Skip to main content
Suplimente

Top 6 pudre proteice vegane & Beneficiile acestora

Top 6 pudre proteice vegane & Beneficiile acestora
Myprotein RO
Scriitor si expert2 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO

Având la dispoziție o gamă atât de largă de suplimente proteice, poate fi dificil să alegi produsul care să se potrivească nevoilor personale. Persoanele vegane, în mod special, cunosc dificultatea de a găsi suplimentul proteic potrivit, în condițiile în care cea mai populară pudră proteică este whey-ul, supliment obținut în principiu din surse de origine animală.

Nu te lăsa descurajat, există foarte multe pudre proteice vegane obținute din diferite surse vegetale. Acest articol te va ajuta prin listarea celor mai bune 6 pudre proteice.

De ce să consumi pudre proteice vegane?

Fie că obiectivul tău este de a acumula masă musculară, de a crește forța sau de a îmbunătăți procesul de recuperare, asigurarea aportului proteic optim în fiecare zi este primul pas spre obținerea oricărui scop legat de fitness sau sănătate.

Suplimentele proteice sunt alcătuite din diferiți aminoacizi, unii mai importanți decât ceilalți. Așadar, unul dintre cei mai importanți factori care determină calitatea pudrei proteice este conținutul de aminoacizi esențiali.

Suplimentele proteice obținute din surse vegetale au de obicei un conținut de aminoacizi mai scăzut, în comparație cu cele din surse animale. Așadar, pentru a obține necesarul optim de aminoacizi, printr-o dietă vegană, vei avea nevoie de surse proteice diferite. Suplimentul proteic vegan poate fi o opțiune foarte bună în acest context, care să te ajute în completarea aportului de aminoacizi esențiali pe parcursul zilei, pentru a reuși să-ți îndeplinești obiectivele.

Top 6 pudre proteice vegane

- Mix proteic vegan

- Izolat proteic din mazăre

- Izolat proteic din soia

- Proteina din orez brun

- Proteina din cânepă

- Proteina vegană

Mix proteic vegan

Obținut din surse vegetale (mazăre și fasole Fava), acest mix proteic vegan, conține 22g de proteine per cupă și 5g de aminoacizi cu lanț ramificat, în proporție de 2:1:1 (leucină, izoleucină și valină).

Cu un conținut scăzut de zahăr și bogat în fibre, acest supliment are un aport caloric de 110kcal per cupă și poate reprezenta o gustare excelentă pentru persoanele care doresc să păstreze un deficit caloric pe parcursul zilei.

Izolat proteic din mazăre

Izolatul proteic din mazăre conține 21g de proteine per cupă, cu un aport caloric de 101kcal. Este de asemenea bogat în fibre (3.5g / cupă) și are un conținut scăzut de zahăr, excelent de consumat pe post de gustare.

S-a demonstrat că proteina din mazăre este o sursă proteică de înaltă calitate cu potențial asemănător cu cel al proteinei whey.

Izolat proteic din soia

Izolatul proteic din soia conține 27g de proteine. Este obținut din boabele de soia și are un conținut de 90% proteine, având în compoziția sa toți aminoacizii esențiali care sunt necesari pentru acumularea de masă musculară.

Aportul caloric este de 108kcal, 0g grăsimi și numai 0.5g carbohidrați per porție. Izolatul proteic din soia este așadar o alegere foarte bună pentru persoanele care doresc să piardă în greutate sau să mențină un procentaj de grăsime corporală scăzut. 

Proteina din orez brun

Proteina din orez brun conține 23g proteine și 127 kcal/porție. Este o opțiune foarte bună în rândul persoanelor care doresc să evite alergenii precum soia, glutenul.

Acest supliment este obținut 100% din orez brun nemodificat genetic și are un profil bogat de aminoacizi care va contribui la optimizarea procesului de recuperare musculară și hipertrofie.

Proteina din cânepă

Acest supliment este o sursă proteică 100% naturală și organică obținută din semințele de cânepă. Conține 16g de proteine și toți cei 21 de aminoacizi esențiali/porție.

Are un conținut bogat de minerale printre care se numără potasiul, calciul, magneziul, fierul, toate acestea contribuind la producerea de energie și la menținerea stării de sănătate.

Proteina vegană

Tehnologia folosită în obținerea acestui supliment face ca această pudră să fie complet solubilă și gata de a fi preparată. Conține 10g de proteine și numai 50kcal per porție, cu 1g de zahăr. Conține adaos de vitamina B care contribuie la producerea de energie, îmbunătățirea performanței psihice și la imunitate. Este o opțiune excelentă după un antrenament de vară.

Mesaj de reținut

Dacă planul tău alimentar se bazează pe alimente de sursă vegetală, te poți asigura că obții necesarul proteic și de aminoacizi esențiali prin folosirea unui supliment proteic vegan. Unele suplimente proteice conțin de asemenea și un aport semnificativ de vitamine și minerale așadar gustarea ta proteică va fi de înaltă calitate.

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein