Skip to main content
Antrenament

Pe măsură ce am trecut cu toții prin anul 2020

Pe măsură ce am trecut cu toții prin anul 2020
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Pe măsură ce am trecut cu toții prin anul 2020, care a fost un an ciudat, am învățat multe lucruri despre noi înșine. Totuși, există câteva lecții pe care poate nu le-ai luat în considerare, lucruri pe care ar trebui să le amintim chiar și atunci când toate acestea au trecut.Așadar, am adunat 10 dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat în ultimele 10 luni de pandemie.

Importanța exercițiului pentru sănătatea mintală 

În timpul primului lockdown, multe persoane și-au putut da seama de impactul pozitiv pe care sala îl are asupra sănătății mintale, oferindu-ți o dispoziție mai bună datorită endorfinelor. Aceste restricții au evidențiat conexiuna vitală între sală și sănătatea mintală.După redeschiderea sălilor, suntem siguri că mulți dintre voi ați observat diferența între antrenamentele pe care le-ați făcut în pandemie și cele pe care le faceți în sală, indiferent de tipul acestora.Sala și antrenamentele oferă multor oameni posibilitatea de a reduce stresul și anxietatea, chiar dacă antrenamentele sunt de 15 minute.

Trebuie să încetinim lucrurile

Dacă rutina ta înainte de pandemie era să te trezești, să iei micul dejun pe fugă, să te duci la sală imediat după ce ai terminat munca, să ajungi acasă și să te culci după ce mănânci, aceasta lecție ți se adresează.Închiderea sălilor, precum a multor birouri a făcut pe toată lumea să ia o pauză și să încetinească stilul de viață sau chiar să-l schimbe. Pentru unii, această perioadă de pauză a fost exact de ce aveau nevoie

Viața înseamnă mai mult decât sala

Venind din partea noastră, s-ar putea să sune puțin ciudat, dar este adevărat. Oricât de mult am iubi sala de sport și toate beneficiile pe care aceasta le oferă, pandemia ne-a învățat ce este cu adevărat important. Timpul petrecut împreună cu familia s-a dovedit a fi important. De asemenea, acest lucru a permis oamenilor să-și descopere și alte hobby-uri precum gătitul sau cititul.Și totuși, nu este chiar așa rău să înlocuiești ziua de picioare cu o masă în familie.

Nu îți trebuie un abonament la sală pentru a rămâne în formă 

Toată lumea a devenit extrem de creativă în privința antrenamentelor în timpul pandemiei și mulți dintre voi ați descoperit antrenamente pe care nu le-ați fi făcut niciodată.Alergatul sau dansatul? Cine ar fi crezut că sunt așa de distractive (și epuizante)?!Fie că ai alergat, ai făcut yoga, tabata, există multe moduri în care poți rămâne în formă fără să te duci la sală. Așadar, data viitoare când nu te poți duce la sală, știi că sunt multe alte antrenamente pe care le poți face acasă.

Rezultatele obținute nu dispar după o săptămână de pauză

Ah, da, panica familiară de la început de pandemie, când te-ai gândit că toată munca ta de ani va dispărea în primele câteva săptămâni.Totuși, am aflat de curând că acest lucru nu se întâmplă, mai ales când ai depus multă muncă.Ca să nu mai vorbim de câți au învățat că refacerea mușchilor este mult mai rapidă și mai ușoară decât construirea acesteia de la zero, așa că, în cazul în care ai pierdut puțină masă musculară, nu va fi greu să o reconstruiești.

Cardio nu sună așa rău

Pentru toți cei obișnuiți să folosească greutăți, cardio a fost probabil ultimul lucru la care v-ați fi gândit. Dar, cu timpul, alergarea a devenit probabil cea mai bună alegere.Foarte mulți au dezvoltat o dragoste pentru cardio în timpul pandemiei, indiferent de tipul acestuia și probabil va rămâne un lucru pe care îl vor folosi și după pandemie.

Ștergerea fiecărui aparat înainte să-l folosești și folosirea prosopului este un lucru important 

Este greu să ne imaginăm un moment în care nu am făcut asta în sală. Pandemia ne-a învățat să avem mai multă grijă și să ne protejăm cât mai mult posibil. Acest obicei ar trebui să rămână și după pandemie și să devină un lucru foarte important.Vom păstra dezinfectantul în gențile noastre pentru sală.

Importanța unui partener de sală

Chiar dacă nu ești tipul care vorbește în pauzele fiecărui set, să ai lângă tine niște fețe familiare care să te salute reprezintă genul de confort de care ai nevoie. Această pandemie ne-a învățat cât de importantă este socializarea.Mai ales atunci când lucrezi de acasă și te duci la sală după o zi plină, să te duci la sală și să socializezi cu cei de acolo este un lucru foarte plăcut.

Importanța iubirii și îngrijirii de sine

Dacă te antrenezi pentru a arăta cât mai bine, această restricție s-ar putea să fi fost destul de dificilă pentru tine. Dar, de asemenea, ar putea fi o trezirea a iubirii de sine de care aveai nevoie. Trebuie să înveți să-ți apreciezi corpul oricând, chiar dacă nu te-ai mai antrenat de câteva săptămânii și nu mai ești în cea mai bună formă.Îngrijirea de sine este o parte importantă a acestei călătorii și s-a dovedit un instrument esențial pentru a trece prin această pandemie. Ședințele regulate de self-care ar trebui păstrate și după pandemie.

Importanța nutriției

Chiar dacă suntem sigur că toată lumea știa cât de importantă este alimentația, în pandemie v-ați convins și mai mult.Nu numai că este important să ai toți macro-nutrienții pentru a evita îmbolnăvirea, dar, păstrarea unei doze importante de macro-nutrienți ajută la păstrarea masei musculare.Un shake de proteine în fiecare zi în care nu te antrenezi este esențial pentru a evita pe cât posibil pierderea masei msculare.

Reține

2020 a fost un an foarte greu, dar sunt multe lecții pe care le-am învățat și chiar mai multe lucruri de care ar trebui să fim recunoscători.Deci, data viitoare când ai o perioadă mai grea, gândește-te la toate lecțiile pe care le-ai învățat în acest an și fii recunoscător pentru ce ai.

 

Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein