Rețete

Făină alternativă pentru coacere fără gluten | Patru reţete delicioase

Făină alternativă pentru coacere fără gluten

Urmezi o dietă fără gluten dar vrei să găteşti produse delicioase? Există o mare selecție de făinuri extrem de hrănitoare fără gluten disponibile pe piaţă care pot înlocui fără probleme făina albă.

Aici găseşti exemple de făini fără gluten şi nişte reţete simple şi delicioase pe care le poţi încerca acasă!

#1 Făină Teff | Fudge Brownies

Făina Teff este obţinută dintr-o plantă originară din Africa – conţine o mulţime de minerale şi amino acizi esenţiali.

Ingrediente

100g Făină Teff superfină
90g Chipsuri de Ciocolată
150g Zahăr Brun/Alb
65g Ciocolată cu Lapte
120g Unt
1 linguriţă de Extract de Vanilie
10g Îndulcitor
2 Ouă

*Ciocolata, zahărul şi chipsurile de ciocolată pot fi înlocuite – ajustaţi micronutrienţii în consecinţă.

Instrucţiuni

Preîncalziţi cuptorul la 120° şi aşezaţi hârtia de copt în tavă.

Puneţi ciocolata şi untul într-un recipient şi adăugaţi-l într-un vas cu apă la foc pentru a se topi. Amestecaţi ocazional şi când compoziţia s-a topit înlăturaţi-o de pe foc.

Adăugaţi zahărul şi extractul de vanilie şi amestecaţi bine. Adăugaţi apoi ouăle pe rând.

Adăugaţi făina în compoziţie şi chipsurile de ciocolată. Turnaţi amestecul în tavă şi lăsaţi-o la cuptor pentru 40 minute sau până când o scobitoae înfiptă în aluat iese curată.

Când se răceşte, feliaţi produsul în 12 pătrăţele!

Nutrienţi per bucată

Calorii: 230
Carbohidraţi: 23g
Proteine: 3g
Grăsimi: 14g

#2 Făină de Hrişcă | Banana Bread

Făina de hrişcă este obţinută din seminţe şi are un gust dulce delicios cu o aromă de nuci – perfectă pentru coacerea prăjiturilor!

Ingrediente

240g Făină Superfină de Hrişcă
7.5g Seminţe Organice de Chia
120g Iaurt fără grăsimi
100g Banane
1/2 Lingură de praf de copt
1/2 Lingură de bicarbonat de sodiu
15g Ulei din Nucă de Cocos Coconpure
30g Zahăr (poate fi folosit zahăr brun)
16g Sos de mere neîndulcit (Adăugaţi felii de mere pentru 2 minute în cuptorul cu microunde şi zdrobiţi-le)
5g Scorţişoară
Puţină sare
1 Ou

Instrucţiuni
Preîncălziţi cuptorul la 175°. Turnaţi sosul de mere şi uleiul din nucă de cocos într-un recipient cu zahărul – lăsaţi să se răcească şi apoi adăugaţi ouăle pe rând şi amestecaţi bine.

Într-un recipient separat, zdrobiţi bananele şi adăugaţi-le în cealaltă compoziţie, amestecând bine.

Adăgaţi făina de hrişcă, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea împreună într-un alt recipient. Turnaţi amestecul obţinut în compoziţia umedă, împreună cu iaurtul. Amestecaţi bine compoziţia.

Turnaţi amestecul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi lăsaţi-l la cuptor pentru aproximativ 40 minute sau până când o scobitoae înfiptă în aluat iese curată.

Tăiaţi în 16 felii.

Nutrienţi per bucată

Calorii: 209
Carbohidraţi: 37g
Proteine: 4g
Grăsimi: 5g

#3 Făină Tigernut | Clătite

Făină Tigernut este obţinută din tuberculi comestibili care sunt cultivaţi subteran, recoltaţi iar apoi uscaţi. Aceştia sunt transformaţi mai apoi într-o făină fără gluten!

Ingrediente

100g făină Tigernut
30g făină din Nucă de Cocos
4 Ouă
5ml oţet de mere
Linguriţă de extract de Vanilie
Lingură de praf de copt
Puţină sare
10g Îndulcitor

Instrucţiuni

Amestecaţi toate ingredientele uscate într-un recipient. Într-un alt recipient, amestecaţi toate ingredientele umede.

Combinaţi cele două compoziţii şi amestecaţi uşor. Topiţi o cantitate mică de ulei scăzut în calorii sau ulei de nucă de cocos într-o tavă şi puneţi puţin unt.

Prăjiţi până ce apar buline în partea de sus a clătitei. Repetaţi procesul pentru restul compoziţiei şi serviţi imediat.
Nutrienţi (pot fi partajaţi!)

Calorii: 941
Carbohidraţi: 80g
Proteine: 36g
Grăsimi: 53g

#4 Făină Amaranth | Prajituri Ginger Oat

Această făină este derivată din planta amaranth şi a fost folosită de către Azteci şi Incaşi ca sursă de hrană. Este bogată în fibre şi fier.

Ingrediente

50g făină superfină de Amaranth
150g fulgi de Ovăz
60g bucăţi de Nucă
100g unt
1 lingură de ghimbir
1/2 lingură de bicarbonat de Sodiu
75g zahăr brun
55g miere

Instrucţiuni

Adăugaţi 100g de fulgi de ovăz, făina, nuca, ghimbirul şi untul într-un blender sau procesator de mâncare pentru a fi mărunţite. Adăugaţi zahărul, bicarbonatul de sodiu şi fulgii de ovăz rămaşi astfel încât amestecul să fie bine combinat.

Adăugaţi amestecul într-un recipient şi presăraţi uşor mierea în timp ce amestecaţi uşor. Acest lucru va forma un aluat. Preîncălziţi cuptorul la 150°. Aşezaţi hârtie de copt în tavă şi formaţi mici prăjiturele din aluat, presăraţi zahărul brun deasupra acestora.

Coaceţi pentru 25 minute sau până ce devin aurii. Lăsaţi să se răcească înainte să serviţi. Din aluat iasă 15 prăjituri.
Nutrienţi per prăjitură

Calorii: 160
Carbohidraţi: 17g
Proteine: 2.2g
Grăsimi: 9g
Mesaj de luat acasă

Coptul fără gluten nu trebuie să fie plictisitor, poţi urma reţete delicioase pline de nutrienţi care sunt uşor de realizat. Aceste făini conţin o cantiate mare de minerale şi fibre, fiind un adaos eficient oricărei diete.

Încearcă să foloseşti aceste făini pentru a găti produse delicioase pentru masa de după antrenament!

Postare fara Taguri



Myprotein RO

Myprotein RO

Scriitor si expert


Doreşti să cumperi produsele noastre? Vezi ce oferte ţi-am pregătit la noi pe site. Cumpără Acum