Rețete

Cum să scapi de celulită

Cum să scapi de celulită

Celulita este foarte comună și o parte absolut normală a organismului. Cu toate acestea, există foarte multe discuții referitoare la acest subiect și la modalitățile prin care putem scăpa de celulită (sau dacă este posibil și ar trebui să încercăm).

Acest articol te va ajuta să întelegi ce este celulita și metode prin care poți încerca să o reduci. Este important să-ți amintești faptul că celulita propriu-zisă nu cauzează probleme de sănătate, fiind inofensivă din acest punct de vedere, așadar nu este nevoie să reduci celulita pe fondul dorinței de a fi mai sănătos. Pe de altă parte, dacă ești în căutare de metode prin care poți reduce celulita, acest articol îți va fi de ajutor.

Ce este celulita?

Foarte multe persoane sunt confuze în privința celulitei și ce reprezintă de fapt, iar informații greșite se găsesc la tot pasul. Important de reținut este faptul că celulita este absolut normală.

Celulita este pur și simplu o acumulare de grăsime care se mărește și se presează sub stratul de piele, în zonele în care fiecare persoană depozitează cu predispoziție grăsimea. Acesta este motivul care duce la formarea unor gropițe la nivelul zonelor de celulită – cele mai comune fiind zona coapselor, zona fesierilor și zona stomacului. Dacă ești nemulțumit din cauza celulitei și dorești să o reduci, există câteva lucruri pe care le poți încerca.

Cum să reduci celulita

Este foarte normal să existe aceste acumulări de grăsime – de fapt, acestea pot fi influențate de o serie de factori precum geneticul, alegerile stilului de viață, nivelul de hormoni, nutriție.

Acestea sunt câteva sfaturi pentru a reduce celulita.

Efectul exercițiului fizic și al hidratării asupra celulitei

Exercițiul fizic poate fi eficient în reducerea celulitei prin mai multe moduri. Prin antrenamentul cardiovascular realizat pentru a reduce grăsimea, vei putea să reduci cantitatea de grăsime la nivelul întregului corp și astfel să reduci nivelul de celulită. 

Antrenamentul cu greutăți este de asemenea o opțiune excelentă pe care o poți integra între antrenamentele de tip cardio. Acest tip de antrenament te va ajuta să arzi grăsimea și să acumulezi masă musculară în același timp.

Consumul de apă

Consumul de apă insuficient este un alt motiv care duce la o cantitate crescută de celulită. Apa contribuie la eliminarea toxinelor din organsim și le oprește din a fi exteriorizate prin piele, astfel formându-se zone de grăsime și un miros neplăcut. Consumul a 2-3L de apă zilnic este recomandat de autoritățile de sănătate și ar trebui în special să se consume apă în timpul exercițiului fizic astfel încât să reasiguri organismului cantitatea de lichide pierdută în timpul antrenamentului și astfel să previi deshidratarea.

Nutriția pentru a reduce celulita

Nu există alimente specifice care creează celulită, deoarece este pur și simplu o acumulare de grăsime. Cu toate acestea, slăbitul poate fi realizat printr-un deficit caloric și activitate fizică corectă.

Creșterea cantității de proteină te va ajuta să creși masa musculară atunci când realizezi un antrenament de rezistență. Proteina produce mult mai repede senzația de sațietate, făcând dieta și mâncatul într-un deficit caloric, mult mai ușor de urmat. Nu te teme de carbohidrați. Sunt vitali pentru energie.

Fumatul și consumul de alcool

Suntem toți conștienți de faptul că fumatul este nociv pentru plămâni, gură, gât și inimă, dar cum rămâne cu pielea? Fumatul conține toxine care reduc circulația sangvină și astfel reduc cantitatea de oxigen ajunsă la piele.

Nicotina este substanța chimică responsabilă pentru dependența și de asemenea reduce capacitatea pielii de a se vindeca, astfel zonele de celulită pot arăta mai rău decât sunt de fapt.

Calorille pe care le consumăm din alcool nu pot fi utilizate în mod folositor de organism, ceea ce le face să fie transformate în grăsime atunci când ești într-un surplus caloric (ceea ce este foarte ușor atunci când consumi alcool). De asemenea, alcoolul conține toxine care pot influența procesul de îmbătrânire și senzația de balonare a stomacului și umflarea feței.

Mesaj de reținut

Este uimitor efectul dietei și al exercițiilor fizice asupra organismului. Oricine poate începe prin creșterea cantității de apă consumată zilnic care apoi să ducă la realizarea unei activități fizice din ce în ce mai des. Acestea, combinate cu alte alegeri sănătoase atunci când este posibil, pot duce la reducerea cantității de celulită de pe corp. Însă ține minte – celulita este absolut normală și adesea o trăsătură genetică – însemnând că poți avea celulită chiar și după o perioadă de slăbit – și este complet în regulă.Echipa Myprotein

Echipa Myprotein

Scriitor si expert


Doreşti să cumperi produsele noastre? Vezi ce oferte ţi-am pregătit la noi pe site. Cumpără Acum