Skip to main content
Antrenament

Beneficiile dansului | Includeți dansul în antrenamentul dumneavoastră

Beneficiile dansului | Includeți dansul în antrenamentul dumneavoastră
Myprotein RO
Scriitor si expert1 an Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Mulți dintre noi asociază dansul cu o ieșire de noapte, dar adevărul este că dansul poate fi de fapt o metodă eficientă de a introduce un antrenament ușor de rezistență și un antrenament cardiovascular (uneori destul de solicitant) în regimul tău de exerciții.Dacă nu sunteți adeptul antrenamentelor la sală dar doriți să rămâneți activ, atunci dansul este o metodă perfect viabilă de a vă îmbunătăți sănătatea prin exerciții fizice. Ca și în cazul oricărui exercițiu asociat cu o dietă adecvată, dansul poate oferi o cale bună pentru a facilita pierderea în greutate și re-compunerea corpului.Dacă pur și simplu căutați să vă creșteți consumul caloric zilnic, atunci dansul poate fi o modalitate distractivă de a vă mișca mai mult, în special cu prietenii.

Cum poți beneficia de pe urma dansului?

1. Pompează sângele și mărește ritmul cardiac

Ca și în cazul oricărui exercițiu cardiovascular, unul dintre principalele efecte fiziologice va fi creșterea bătăilor inimii și a activității metabolice (ceea ce înseamnă că mușchii tăi vor produce căldură și este probabil să transpirați mai mult). Atunci când este făcut în mod eficient, acest lucru poate duce la adaptări ale sistemului cardiovascular, cum ar fi creșterea volumului de accident vascular cerebral și prin urmare, o eficiență crescută. În cele din urmă, aceste adaptări pot avea beneficii uriașe pentru sănătatea ta, cum ar fi riscul redus de acumulare a plăcii în artere și ulterior, riscul redus de accident vascular cerebral și atac de cord.

2. Rămâi flexibil

Din nou, exercițiile în general vor aduce efecte similare, dar dansul ne permite să facem acest lucru în timp ce ne distrăm! Exercițiile precum dansul măresc activitatea metabolică în mușchii tăi, generând astfel mai multă căldură. Acest lucru face ca structurile țesuturilor moi (în principal mușchii) din jurul articulațiilor să fie mai flexibile, permițându-vă să lucrați la intervalul de mișcare. În plus, dansul va facilita o creștere a producției de lichid sinovial la nivelul articulațiilor – un lubrifiant natural care vă ajută articulațiile să se miște fără probleme. Acest lucru este deosebit de important pe măsură ce îmbătrânim, deoarece producția de lichid sinovial tinde să scadă – astfel, exercițiile fizice regulate, cum ar fi dansul, pot ajuta la încurajarea producerii mai multor unități.

3. Întărește mușchii

Dansul este puțin probabil să te pregătească să urci pe scenă de culturism sau powerlifter, dar poate ajuta totuși la combaterea efectelor dăunătoare ale vieții sedentare. Pierderea musculară, sau sarcopenia, este o problemă predominantă în populațiile sedentare și îmbătrânite. Încărcarea mușchilor cu activități regulate de purtare a greutății, cum ar fi dansul, poate ajuta la evitarea acestor efecte negative, asigurându-vă că rămâneți puternic și stabil pe tot parcursul vieții.

4.  Beneficii psihologice și pentru sănătatea mintală

Dansul este distractiv. A te distra în timp ce faci exerciții fizice poate avea beneficii psihologice fantastice care ne pot ajuta să ne îmbunătățim sănătatea mintală. Distracția, combinată cu activitatea fizică (și poate chiar socializarea când dansați!), are ca rezultat o multitudine de procese fiziologice care au loc în creier. În principal, va crește producția de hormoni și neurotransmițători care te fac să te simți bine din punct de vedere fizic, cum ar fi dopamina și serotonina. În plus, a fi activ vă poate ajuta să mențineți o compoziție corporală sănătoasă, ceea ce vă poate ajuta în cele din urmă la îmbunătățirea stimei de sine, ceea ce poate avea o influență imensă asupra sănătății dumneavoastră mintale.

5.  Păstrează distracția mișcării

După cum am menționat anterior, dansul este distractiv și puteți găsi întotdeauna un stil care să vă placă. Acest lucru este important, deoarece mulți dintre noi nu doresc să facă exerciții fizice de care nu ne bucurăm, indiferent de beneficiile fiziologice și psihologice asociate cu acesta. Angajarea în activități plăcute poate avea un impact masiv asupra reținerii, ceea ce înseamnă că este probabil să fie un obicei pe care îl vei păstra.

Cele mai bune antrenamente de dans pentru cardio acasă

Zumba

Zumba folosește influențe de dans latino și hip-hop pentru a crea un antrenament de dans care oferă o experiență distractivă, eficientă și adesea socială, care în cele din urmă va facilita adaptările fiziologice la sistemul dumneavoastră cardiovascular. Puteți găsi videoclipuri Zumba care au îndrumări pe youtube pentru a le utiliza în intimitatea propriei case. Combinația de mișcări rapide și lente lucrează corpul într-o rutină aerobă care este adesea destul de provocatoare.

Dansul Hula Hoop 

Adesea considerată o jucărie pentru copii, hula hoop poate oferi de fapt o modalitate foarte distractivă de a vă mișca corpul. În special, puteți obține un antrenament grozav care vă folosește fesele, quadulele, brațele și nucleul, obținând astfel un antrenament provocator pentru întregul corp. Acest tip de antrenament este atât de distractiv încât abia simți că te antrenezi.

Salsa

Pentru arderea optimă a caloriilor, puteți încerca și numeroasele forme de dans salsa. Salsa este distractivă și incitantă și culege la fel de multe beneficii ca și alte forme de dans cardio. Salsa este un tip grozav de dans cardio care necesită un partener, așa că poți invita un prieten să danseze cu tine.

Mesaj de încheiere

Exercițiile nu trebuie să fie făcute în sală - se pot face în confortul propriei case. Ceea ce contează cel mai mult este să te bucuri de el și, astfel, poți crea ulterior un obicei sănătos și durabil pe care să îl încorporezi în stilul tău de viață. În cele din urmă, scopul este de a promova bunăstarea mentală și fizică, ceea ce duce la longevitate cu o bună calitate a vieții.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein