Skip to main content
Antrenament

Șase motive pentru a te apuca de ciclism, recomandate de olimpicul Bryan Steel

Șase motive pentru a te apuca de ciclism, recomandate de olimpicul Bryan Steel
Evangeline Howarth
Scriitor si expert5 ani Ago
Vezi profilul lui Evangeline Howarth

Șase motive pentru a te apuca de ciclism, recomandate de olimpicul Bryan Steel

Poate că tocmai ți-ai cumpărat o bicicletă și nu ai nici cea mai vagă idee dacă să mergi pe ea în fiecare zi sau să o lași să zacă uitată în garaj pentru totdeauna. Din fericire, tocmai ai descoperit câteva motive foarte bune să scuturi praful de pe șa, să tragi niște haine de lycra pe tine și să începi să pedalezi.Este mai ușor ca niciodată să pui mâna pe o bicicletă bună, însă mulți dintre noi încă se străduiesc să se apuce, să întrețină bicicleta și, cel mai important, cu motivația. Fiind un medaliat olimpic și mondial în ciclism, devenit acum antrenor, Bryan Steel cunoaște foarte bine greutățile pe care pista și șoseaua ți le crează, însă și multele beneficii pe care ciclismul ți le aduce.Nefiind el însuși un copil foarte sportiv, Bryan s-a suit prima oară pe bicicletă atunci când fratele său s-a apucat de ciclism și tatăl său i-a cumpărat una. Precum mulți dintre noi cărora le lipsește coordonarea pentru alte sporturi, a descoperit un sport pe care putea să-l practice în ritmul său și la care, eventual, să exceleze.

Astăzi ajută pe alții să câștige medalii, precum și să devină buni la sport și la ciclism per total. Inițiază programe pentru a susține cicliștii nu numai ca sportivi dar și prin a susține cluburile de ciclism și a elucida multe întrebări despre acest sport. Vezi pagina sa de Engage pentru sfaturi, susținere și programe de antrenament menite să te ajute să începi în forță antrenamentul de ciclism.

Dacă tot nu ești inspirat să îți lași mașina deoparte și să te sui pe bicicletă, aici sunt șase beneficii ale ciclismului pe care nu vrei să le ratezi:

1. Există beneficii incredibile pentru sănătate

Studiile arată că simplul mers pe bicicletă îmbunătățește semnificativ capacitatea cardiovasculară.1 De fapt, alegând bicicleta în loc de autobuz reprezintă o cale grozavă prin care cei dintre noi care “nu avem timp să facem exerciții” să putem implementa exercițiul în programul nostru de muncă încărcat.

Pe lângă sănătatea ta generală, te poți aștepta să crești semnificativ puterea corpului și a părții inferioare a acestuia. Consolidarea generală a corpului este esențială pentru stabilizarea părții superioare a acestuia în timp ce picioarele tale fac, ei bine... jocul de picioare, care nu poate duce decât la lucruri bune pentru cvadricepșii tăi.

2. Oricine poate să o facă

Dragostea lui Bryan pentru ciclism a apărut deoarece într-un final descoperise un sport la care era bun - “Este un sport care îți poartă greutatea,” spune. “Poți să fii și supraponderal și tot să pedalezi. Este de asemenea un sport de contact redus, deci foarte bun pentru cei care sunt în reabilitare de la sporturi de contact sporit precum rugby. Chiar dacă practici sporturi de contact sporit, este o sursă bună de exercițiu cu contact redus care să contrabalanseze acest lucru.”

3. Depășește traficul și economisește bani făcând asta

Dacă locuiești într-o zonă urbană dezvoltată, poate dura mult să ajungi unde ai nevoie cu mașina sau cu transportul în comun. Bryan spune, “Pot deseori să ajung unde am treabă mai rapid cu bicicleta. Este de asemenea un sentiment frumos să mergi mai repede ca mașinile!”

Dacă mersul pe bicicletă într-o zonă urbană aglomerată te îngrijorează, studiile arată că în mediu beneficiile ciclismului sunt substanțial mai mari decât riscurile de a conduce în continuare o mașină pentru cei care își schimba modul de transport.2

4. Este benefic pentru planetă

Potrivit unui raport comandat de către British Cycling,trecerea a doar 10% din călătoriile populației de la mașină la bicicletă ar reduce poluarea și economisi 400 de ani de viață productivi.3

Mersul pe bicicletă ocupă de asemenea o treime din spațiul de pe șosea comparat cu condusul unei mașini, ceea ce ar reduce blocajele din trafic.3 Ce este mai rău decât să stai în trafic în fiecare zi?

5. Îți faci prieteni cicliști

Bryan spune, “Ciclismul este un sport atât de social. Este singurul sport unde poți purta conversații profunde timp de ore și ore, în timp ce pedalezi pe drum.”Poți să uiți de ideea de a merge agale pe drum timp de ore întregi singur - există multe cluburi de ciclism în Marea Britanie și pentru bărbați, și pentru femei. “Nu mai este nevoie să fii intimidat de o echipă de bărbați macho care pedalează cu 30 km/h,” spune Bryan. “Există echipe pentru toate ritmurile și toate tipurile de oameni - o parte din ceea ce fac este să încurajez oamenii să iasă în lume și să găsească grupurile potrivite pentru ei.”Cu cafenelele de bicicliști care apar prin toată țara unde te poți opri pentru o prăjitură, cafea sau doar ca să mai schimbi o vorbă despre noul tău grup, ce altă motivație îți mai trebuie ca să începi?    

6. Îți îmbunătățește sănătatea mentală

Deși există mai multe studii pe tema aceasta, nimeni nu poate nega surplusul de endorfine de după cursă. Bryan spune, “Cred că o cursă reprezintă un timp nemaipomenit pentru a te gândi. Folosesc acest timp pentru a rezolva probleme pe care le am la muncă - bărbații și femeile de afaceri pe care îi antrenez descoperă deseori că ajută de asemenea și la combaterea solicitărilor negative din exterior.”

Mai ai alte griji în privința pornitului să mergi pe bicicletă? Bryan este aici să te ajute

“Una din grijile cele mai mari ale oamenilor este că reprezintă o activitate periculoasă,” spune Bryan, “O parte din ceea ce fac este să fac oamenii să se simtă în siguranță, precum și să fie în siguranță prin a înțelege ce fac.” Având în vedere că multe piste de bicicliști sunt construite în fiecare an, precum și sute de dispozitive pentru vizibilitate, nu ar trebui să fii intimidat de către alți participanți la trafic; trasează-ți ruta, fii încrezător și ai grijă.“Planurile noastre de antrenament sunt și pentru biciclete de interior, dacă nu poți ieși afară,” spune Bryan. Astfel, nu te simți restrâns doar la drumuri - până la urmă, Bryan și-a câștigat medaliile într-un velodrom!Bryan crede că, “Multor oameni le lipsește încrederea în sine, fapt pe care doresc cel mai mult să-l schimb.” Spune, “Pot garanta că prima oară când va trebui să schimbi un cauciuc va ploua torențial, așa că începe să-ți cunoști bicicleta în confortul propriei case - schimbă-ți primul cauciuc în camera de zi.

Concluzii

Regula numărul 1 a mersului pe bicicletă:   Încetează să te lași intimidat de către o bucată de metal (sau de fibră de carbon, dacă îți permiți) și ieși afară. Există atâtea beneficii la sănătatea și fericirea ta, precum și a planetei - cum ai putea refuza puterea mersului pe bicicletă?
Evangeline Howarth
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Evangeline Howarth

Evangelina a practicat sport de performanță de la o vârstă frage. În calitate de instructoare calificată de către RYA, ea știe care este importanța unei alimentații corecte pentru sporturile extreme și de anduranță, în special datorită experiențe sale în echipa GBR și fiind capitanul și antrenoarea primei echipe de la Universitate.

În timpul liber, lui Evangeline iubește alergatul - în special maratonul. Timpul liber și-l pretece practicând sporturile pe apă sau făcând drumeții. În nopțile ei favorite face sesiune de HIIT sau genuflexiuni în sală înainte de a se bucura de alimente picante și de o tonă de legume.

Vezi mai multe despre experiența lui Evie aici.

myprotein