Skip to main content
Antrenament

8 modalități simple să scapi de stres – Myprotein Blog

8 modalități simple să scapi de stres – Myprotein Blog
Myprotein RO
Scriitor si expert3 ani Ago
Vezi profilul lui Myprotein RO
Ultimul an a fost destul de nebun așadar nu e de mirare că mulți dintre noi ne-am simțit mai stresați decât de obicei. De fapt, un studiu efectuat de Stress Management Society care a chestionat 2000 de adulți în UK, a descoperit că 65% s-au simțit mai stresați decât de obicei și 53% s-au simțit mai anxioși de când a început pandemia. Așadar, este clar că sentimentele de stres și anxietate nu sunt neobișnuite, mai ales în acest moment, și intenționăm să îți arătăm câteva metode prin care să te destresezi pe parcursul unei zile.Luna aceasta este luna conștientizării stresului și ne-am gândit să îți oferim 8 modalități simple pe care le poți face pe parcursul zilei tale pentru a te ajuta să te destresezi. 

 1. Yoga

Ne place să incorporăm puțin Zen oriunde putem cu o sesiune de yoga.  Scurtă de 10 minute sau lungă de o oră, yoga se poate potrivi în jurul zilei tale, indiferent de cât de stresantă este. Doar o sesiune mică te poate lăsa cu o minte limpede, dizolvând orice stresuri ai în ziua respectivă.   

Să incorporezi yoga în rutina ta zilnică poate fi un obicei strălucit pe care să ți-l formezi pentru a veni în ajutorul unei minți stresate. Începe cu ghidul nostru pentru începători în yoga.  

2. Fă o plimbare fără tehnologie

Oricât de bine te simți să asculți muzica sau podcastul tău preferat la o plimbare lungă după o zi stresantă, uneori, să te deconectezi și să asculți la tot ce e în jur îți poate oferi limpezimea necesară unei minți stresate. Fii atent la sunetele din jurul tău și ia-ți timp să îți pui în ordine gândurile fără distrageri. Știm că ar putea fi dificil dar să-ți lași telefonul acasă se poate simți ca eliberarea de o greutate; să scapi de stresurile vieții moderne, chiar și doar pentru jumătate de oră.  

3. Oprește social media

Dacă ai adorat să faci o plimbare fără telefon atât de mult pe cât ne-am gândit noi, să faci pasul de a opri social media timp de o oră în fiecare zi te poate elibera de un stres în plus de care nu ai nevoie.Un sfat bun pentru asta este să începi prin a opri timp de o dimineață în fiecare săptămână. Pe urmă încearcă în fiecare luni a fiecărei săptămâni sau în fiecare vineri. Orice funcționează pentru tine, încearcă. Se va simți ca o gură de aer proaspăt. 

4. Citește

Te îngrozești când vezi că apare notificarea cu timpul petrecut pe telefon în fiecare săptămână doar să te anunțe că s-a mărit cu 115%? Da...înțelegem asta. Îndepărtează-te de ecranele care fac ca și creierele noastre să fie în alertă maximă și ia-ți ceva timp pentru citit. Poate fi orice de la o carte nouă la una veche preferată sau doar o revistă care te face fericit. Cititul îți relaxează mintea în loc să o trezească așadar efectuarea acestei metode pentru a scăpa de stres funcționează fantastic înainte de somn. 

5. Întinde-te

Uneori trebuie pur și simplu să te întinzi pentru a elibera toată acea tensiune. Sunt atât de multe rutine pentru stretching disponibile pentru încercat și începerea sau încheierea zilei tale cu un stretching bun este o modalitate strălucită de a reduce stresul. Este un timp pus deoparte doar pentru tine, fără distrageri, metoda perfectă de a limpezi o minte ocupată. Încearcă rutina noastră în stil de yoga pentru a începe să te destinzi. 

6. Aprinde câteva lumânări 

Orice iubitor de lumânări știe cum este îmbunătățită starea de îndată ce aprinzi o lumânare. Umple camera cu arome calmante și lumină relaxantă. Ia o cană de ceai și poate o carte și relaxează-te. De asemenea, recomandată este o baie lungă pentru puteri destresante supreme. 

7. Gătește

Urmează sfatul 6 și aprinde o lumânare, toarnă un pahar de vin, pune puțină muzică și începe să gătești. Poate fi o strategie de top pentru a scăpa de stres pentru multe persoane și nimic nu este mai bun decât o masă gătită acasă pentru a însenina o zi stresantă. Și gătitul ei poate fi la fel de plăcut precum mâncatul ei.Încearcă unele din mesele noastre calde de iarnă pentru confort suprem și reducere de stres. 

8.Notează-ți

O problemă împărtășită este o problemă înjumătățită. Chiar dacă este doar scrisă fără ca altcineva să o vadă. Data viitoare când ai o zi stresantă și nu simți că vrei să vorbești despre asta, încearcă să o notezi și să eliberezi toate emoțiile tale. Nu va trebui să îți faci griji despre ce părere au alții așadar nu trebuie să ai rețineri. Te vei simți mai ușor după. 

De reținut

Alege câteva dintre aceste sfaturi data viitoare când ai o zi stresantă (sau săptămână sau lună!) și îți promitem că s-ar putea să te simți un pic mai ușurat. Fie că îți place să gătești pentru a te destresa sau doar ai nevoie de o baie lungă, este important să găsești strategia ta perfectă pentru a te destinde, mai ales în 2021. 

Și nu uita să apelezi mereu la ajutor profesionist pentru orice anxietate, poți utiliza resurse ajutătoare pentru asta aici

Vrei să ni te alături în susținerea Sănătății Mintale UK? Încearcă shakerul nostru Stronger Together.
Myprotein RO
Scriitor si expert
Vezi profilul lui Myprotein RO
myprotein