muszalski pentru a ne trece în revistă fiecare produs Clear, explicând ce face fiecare și cum vă sprijină obiectivul. Citiți până la final pentru câteva rețete super răcoritoare Clear Protein, perfecte pentru vremea caldă.

 

clear protein benefits
În acest articol vei găsi:

   

Ce este Clear Protein?

Deci, sunteți un entuziast al Impact Whey, dar Clear Whey v-a atras atenția. Ambele sunt alegeri excelente pentru a-ți spori macronutrienții, dar există câteva diferențe care le fac potrivite pentru obiective și ocazii diferite. Haideți să aruncăm o privire mai atentă.Clear Whey are un ușor avantaj față de Impact Whey în ceea ce privește conținutul de proteine. Cu 21 g de proteine pe porție, față de 20 g de Impact Whey. Clear Whey are, de asemenea, mai puține calorii, cu 84 de calorii pe porție față de cele 103 ale lui Impact Whey.Dar 20 de calorii și 1g de proteine nu vor face sau distruge macronutrienții tăi. Deci, ce proteină alegeți poate să se rezume la faptul că preferați un shake cremos sau un shake suculent. Iar atunci când poftești la arome răcoritoare pe vreme mai caldă, Clear Whey este exact ceea ce ai nevoie.Ambele sunt modalități convenabile de a vă spori aportul de proteine - totul ține de preferințele personale și de ceea ce vă place. Sugestia mea? Încercați-le pe amândouă în pachetele noastre de varietăți pentru a vă găsi preferința.

  

Care sunt diferitele tipuri de Clear Protein?

În acest ghid cuprinzător al Clear Protein, vom enumera toate varietățile de Clear Protein, inclusiv cele mai noi și cele mai vechi. Vom explica ce fac, din ce sunt făcute și cum funcționează.

 

Clear Whey Isolate

Clear Whey Isolate este clasicul, cu 20 g de proteine, zero grăsimi, zero zahăr și doar 84 de calorii pe porție.Încoronat "Cel mai bun produs de nutriție sportivă" la European Specialist Sports Nutrition Awards în 2019, Clear Whey este o opțiune de încredere cu care să începi când intri în lumea suplimentelor. Iar dacă un shake cremos nu ți s-a potrivit până acum, Clear Whey este alternativa ideală pentru a-ți susține macrogramele.  Clear Whey folosește izolat proteic din zer hidrolizat de înaltă calitate pentru a oferi macros de încredere într-un shake suculent. Și am menționat că este disponibil în 16 arome diferite? Acestea includ clasice precum Peach Tea și Orange Mango, precum și noi preferințe precum Rainbow Candy și Tropical Dragonfruit.

 

Clear Whey Gainer

Clear Protein cu greutate. La propriu. Clear Whey Gainer oferă 471 de calorii, peste 60 g de carbohidrați, 35 g de proteine și 7 g de grăsimi pentru a vă susține călătoria de încărcare.Spuneți adio zilelor de mese grele de mărire de volum sau shake-uri care vă lasă să vă simțiți aproape gata să explodați. Creșterea în volum tocmai a devenit suculentă.  

Clear Whey Gainer oferă o alternativă ușoară la shake-urile de îngrășare, lăsându-vă să vă simțiți revigorat și pregătit să vă recuperați după o altă sesiune grea. Este produsul perfect pentru cei care se străduiesc să consume suficiente calorii și proteine pentru a-și susține volumul.

 

Clear Whey cu Electroliți

Un zer grozav pentru a vă stimula proteinele, a vă rehidrata și a reface electroliții dintr-o singură dată. Faceți cunoștință cu: Clear Whey cu Electroliți.

Clear Whey Electrolyte conține proteine din zer de înaltă calitate care oferă 11 g de proteine pe porție. Pe lângă un aport de proteine, veți primi și o doză de electroliți și vitamine cu acest shake, inclusiv B6, B12 și vitamina C.  

Este disponibil în trei arome suculente, cu lămâie și lime, grapefruit roz și struguri din care puteți alege.

 

Clear Whey All-In-One

Căutați un shake care să atingă fiecare macro? All-In-One este soluția potrivită.

Combină proteinele pentru a construi și menține mușchii, creatina pentru a vă maximiza performanța în sala de sport și carbohidrații și vitaminele pentru a stimula recuperarea, toate într-un singur shake suculent.30 g de proteine, 24 g de carbohidrați și un amestec unic de 25 de vitamine și minerale și doar 256 de calorii pe porție. Cu aceste macrograme, este un produs de nerefuzat.

  

Clear Vegan Protein

Nici vegetarienii care merg la sală nu pierd proteinele suculente. Cu 10 g de proteine vegetale pe porție, acest shake este un stimulent proteic perfect.

Clear Vegan Protein combină izolatul de proteină de mazăre de înaltă calitate cu vitaminele B pentru a crea o băutură ușoară și răcoritoare, care își respectă macrogramele de fiecare dată. Este făcută cu fructe adevărate și vine într-o mulțime de arome.  

Alegeți dintre lămâie și lime, ananas și grapefruit, măr și flori de soc, căpșuni, coacăze negre, zmeură Mojito și pepene verde.

 

Pudră Clear Collagen

Clear Collagen oferă 18 g de proteine pentru creșterea și menținerea mușchilor și 20 g de colagen pentru a stimula sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. În mod tradițional, Clear Collagen este disponibil și în două arome suculente de fructe - Peach Tea și Cranberry & Raspberry.

  

Clear Soy Protein

Pentru cei care preferă alternative la proteinele din mazăre, izolatul proteic din soia este o opțiune excelentă. 11 g de proteine pe porție, cu adaos de vitamina C și o doză sănătoasă de fibre.

Clear Soy Protein folosește izolat de proteine de soia de înaltă calitate, combinat cu vitamina C, vitaminele B și fibre pentru a crea un shake răcoritor și ușor, cu macrograme care nu dezamăgesc.

Alegeți dintre Lemon and Lime sau Struguri.

 

Înlocuitor pentru masă Clear Whey

O altă ofertă nouă de pierdere în greutate este Clear Whey Meal Replacement. Este bogată în proteine și fibre și cu un conținut scăzut de zahăr și grăsimi pentru a susține obiectivul de pierdere în greutate.  

23 g de izolat de proteine din zer de înaltă calitate vă mențin senzația de sațietate, în timp ce conținutul scăzut de zahăr și grăsimi vă ajută să vă mențineți într-un deficit caloric durabil.Înlocuitorul de masă Clear Whey are grijă și de intestinul dumneavoastră, fiecare porție oferind 8 g de inulină prebiotică. Și cu un amestec de 27 de vitamine și minerale esențiale, ajută la susținerea sănătății și bunăstării generale, în cazul în care sunteți în criză de vitamine.Printre acestea se numără vitamina C pentru a vă susține sistemul imunitar, vitamina D pentru a susține sănătatea oaselor și funcția musculară și toate cele opt vitamine B solubile în apă pentru a susține sănătatea și bunăstarea generală.  Alternativa ușoară ideală pentru a vă susține obiectivele de pierdere în greutate și un stil de viață ocupat.

 

 

Care Clear Protein mi se potrivește?

Bine, știu că toate aceste informații ar putea fi un pic copleșitoare, deoarece există atât de multe opțiuni. Dar nutriționistul Claire Muszalski este aici pentru a vă oferi informații despre ce proteină se va potrivi cel mai bine obiectivelor dumneavoastră.

Best For Bulking Up

Dacă obiectivul dvs. este să vă măriți în volum, aveți nevoie de calorii adecvate (mai multe decât ardeți), de antrenament adecvat (pentru a construi mușchi) și de proteine adecvate (pentru a susține repararea și creșterea musculară). Din acest motiv, veți dori să alegeți un Clear Protein cu un conținut ridicat de calorii și proteine.  

Clear Whey Gainer este cea mai bună opțiune pentru mărirea de volum datorită conținutului său caloric și proteic. Dacă vă faceți treaba în sala de sport, Clear Whey Gainer își va face treaba ajutându-vă să vă dezvoltați mușchii pentru mărirea de volum. Cu 35 g de proteine per porție și carbohidrați adecvați pentru recuperare, Clear Whey Gainer este alegerea potrivită pentru după antrenament sau pentru a vă crește aportul total de calorii și proteine în orice moment al zilei.

 

Cel mai bun pentru pierdere în greutate

Cheia pentru pierderea în greutate este simplă: ardeți mai multe calorii decât consumați. Totuși, acest lucru poate fi dificil atunci când încercați să vă susțineți mușchii cu proteine. Atunci când încercați să obțineți un deficit caloric, trebuie să vă asigurați că obțineți suficiente proteine în dieta dumneavoastră pentru a vă menține mușchii alimentați și sănătoși. Dacă aveți suficiente proteine în alimentație, un deficit caloric va duce la pierderea de grăsime, păstrând în același timp mușchii.  

Există două modalități principale de a obține un deficit caloric: mâncând mai puțin și făcând mai multe exerciții fizice. Înlocuitorul pentru masă Clear Whey este cel mai bun pariu pentru a respecta obiectivele stricte de calorii. Dacă vă limitați cu adevărat caloriile și nu vă forțați prea tare la sala de sport, un înlocuitor de masă este o modalitate excelentă de a vă lua proteinele și restul nutriției de care aveți nevoie pentru o zi.

Clear Whey cu Electroliți este ideal pentru a crește aportul de proteine fără a adăuga multe calorii. Cu mai puțin de 50 de calorii pe porție și oferind 11 g de proteine, Clear Whey cu Electroliți conține, de asemenea, electroliți pentru a vă menține hidratat după antrenament și pe tot parcursul zilei.

 

Cel mai bun pentru dezvoltarea musculaturii slabe

Când vine vorba de construirea musculaturii slabe, trebuie să vă provocați mușchii (de obicei sub forma unui antrenament de rezistență) și să mâncați suficient combustibil (sub formă de proteine) pentru ca mușchii să se repare și să se dezvolte. Deși proteinele sunt esențiale pentru construirea mușchilor, prea multe calorii - din orice sursă - vor duce la îngrășare. Alegerea unui Clear Protein cu un conținut ridicat de proteine și un conținut scăzut de calorii este cea mai bună modalitate de a construi mușchi slabi.

Clear Whey Isolate conține 20 de grame de proteine și are mai puțin de 100 de calorii, ceea ce o face cea mai bună Clear Protein pentru dezvoltarea musculaturii slabe. Cu un conținut scăzut de zahăr și grăsimi, Clear Whey Isolate oferă proteine din zer de înaltă calitate, fără nimic în plus. Clear Whey Isolate este excelentă pentru după antrenament sau în orice alt moment al zilei.

 

Cel mai bun pentru vegani

Sportivii vegani nu consumă alimente sau produse fabricate de sau de la animale, ceea ce scoate din discuție proteinele din zer. Există o mulțime de opțiuni proteice pe bază de plante, dar multe dintre ele reproduc textura lăptoasă a proteinei din zer. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni de proteine vegane răcoritoare și clare, Clear Vegan Protein este ideală.

Dietele vegane se bazează pe toate alimentele pe bază de plante, ceea ce face puțin mai dificilă atingerea unui obiectiv zilnic de proteine. Clear Vegan Protein oferă 10 g de proteine pe porție, plus jumătate din necesarul zilnic de vitamine B. Vitaminele B sunt un micronutrient care lipsește în mod obișnuit în dietele vegane. Vitaminele B ajută la susținerea metabolismului și a energiei, care sunt componente cheie pentru sportivi și pentru cei care caută să păstreze mușchii. Alte surse de proteine vegane includ fasolea, nucile, semințele și produsele din soia. Clear Vegan Protein este o proteină pe bază de mazăre, ceea ce o face potrivită pentru cei care evită produsele din soia.

 

Beneficii Clear Protein

O alternativă proaspătă la proteina din zer

În timp ce ne place Impact Whey, având o opțiune mai ușoară și mai suculentă înseamnă că aveți o proteină pentru fiecare ocazie. Clear Whey este o alternativă excelentă la Impact Whey pentru zilele foarte fierbinți în care aveți nevoie de ceva mai răcoritor sau pur și simplu nu aveți chef de ciocolată sau vanilie.

 

Clear Protein este mai scăzută în calorii

Dacă doriți să reduceți grăsimea corporală, menținându-vă în același timp musculatura, Clear Protein este o opțiune excelentă, deoarece este mai puțin calorică și bogată în proteine. O porție de Clear Whey are 20 g de proteine și doar 84 de calorii. Pentru comparație, Impact Whey Protein conține 19g pe porție și 100 de calorii. Este o diferență mică, dar dacă îți urmărești macrogramele, fiecare dintre ele contează.

 

Este armată cu vitamine

Multe dintre produsele Clear Family sunt îmbogățite cu vitamine pentru a adăuga la profilul său nutrițional. O porție de Clear Vegan conține jumătate din necesarul zilnic de vitamina B, Clear Soy conține vitamina C adăugată, iar Clear Whey Electrolyte conține, de asemenea, vitamina C adăugată. 

Clear Protein este mai ușoară pentru stomac

Deși sunt grozave, uneori un shake proteic cremos poate fi un pic cam mult. Mai ales pe măsură ce se încălzește, o alternativă mai ușoară este un post-workout de vis. La fel ca și dovleacul, Clear Protein merge de minune într-o zi călduroasă de vară, dar oferă și un boost macro. 

Clear Protein poate ajuta la dezvoltarea și menținerea masei musculare

Nu este un secret că proteinele ajută la construirea și menținerea masei musculare. În combinație cu o rutină de antrenament excelentă, Clear Protein vă poate ajuta să construiți o masă musculară serioasă fără a fi nevoie să vă suprasolicitați cu porții mari sau piept de pui și shake-uri proteice.Want more info on how protein builds muscle? 

Presupuneri greșite despre Clear Protein

În timp ce proteinele sunt esențiale pentru sănătate și pentru o bună performanță în sala de sport, o cantitate prea mare din orice nutrient poate avea potențialul de a provoca efecte secundare. Acestea variază în funcție de produse și de persoane. În general, suplimentele de proteine au fost asociate cu potențiale efecte secundare minore, cum ar fi balonarea, creșterea setei, diareea și afectarea absorbției altor nutrienți (cum ar fi calciul).

Balonare sau diaree

Balonarea sau diareea (sau alte tulburări de stomac) pot apărea din mai multe motive. Cantitățile mari de orice lichid pot lăsa senzația de balonare. Alteori, aceste efecte secundare pot fi cauzate de o intoleranță sau de o problemă digestivă legată de ingrediente. De exemplu, unele persoane au probleme digestive cu diferite tipuri de proteine, de exemplu, proteine din zer sau proteine pe bază de mazăre. Clear Whey poate deranja o persoană cu intoleranță la lactoză. Să vă dați seama cum vă afectează diferitele tipuri și să nu creșteți dramatic consumul de fibre sau proteine dintr-o dată poate fi de ajutor.

 

Funcția renală și hepatică

În timp ce unele cercetări inițiale și-au exprimat îngrijorarea cu privire la provocările la adresa funcției renale și hepatice în cazul dietelor bogate în proteine, studiile ulterioare au arătat că persoanele sănătoase nu trebuie să își facă griji în privința consumului de proteine de până la 2,8 g pe kg de greutate corporală pe zi (mai mult decât ar consuma majoritatea sportivilor).

 

Setea crescută sau deshidratarea

Similar cu teama că proteinele fac rinichii să muncească mai mult pentru digestie, primele studii i-au determinat pe unii cercetători să suspecteze că persoanele care consumă proteine ar putea avea niveluri crescute de sete sau nevoi de lichide care ar putea fi legate de deshidratare. Cu toate acestea, studiile ulterioare au arătat că consumul de suplimente proteice a ajutat la scăderea setei, precum și a foamei. Atunci când amestecați produsele Clear Whey cu apă, este posibil să vă măriți aportul de lichide pentru o zi și să ajutați la prevenirea deshidratării, atât înainte, cât și după efort. 

Dozaj Clear Protein

Când vine vorba de administrarea de proteine, este esențial să știi cât de mult să iei și când. Cerințele de dozare a Clear Protein variază foarte mult în funcție de obiectivele dumneavoastră, de nutriția generală, de planul de exerciții fizice și de alți factori (de exemplu, vârsta, greutatea și sexul). În general, organismul poate absorbi aproximativ 20-30 de grame de proteine în orice moment.

 

Clear Protein dosage for bulking

Atunci când obiectivul dvs. este de a vă mări volumul, administrarea unei porții de 2,5 linguri de Clear Whey Gainer va oferi cea mai mare cantitate de proteine, împreună cu carbohidrații și caloriile necesare pentru mărirea de volum. Aceasta poate fi luată după un antrenament sau ca o gustare de mărire de volum în orice moment al zilei.

 

Dozaj Clear Protein pentru pierderea în greutate

Există mai multe opțiuni pentru a ajuta la pierderea în greutate. Pierderea în greutate necesită un deficit caloric, ceea ce înseamnă că nu doriți ca proteinele să contribuie prea mult la caloriile zilnice. În timp ce Clear Whey Isolate și Clear Vegan Protein pot face parte dintr-un plan de masă pentru pierderea în greutate, Clear Whey cu Electroliți este ideal, deoarece vă oferă cele mai multe proteine pentru bugetul de calorii. O porție de Clear Whey cu Electroliți are 11 g de proteine, astfel încât două măsuri vor furniza 22 g de proteine pentru a ajuta la păstrarea musculaturii slabe, dar menținând băutura sub 100 de calorii.

 

Cum să folosești Clear Protein pentru dezvoltarea musculaturii slabe

Clear Whey Isolate este cea mai bună alegere dacă încercați să vă dezvoltați musculatura slabă, deoarece este important să obțineți cea mai mare concentrație de proteine pe porție. Cu o lingură care oferă 20 g de proteine și foarte puțin zahăr sau grăsimi, o sursă de proteine rafinate precum Clear Whey Isolate este cea mai bună opțiune.

 

Dozaj Clear Protein pentru vegani

Atunci când urmați o dietă vegană, probabil că vă monitorizați îndeaproape aportul de proteine. Odată ce vă cunoașteți obiectivele în materie de proteine, Clear Vegan Protein vă poate ajuta să vă satisfaceți necesarul zilnic de proteine. Cu 10 g de proteine pe porție, puteți folosi până la două măsuri pentru a atinge un aport de 20 g ca băutură după antrenament sau pentru un aport de proteine între mese.

 

Mesaj de încheiere

Cu toate noile adăugiri în familia Clear, proteinele nu au fost niciodată mai suculente. Fie că sunteți în căutarea unui supliment de încărcare mai ușor sau pur și simplu doriți să vă creșteți aportul de vitamine și proteine, există ceva pentru toată lumea. Așa că pregătiți un mojito plin de proteine la grătar sau răcoriți-vă cu o acadea Clear Whey Ice lolly. Opțiunile sunt nelimitate.

 

FAQs

Este Clear Protein rău pentru tine?

Clear Protein este doar un mod alternativ de a obține proteinele de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru o sănătate optimă.

Cât de mult Clear Protein ar trebui să iau?

Acest lucru va depinde de obiectivele dvs. și de varietatea de Clear Protein, dar o cantitate cuprinsă între 20 și 30 de grame de proteine pe porție este ideală pentru a vă ajuta să vă satisfaceți necesarul zilnic de proteine.

Clear Protein va crește grăsimea corporală?

Excesul de calorii din orice sursă poate duce la creșterea în greutate. Dar dacă urmați sugestiile de porție și dozare ca parte a unei diete sănătoase și a unui program de exerciții fizice, acest lucru nu ar trebui să ducă la creșterea grăsimii corporale.

Cine ar trebui și nu ar trebui să ia Clear Protein?

  • Intoleranța la lactoză. Dacă sunteți foarte sensibil la lactoză, cel mai bine este să evitați orice Clear Protein pe bază de zer.
  • Vegani. Clear Vegan este o opțiune potrivită dacă doriți să evitați produsele de origine animală.
  • Intoleranță la proteinele din mazăre. Dacă în trecut ați avut efecte secundare digestive de la proteinele din mazăre, ar fi mai bine să evitați proteinele Clear Vegan și să încercați în schimb Clear Protein pe bază de zer.

Când ar trebui să iau Clear Protein?

Clear Protein poate fi administrat imediat după antrenament sau până la 24 de ore mai târziu pentru a vă ajuta mușchii să se recupereze și să se reconstruiască. Dacă sunteți într-o zi de recuperare, Clear Protein vă poate ajuta în continuare mușchii să se recupereze și să se pregătească pentru următoarea sesiune de antrenament. Administrarea Clear Protein între mese, ca gustare, este o altă modalitate de a vă spori aportul total de proteine pentru o zi, indiferent de momentul antrenamentului.

Pot lua Clear Protein fără să mă antrenez?

Da. Organismul nostru are nevoie de proteine în fiecare zi, iar consumul de Clear Protein ne ajută să ne atingem obiectivele zilnice de proteine.

Trebuie să mă antrenez când consum Clear Protein?

În timp ce exercițiile fizice sunt necesare pentru dezvoltarea musculaturii, cu toții avem nevoie de proteine, indiferent de nivelul nostru de activitate. Aceasta poate fi luată de oricine și în orice moment.

Care este diferența dintre proteina din zer și Clear Whey?

Proteinele din zer obișnuite au o textură cremoasă, lăptoasă, în timp ce clear whey are un gust mai ușor, răcoritor. Ambele sunt fabricate din surse de proteine de înaltă calitate.

Este Clear Protein potrivită pentru vegetarieni?

Clear Whey este potrivit pentru vegetarieni, deoarece nu conține carne, dar conține proteine pe bază de lapte.

Este Clear Protein potrivită pentru vegani?

Proteina Clear Whey nu este potrivită pentru vegani, dar proteina Clear Vegan este fabricată din proteină de mazăre și este potrivită pentru vegani.

Clear Protein conține gluten?

Glutenul se găsește în carbohidrați, astfel încât Clear Protein rafinat nu conțin gluten în mod inerent.

Poți lua Clear Protein dacă ești intolerant la lactoză?

Nivelurile de intoleranță la lactoză pot varia; în timp ce lactoza este zahărul obținut din lapte și este adesea rafinat în producția de zer, în produsele din proteine din zer pot exista urme de lactoză. Proteinele vegane sunt o opțiune mai bună pentru persoanele cu intoleranță și sensibilitate la lactoză.
  1. Tarnopolsky, M. A. (2008). Building muscle: nutrition to maximize bulk and strength adaptations to resistance exercise training. European journal of sport science, 8(2), 67-76.  
  2. Obert, J., Pearlman, M., Obert, L., & Chapin, S. (2017). Popular weight loss strategies: a review of four weight loss techniques. Current gastroenterology reports, 19(12), 1-4.  
  3. Leidy, H. J., Clifton, P. M., Astrup, A., Wycherley, T. P., Westerterp-Plantenga, M. S., Luscombe-Marsh, N. D., … & Mattes, R. D. (2015). The role of protein in weight loss and maintenance. The American journal of clinical nutrition, 101(6), 1320S-1329S.  
  4. Tarnopolsky, M. A. (2008). Building muscle: nutrition to maximize bulk and strength adaptations to resistance exercise training. European journal of sport science, 8(2), 67-76.  
  5. Buford, T.W., Kreider, R.B., Stout, J.R. et al. International Society of Sports Nutrition position stand: creatine supplementation and exercise. J Int Soc Sports Nutr 4, 6 (2007). https://doi.org/10.1186/1550-2783-4-6 
  6. Majchrzak, D., Singer, I., Männer, M., Rust, P., Genser, D., Wagner, K. H., & Elmadfa, I. (2006). B-vitamin status and concentrations of homocysteine in Austrian omnivores, vegetarians and vegans. Annals of nutrition and metabolism, 50(6), 485-491.  
  7. Anderson  SA, Raiten  DJ., eds Safety of amino acids used as dietary supplements. Bethesda, MD: Life Science Research Office, Federation of American Societies for Experimental Biology, 1991.  
  8. Hoffman, J. R., & Falvo, M. J. (2004). Protein–which is best?. Journal of sports science & medicine, 3(3), 118.  
  9. Reis, C. E. G. (2021). Discussion of “Whey protein supplementation and its potentially adverse effects on health: a systematic review”—Unsubstantiated claims of adverse effects of whey protein supplementation on human kidney and liver function. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism, 46(1), 90-91.  
  10. van Loon, L. J. (2013). Role of dietary protein in post-exercise muscle reconditioning. In Nutritional Coaching Strategy to Modulate Training Efficiency (Vol. 75, pp. 73-83). Karger Publishers.  
  11. Tipton, K. D., Elliott, T. A., Cree, M. G., Aarsland, A. A., Sanford, A. P., & Wolfe, R. R. (2007). Stimulation of net muscle protein synthesis by whey protein ingestion before and after exercise. American Journal of Physiology-Endocrinology and Metabolism 
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein